Skip to Content

Chewbacca Furreal review Star Wars

Chewbacca Furreal review Star Wars

Speelgoed alleen voor kinderen? Niet als je het hebt over StarWars speelgoed! Niet alleen bij de nerds uit The Big Bang Theory is dit speelgoed enorm populair; er zijn heel veel volwassenen die dit speelgoed verzamelen. Zo ook mijn man.

Als lid van de Mendolorian Mercs gaat hij ook met enige regelmaat op stap om als groep in karakter een event bij te wonen. Denk bijvoorbeeld aan de premières van de nieuwste Star Wars-films, die na de overname door Disney weer geproduceerd worden.

Binnen de serie is Chewbacca een karakter dat steeds populairder wordt. Toen we vorig jaar in het Walt Disneys Studios Park waren bij een voorstelling van Star Wars, werd Chewbacca daar met veel gejuich door het publiek ontvangen. Geen wonder dus dat hij dit jaar tot leven is gewekt door Hasbro!

Unboxing

Dat was nog wel een dingetje; het uitpakken van de doos. Chewbacca heeft ruim een week in de doos in de woonkamer gestaan. StarWars-speelgoed is altijd enorm populair en kan na verloop van tijd veel in waarde toenemen.

Daarom dat vooral volwassenen die het speelgoed verzamelen het speelgoed in de originele verpakking laten zitten. Manlief wilde hem het liefste zo lang mogelijk in de doos laten ;-)

Gelukkig zit er wel een ‘kijkgat’ in zodat de kinderen toch met hem konden praten en spelen. Chewbacca heeft namelijk al batterijen en staat in de actiemodus.

Na een week werd het toch wel tijd om hem uit te pakken. Doordat de batterijen er al in zitten kan je direct met hem gaan spelen.

Chewbacca

Chewbacca Furreal review Star Wars - Mamaliefde

De harige Chewbacca is de 234 jaar oude Wookiee co-piloot van de Millennium Falcon, het schip van Han Solo. Zowel tijdens de Clone Wars als tijdens de Civil War speelde deze machtige krijger een cruciale rol.

Hij werd geïntroduceerd in  Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith en heeft daarna al snel de harten van de fans veroverd. Daarom komt hij in iedere nieuwe episode terug.

De Wookiees hebben een dikke vacht, waardoor ze in veel verschillende weersomstandigheden kunnen overleven. Daarom heeft Chewbacca, ongeacht waar hij is, vrijwel nooit beschermende kleding nodig.

Als wapen draagt Chewbacca een laser bowcaster, op de riem die hij om heeft draagt hij de munitie daarvoor. Al deze details zie je ook terugkomen in de FurReal Chewbacca, waar hij een riem draagt met een tasje dat je ook echt kan openen en dichtdoen om iets in op te bergen.

Interactief speelgoed

Chewbacca Furreal review Star Wars - Mamaliefde
Chewbacca Furreal review Star Wars - Mamaliefde

Als je tegen Chewie praat, reageert hij door zijn armen op en neer te bewegen en in het voor de meeste buitenstaanders onverstaanbare taal genaamd Shyriiwook waarvan Han Solo één van de weinigen is die dat verstaat en kan praten. Voor de meeste mensen klinkt dat als een soort grommen, daardoor lijkt het alsof dit vriendje ook terug gromt.

Naast tegen Chewbacca praten kan je hem activiteiten door op de knop op zijn buik te drukken, verstopt onder zijn vachtje. Over zijn voorhoofd te wrijven, hem zachtjes op en neer te shaken of zelfs te laten rondvliegen. Ja hij heeft er weer een paar nieuwe vaardigheden bij geleerd!

Wat Chewbacca echter uniek maakt, maar daardoor zeer geliefd bij een jonger publiek waar de vader- en moedergevoelens worden opgewekt, is dat je hem in slaap kan wiegen. Zodra zijn ogen dichtvallen zal hij zelfs beginnen met snurken!

Iedere keer zal Chewbacca anders reageren. Hij heeft maar liefst 100 verschillende geluid- en bewegingscombinaties!

Kortom; Chewbacca is niet alleen voor de kinderen een lekker zacht vriendje uit een galaxy hier ver vandaan, ook voor de papa’s en mama’s die zich weer even kind voelen ;-)

FurReal Speelgoed

Chewbacca Furreal review Star Wars - Mamaliefde

Een paar jaar geleden maakten we kennis met het FurReal speelgoed van Hasbro. FurReal dieren zijn zachte knuffelige dieren, die ook de interactie aangaan met je kind.

Bijvoorbeeld doordat ze echt kunnen bewegen of geluid kunnen maken. Toen kwam net Starlily uit; een eenhoorn die je kon voeren en trucjes kon laten doen.

Speelgoed dat enorm populair is, vooral als cadeau tijdens de feestdagen. Ieder jaar komen er weer nieuwe modellen; tijdens de persdag in september maakten we kennis met de papegaai Rock-a-too en FurReal Ricky, een trouwe viervoeter die je kan trainen om kunstjes te gaan doen.

Daarnaast werd op de ToyFair in NewYork eerder dit jaar bekend gemaakt dat Chewbacca ook van de partij is, iets waar heel veel Star Wars-fans blij mee zijn. Toen de kinderen hem zagen tijdens de persdag was het meteen ‘Dat is speelgoed voor papa’ ;-)

Linda van Aken