Skip to Content

Starlily magische eenhoorn Furreal Friends review

Starlily magische eenhoorn Furreal Friends review

Een uitnodiging namens Hasbro om naar een magisch bos te komen en daar op zoek te gaan naar Starlily; een echte eenhoorn. Welk meisje wil dat nu niet? Onze dochter wel, dus togen wij afgelopen weekend met het hele gezin naar het Amsterdamse Bos.

Het was schitterend weer dus er waren veel meer gezinnen op dat idee gekomen. Heerlijk wandelen en genieten van de laatste paar zonnige dagen. Nadat we hadden geparkeerd zagen we al snel de vrolijke paarse ballonnen bij het bostheater waar we werden verwacht.

Nerf Rebelle

Toen we aankwamen waren er al flink wat andere bloggende mama’s, met kinderen en partners aanwezig. Aan de grote tafel lagen kleurplaten, er werd vrolijk gespeeld met de ballonnen en er was een heuse Nerf Rebelle baan.

Zodra de kinderen op eigen benen stonden rende de oudste gelijk die kant op. Ze wist een van de bogen te veroveren en kwam daar triomfantelijk mee aan lopen tot groot ontzet van de andere kinderen.

Die werd dus even netjes teruggegeven en in plaats daarvan gingen ze aan tafel zitten om te kleuren. Kon ik even wat andere mama’s gedag zeggen, tenminste, ik was manlief ook al kwijt die gelijk het koffiezetapparaat had gevonden, dus moest in de buurt blijven.

Tegen de tijd dat de kinderen voorzien waren van drinken en ik voor mezelf op stap ging werd het buffet geopend. De heerlijkste broodjes lagen er uitgestald en er waren krentenbollen en pannenkoeken met allerlei lekkernijen voor de kinderen. Dat lieten ze zich natuurlijk geen twee keer zeggen. Al snel werd er buiten heerlijk gesmuld.

Draken en prinsessen

Nadat de buikjes waren gevuld werden we bij elkaar geroepen. Peuter had ondertussen al gespot dat de schminkspullen werden klaargezet, dus zag dit nog niet echt zitten.

Aan de andere kant wil ze ook niets missen, en ging ze zonder problemen mee met de twee dames die net zoals een echte eenhoorn een hoorn op hun voorhoofd hadden en gingen neuriën. Ze hadden ook een heerlijk bordje met aardbeien vast, waar zoonlief er al eentje van had gekregen.

De kinderen werden meegenomen op zoek naar hun vriendin Starlily. Samen met dreumes zoon en een paar andere bloggers met jonge kinderen bleef ik achter. Konden we rustig even kletsen en had zoonlief het erg gezellig met de dochter van Nicole die erg trots haar kroontje liet zien.

Natuurlijk kon zoonlief niet achterblijven en kreeg hij een mooie draak, daar kan mama nog wat van leren.

Zoektocht naar Starlily

Om Starlily te vinden hadden ze de magische aardbeien nodig, die in het bezit waren van het herfstmannetje. Na een korte tocht door het moeras, maar goed dat ze haar laarsjes aan had, door een zware deur kwamen ze bij de berg.

Natuurlijk moesten de kinderen ook even helpen met een zoektocht naar echte herfstdingetjes voor ze de zware klim konden beginnen de berg op.

Na lang zoeken vonden ze het magische kistje van het herfstmannetje met de magische aardbeien. Deze werden geruild voor de gevonden herfstschatten. Starlily houdt heel erg van neuriën, dus dat werd nog even geoefend.

We kwamen in een mooie zaal aan met troon waar er een verhaaltje voorgelezen werd en ja hoor. Daar vanuit de mist verscheen Starlily. De magische eenhoorn.

Om haar goed te kunnen bewonderen werd ze meegenomen naar buiten. Waar iedereen even mocht aaien of de aardbeien geven. Zo leuk om te zien dat ze ook echt reageert op je spel. Het valt me op dat steeds meer speelgoed met je meegroeit.

Het begon met knuffelberen voor baby’s die steeds meer woordjes zeggen, tot de pop Lisa die je kan leren lopen en nu dus deze magische eenhoorn. Starlily is een vriendelijke eenhoorn, ze heeft een hoorn die kan oplichten in verschillende kleuren afhankelijk van haar stemming.

Hoe meer je met Starlily speelt, des te groter worden haar magische krachten en reageert ze beter op je. Net als een baby heeft ze jouw zorg en liefde nodig om op te groeien. Je geeft haar eten met de suikeraardbei en ze vind het fijn als je haar manen kamt en vlecht. Deze ‘pop’ wordt aanbevolen voor kinderen van 4 tot 14 jaar.

Een nadeel, de prijs, 140 euro voor een vriendje dat als het goed gaat vele jaren plezier geeft vind ik nog best een hoop geld. Ik denk dat menig meisje erg dankbaar zal zijn als ze dit in december mag ontvangen! Hier in huis heeft ze in ieder geval al een grote fan en had ze haar het liefste meegenomen naar huis.

Afterparty

Na de zoektocht kon dochter zich dan toch laten schminken. Ze had het best gezellig in de rij. Er werd goed voor ons gezorgd, zo was er warme chocolademelk met slagroom en werden er superzoete gekleurde eenhoorn cupcakes uitgedeeld.

Toen ze geschminkt was wilde ze erg graag ook haar prinsessenjurk aan. Geen probleem. Binnen werd de ruimte ingericht zodat daar lekker geknutseld kon worden met Play Doh en Doh Vinci (binnenkort ook hier te lezen) en er spelletjes gedaan konden worden.

Altijd leuk om met nieuw speelgoed te spelen en te ontdekken wat je graag op je verlanglijstje wilt hebben. De kinderen werden ondertussen ook wat moe, tijd dus om afscheid te nemen.

Tenminste, niet nadat ik nog met Laura op de foto ben geweest. Onze kerstpakketactie waarbij we kerstpakketten gaan weggeven heeft namelijk de krant gehaald dus moesten we even samen op de foto!

Voordat we weggingen kregen we nog een gigantisch pakket met speelgoed mee. Dit werd zo onopvallend mogelijk onderin de buggy verstopt en direct in de auto. Dat is ideaal straks voor de zak van de sint.

Onder andere haar zo gewilde Nerfrebelle zat hierin! Dat wordt straks een super dankbaar meisje. Er zat ook een lieve pinguin knuffel Piper van Fur Real Friends tussen die zoonlief vast graag wil hebben.

FurReal Speelgoed

Starlily magische eenhoorn Furreal Friends review - Mamaliefde

Een paar jaar geleden maakten we kennis met het FurReal speelgoed van Hasbro. FurReal dieren zijn zachte knuffelige dieren, die ook de interactie aangaan met je kind.

Bijvoorbeeld doordat ze echt kunnen bewegen of geluid kunnen maken. Toen kwam net Starlily uit; een eenhoorn die je kon voeren en trucjes kon laten doen. Speelgoed dat enorm populair is, vooral als cadeau tijdens de feestdagen.

Ieder jaar komen er weer nieuwe modellen; tijdens de persdag in september maakten we kennis met de papegaai Rock-a-too en FurReal Ricky, een trouwe viervoeter die je kan trainen om kunstjes te gaan doen.

Daarnaast werd op de ToyFair in NewYork eerder dit jaar bekend gemaakt dat Chewbacca ook van de partij is, iets waar heel veel Star Wars-fans blij mee zijn. Toen de kinderen hem zagen tijdens de persdag was het meteen ‘Dat is speelgoed voor papa’ ;-)

Linda van Aken