Skip to Content

Hatchimals review magisch huisdier

Hatchimals review magisch huisdier

Waar je jaren geleden de Furby had, zijn momenteel de Hatchimals een ware rage. Terecht? Dat hebben wij aan den lijve mogen ondervinden en delen dat graag met jou. De hele familie nam deel aan dit testexperiment, maar ik zal me voor nu vooral beperken tot de mening van de peuter des huizes.

En hier en daar natuurlijk de niet zo bescheiden mening van ondergetekende. Lees gauw verder wat wij ervan vinden en als kers op de taart mogen we er ook nog één weggeven! Zodat je zelf je eigen mening kan vormen.

Wat zijn Hatchimals? Van ei tot kind

Review hatchimals - Mamaliefde.nl

Hatchimals doorlopen verschillende stadia. Elk stadium komen er nieuwe vaardigheden bij en leert je beestje dus iets nieuws. Door veel aandacht en liefde te schenken zal de Hatchimal als het ware evolueren.

Fase 1: Je ei verzorgen

Vol spanning werd de grote doos uitgepakt en voorzichtig werd het ei aan alle kanten bewonderd. Na ervan verzekerd te zijn dat Mila begreep dat ze echt heel voorzichtig moest zijn met het ei, mocht ze ermee aan de slag.

Terwijl ze het ei van alle kanten bekeek, aaide en kusjes gaf, ging ik met het instructieboekje aan de slag. Wat ik hieruit begreep is dat als ze maar genoeg liefde en aandacht zou geven, er een heus uitbroedspektakel zou plaatsvinden.

Fase 2: Broeden maar

Dat uitbroeden is op zich gemakkelijk, via gekleurde lichtjes en geluidjes laat je beestje je weten waar hij behoefte aan heeft. Geef hem dat en je zal beloond worden. Na een knuffelfestijn van ongeveer een uurtje werd al snel duidelijk dat het beestje niet langer kon wachten om zijn baasje te ontmoeten.

Ik pakte de camera erbij en het voelde als heel bijzonder om het tafereel te mogen aanschouwen. Bijzonder omdat het toch zo ongelooflijk knap is wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is op het gebied van speelgoed.

Allemaal zaten we te kijken, ik met open mond en peuterlief vol ongeduld, hoe de pengual zich een weg uit zijn ei pikte.

Fase 3: Zorg ervoor dat het je baby Hatchimal aan niets ontbreekt

Hoera, een baby geboren! Officieel is je Hatchimal nu een Pengual. Uit elk ei kunnen 2 verschillende Penguals komen, en het is dus een verrassing welke je hebt. De onze, een roze/gele met een blauwe kuif en snavel, werd door de peuter goedgekeurd.

Met de instructies in de aanslag werd er verder volop gespeeld. Algauw had de peuter door dat als de ogen blauw kleuren het beestje bang is of het koud heeft. Bij paars heeft hij een beetje trek en worden de ogen groen dan is hij een beetje ziek.

Omdat ze het toch lastig vond om alle kleuren en de bijbehorende acties te onthouden, er is bijvoorbeeld ook nog wit, oranje en geel, hield ik dus het boekje dicht in de buurt.

Fase 4: Leer je peuter lopen, praten en dansen

Al snel ontdekten we dat onze nieuwe huisdier ineens kon lopen. Niet alleen dat, ook kon er gedanst worden en een zinnetje gesproken. Een echt magisch huisdier dus. Het dansen trok meteen de aandacht van mijn dreumes. Deze modus vind hij het leukst.

Hatchimals zijn geschikt voor 5 jaar en ouder, maar zelfs Bas vond het dus geweldig. Het was meteen duidelijk dat hij goed heeft opgelet want het blauwe kuifje werd steeds zachtjes door hem geaaid. Waarna hij weer werd getrakteerd op een leuk deuntje. 

Door middel van klappen kun je het lopen trouwens begeleiden. Opvallend hierbij is dat hij op tafel op het randje stopt en nog nooit ervan is gevallen. Dit beestje zit echt knap in elkaar.

Fase 5: Als een kind zo blij met nieuwe spelletjes

Deze modus ken ik alleen uit de boeken want ons peuterbeestje heeft het te druk met dansen, lopen en zingen. Hij is er gewoon nog niet klaar voor om kind te worden. Stiekem kijk ik er wel al naar uit. Het belooft namelijk erg leuk te worden met een viertal spelletjes.

In de voorgaande fases waren de behoeftes en acties van de Pengual willekeurig, het fijne van deze laatste fase is dat je nu zelf kan kiezen welk spelletje je wilt spelen. Wordt het een potje tikkertje spelen of toch het spelletje Hatchimal zegt…

Leuke feitjes

  • Bij het overgaan van de ene naar de andere fase zingt je Hatchimal “Hatchi Birthday”
  • Zijn alle stadia doorlopen, maar je kind nog niet uitgespeeld? Met een simpele reset ga je terug naar fase 3.
  • Als je Hatchimal een muziekje afspeelt, kun je op zijn kop tikken om een trommelgeluid te maken.
  • De Hatchimals hebben een eigen Hatchimals youtubekanaal, hier kun je terecht voor instructievideo’s.

Sinterklaastip

Volkomen terecht is dit een populair stuk speelgoed. Veelzijdig door de verschillende stadia en het spreekt de belevingswereld van mijn kind aan. Vooral het verzorgende deel vindt zij erg leuk. Daarnaast leert het kind ook nog wat over hoe dieren groeien.

Het aspect van actie-reactie maakt dat het erg leuk blijft om mee te spelen. Ik denk dat menig kind blij zal worden als de goedheiligman een Hatchimal uit Spanje meeneemt.

Floortje