Skip to Content

Muizenval review

Muizenval review

Voor mij is het spel muizenval nostalgie. Wij hadden het helaas zelf niet thuis, maar bij een vriendinnetje hebben we het spel vaak met veel plezier gespeeld. Nu is het tijd dat ik het spel samen met mijn oudste spruit ga spelen.

Muizenval In elkaar zetten

Op de doos staat geschreven ‘moet door een volwassene in elkaar worden gezet’ en dat is niet gelogen. Enthousiast had ik mijn oudste spruit geroepen om muizenval uit te pakken, maar al snel stuurde ik hem weg om iets anders te doen.  Zijn grijpgrage handjes kon ik bij het in elkaar zetten even niet gebruiken.

Het spel bestaat uit veel losse onderdelen die allemaal in elkaar moeten worden gezet om de muizenval goed te laten werken. Volg goed de handleiding, want anders stel je de muizenval straks verkeerd af! Gelukkig is de handleiding heel duidelijk, dus dat gaat vast goed komen.

Ondanks dat het uit veel losse en plastic onderdelen bestaat, voelt het spel wel solide. Het staat stevig en het kan best tegen een stootje. Het gevaar bij een stootje is wel dat de knikkers gaan rollen en je de val opnieuw moet instellen ;) Het spel kan gewoon weer uit elkaar worden gehaald, zodat het het weer in de doos past om opgeborgen te worden.

Voor uren speelplezier

Toen ik het spel eenmaal in elkaar had gezet en hij ermee mocht spelen, heeft hij eerst een uur gespeeld met het spel zelf. Hij vond het prachtig. Hij liet de knikkers rollen, speelde met de muizen en deed het nijlpaard in bad. Het aapje uit de boom kreeg een banaan en zo vergat hij helemaal dat het ook echt een spelletje is.

Toen we samen het spelletje gingen spelen vond hij het prachtig wanneer de muizenval geactiveerd mocht worden. Het is dan ook heel leuk om te zien dat het echt werkt! Het is een spel met makkelijke regels en daarom ook erg leuk voor jonge kinderen. Het speel hoeft niet lang te duren en met 2 à 3 spelers ben je al snel in een gezelschap om gezellig muizenval te spelen.  Mijn oudste spruit was enthousiast!

Floortje