Skip to Content

Vrolijke vriendjes Het Magisch Droomkasteel! VTech review

Vrolijke vriendjes Het Magisch Droomkasteel! VTech review

Fantasie is het beste ingrediënt voor eindeloos speelplezier. VTech combineert leren, spelen en dromen daarom het liefst in spannend speelgoed waarbij kinderen hun eigen verhaal maken. De Magische Wereld van de Vrolijke Vriendjes is daar misschien wel het beste voorbeeld van.

Eerder dit jaar werden de eerste karakters geïntroduceerd, nu in de aanloop naar de feestdagen, is het tijd voor het bijbehorende speelgoed! Ideaal voor op het verlanglijstje. Een Magisch Koninkrijk opent zijn poorten!

Vrolijke vriendjes

Ruim baan daarom voor Twinkel, de Magische Eenhoorn met op haar rug Femke Fee. Twinkel loopt, beweegt haar vleugels en hoofd en zelfs haar hoorn verandert van kleur en geeft licht. Dankzij de Magic Points is er altijd interactie tussen Twinkel, Femke Fee of wie er ook op haar rug meerijdt.

Het Magisch Droomkasteel

Spectaculair is Het Droomkasteel, waar Prinses Pien woont.  Op eerder geïntroduceerde Vrolijke Vriendjes in de serie komt op iedere plek reactie, dat is misschien wel het mooiste geheim dat VTech wederom verpakt. Zo komt er nooit een eind aan fantasie, hoe leuk is dat?

De VTech Vrolijke Vriendjes Magisch Koninkrijk Droomkasteel zit boordevol magie! Daar woont Prinses Pien, ga je samen met haar mee op ontdekking? Het royale (1 meter breed, 65 cm hoog) onderkomen herbergt tig verrassingen, allemaal met dank aan de Magic Points die melodietjes, gezongen liedjes, geluiden en zinnetjes activeren.

Plaats Prinses Pien of een ander Vrolijk Vriendje (apart verkrijgbaar) in de lift en de lift beweegt omhoog en omlaag. In de lift zit namelijk een Magic Point dat vrolijke zitjes activeert als je eroverheen gaat. In totaal heeft het Magisch Kasteel 8 Magic Points.

Er branden lampjes, er klinkt muziek in de keuken, de lift en schommel gaan op en neer en Prinses Pien tut zich wezenloos in haar kleedkamer. 

Draai aan het wiel om de kasteeldeuren te openen en te sluiten én draai de liftzwengel om de lift naar boven en beneden te bewegen. Beweeg de zwengel op de vriendjes te laten dansen en zie het water van de fontein op en neer te bewegen.

Druk vervolgens op de interactieve toetsen om kennis te maken met kleuren, letters en voorwerpen. De kleurrijke vormgeving met knipperende lichtjes en verschillende beweegbare onderdelen die de fantasie van de kleintjes prikkelen en uitnodigen tot het spelen van rollenspellen.

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)