Skip to Content

Star Wars Gouden reeks boekjes review

Star Wars Gouden reeks boekjes review

De Gouden boekjes zijn al jaren enorm populair, je herkent deze boekjes aan de gouden zijkant van de omslag van het boek. De generaties die er vroeger mee zijn opgegroeid kopen deze boekjes nu om voor te lezen aan hun kinderen. Oorspronkelijk komen deze uit Amerika en worden Little Golden Books genoemd.

De naam gouden boekjes is een verwijzing naar gezellige verhaaltjes, mooie illustraties met een gouden randje die een feestje zijn voor kinderen om zelf te lezen of om voorgelezen te worden. In totaal zijn er 1.500 Gouden boekjes en ieder jaar komen er nieuwe bij. Zo ook dit jaar.

In samenwerking met Disney hebben Meis & Maas & uitgeverij Rubinstein ze namelijk de gehele Star Wars reeks uitgegeven als een luxe Gouden boekje. En laat mijn man nu eens zowel groot fan zijn van de gouden boekjes als van Star Wars. Hij was dan ook erg blij toen ik hem de envelop waarin de boekjes zaten liet uitpakken.

Drie keer raden wat er nu ‘s avonds wordt voorgelezen ;-)

Star Wars gouden boekjes

Nu is Star Wars toch wel echt een verhaal voor oudere kinderen en volwassenen, zeker voor jonge kinderen kan het een beetje spannend en ingewikkeld zijn. Het is de auteurs van de Gouden boekjes gelukt om deze vertaalslag te maken.

Met behulp van mooie afbeeldingen en korte teksten weten ze het verhaal te vertellen van de zeven Star Wars films, inclusief de film uit 2015. The last Jedi van december 2017 zit er nog niet bij. Het zal een flinke uitdaging geweest zijn om deze lange films in zo’n klein verhaal samen te brengen zonder elementen over te slaan.

Toch weer eens wat anders dan van een boek een film maken. Maar manlief is erg enthousiast over het resultaat en is druk bezig onze kinderen kennis te laten maken met deze saga. Het zijn boekjes van 34 pagina’s dus je leest ze zo in een ruk uit.

Deze prachtige collectie vertelt de verhalen van episode I tot en met VII van de immens populaire Star Wars-films.

  • Episode I: The Phantom Menace; Koningin Amidala wordt vastgehouden op haar eigen planeet door onderkoning Gunray. De Jedi-ridder Qui-Gon en zijn leerling Obi-Wan zetten alles op alles om haar te rededen. Na de redding blijkt dit nog maar het begin van het avontuur te zijn. Het verhaal over de jonge Anakin Skywalker, de latere Darth Vader en zijn mentor Qui-Gon Jinn.
  • Episode II: Attack of the Clones; De Jedi-leerling Anakin heeft de opdracht gekregen om Padmé Amidala, senator van de republiek, te beschermen. Samen gaan ze naar haar thuisplaneet, terwijl Obi-Wan Kenobi probeert uit te zoeken wie het op Amidala heeft gemunt.
  • Episode III: Revenge of the Sith; Er heerst een grote oorlog in het Star Wars universum. Padme is in verwachting, maar Anakin droomt dat er iets verschrikkelijks zal gebeuren met haar. Hij heeft er alles voor over om haar te beschermen. Kan hij haar redden ondanks de oorlog waar Anakin wordt heen en weer geslingerd tussen goed en kwaad.
  • Episode IV: A New Hope; Keizer Palpatine heeft plannen gemaakt hoe hij met de Death Star, een verschrikkelijk wapen, hele planeten kan wegvagen. Prinses Leia leidt de rebellenalliantie tegen het kwaadaardige Keizerrijk. Zij weet hoe ze dit dodelijke wapen kan vernietigen, maar er is niemand die ze kan bereiken. Haar enige hoop is Obi-Wan Kenobi. Weet R2-D2 met Leia’s geheime boodschap de Jedi-meester te bereiken?
  • Episode V: The Empire Strikes Back; De rebellen zijn gevlucht nadat ze de Death Star hebben vernietigd. De klopjacht op de rebellen door het Keizerrijk is begonnen, helemaal als de keizer achter hun schuilplaats komt en aanvalt! Gelukkig weten ze te ontkomen, maar het sterrenstelsel heeft nog meer voor de rebellen in petto. Kan de Force hen helpen?
  • Episode VI: Return of the Jedi; Luke weet inmiddels het verschrikkelijke geheim van Darth Vader. Deze kwaadaardige Lord probeert Luke over te halen naar de duistere kant van de Force. Lukt het Luke om stand te houden als hij het alleen op tegen Darth Vader?
  • Episode VII: The Force Awakens; Dertig jaar na de val van het Keizerrijk stuurt generaal Leia de piloot Poe Damerop eropuit om een kaart te vinden waarmee zij Luke Skywalker kunnen opsporen. Het Verzet heeft een nieuwe vijand; Kylo Ren! Deze commandant doet er alles aan om het Verzet te vernietigen. Zo komen de nieuwe helden Rey en Finn, samen met hun trouw droïde BB-8, oog in oog te staan met de nieuwe slechterik Kylo Ren.
Star Wars Gouden reeks boekjes review - Mamaliefde

Perfect cadeau voor de man

Volgens mij is mijn man ook niet de enige die fan is, nadat ik een foto had geplaatst op insta stories ontving ik direct meerdere berichten dat ze het zo gaaf vonden en deze serie hebben besteld. Ideaal cadeautje voor je man als je echt niet meer weet wat je moet geven maar hij heel blij van zal worden, en je kinderen ook ;-)

Zijn jullie ook zo’n fan van de Gouden boekjes / Star Wars?

Linda van Aken