Skip to Content

Jenga Quake review

Jenga Quake review

Jenga vind ik echt een heel leuk spel. Behendigheid, concentratie, strategie en de spanning zijn leuke onderdelen voor een gezelschapsspel. Nu is er ook Jenga Quake. Jenga Quake is Jenga, maar dan net even een stukje spannender. Jenga stond altijd al op mijn verlanglijstje van spellen, maar ik ben zeker net zo nieuwsgierig naar deze nieuwe versie: Jenga Quake.

Jenga

Jenga speel je door eerst een toren te bouwen van alle blokken. Daarna haal je om de beurt een blok uit de toren en leg je bovenop weer terug. Je mag alleen niet pakken van de bovenste laag. Zo bouw je de toren steeds hoger. Maar ook steeds onstabieler, door de blokken die je er onder steeds uithaalt.

De verliezer is die gene bij wie de toren uit eindelijk in elkaar stort. Toen ik de aanvraag zag waarin de nieuwe versie van Jenga stond, Jenga Quake, was ik dan ook direct enthousiast. Jenga hebben we nog niet, en deze versie lijkt me nog uitdagender.

Niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor de volwassenen. Jenga met een aardbeving.

Jenga Quake

REview Jenga quake - Mamaleifde

De verpakking ziet er al prachtig uit. De blokken op de verpakking doen me denken aan vuur, aardbeving en vulkanen. En maakt me daardoor direct nog enthousiaster. Een hele kleine teleurstelling dat natuurlijk net de batterijen in huis op zijn. En we dus het spel niet direct kunnen spelen. 

Even snel naar de winkel dus voor batterijen, want juist het effect van de aardbeving willen we zien. Ja dat is het nadeel als je een product toegestuurd krijgt.

Als je dit zelf in de winkel koopt,  had je natuurlijk in de winkel al gezien dat je voor de zekerheid even extra batterijen moet meenemen, als je niet meer weet of je ze hebt liggen.

De volgende dag komt nicht A om gezellig samen het spel te testen. Batterijen erin, even testen hoe dat gaat. De trilling is zo groot dat het onderstel daadwerkelijk over de tafel trilt. Opbouwen dus maar. De dames bouwen op en starten het spel door op de knop te drukken van het apparaat.

Gegiechel en spanning staat direct op de gezichten. Heel voorzichtig, want dit spel is echt heel spannend. Ze halen de blokken er één voor één uit en leggen de blokken er netjes bovenop.

En het gaat goed. Door de trilling gaat de toren wel steeds schever staan. De blokken zijn in deze versie niet van hout, maar van plastic. En glad, dus ze schuiven wel makkelijk. Maar dat maakt het spel echt heel erg spannend. Tot het moment dat toch met donderend geraas de hele toren in stort, de gezichten op de foto spreken boekdelen.

Snel opbouwen weer voor nog een rondje spanning en concentratie. Ja dit spel is ook na 10x spelen nog net zo spannend als bij de eerste keer. Het zal zeker nog vaak gespeeld worden hier in huis.

Floortje