Skip to Content

Pokemon speelgoed, cadeaus voor kinderen, apps en speelfiguren namen

Pokemon speelgoed, cadeaus voor kinderen, apps en speelfiguren namen

Pokémon is een fictief mediafranchise dat is bedacht door Satoshi Tajiri, een gamer uit Japan, in 1995. Het gaat over kleine figuren die ook wel Pokémon worden genoemd. Wist je dat dit een afkorting is van Pocket Monsters?

Het is één van de meest succesvolle games ter wereld; het succes van dit concept komt voornamelijk vanwege de games voor het Nintendoplatform. Daarnaast zijn er ruilkaarten, speelgoed, anime televisieserie, speelfilms en manga-strips.

Wat is Pokemon?

De basis is dat Pokémons gevangen en getraind kunnen worden door mensen, deze worden Pokémon-trainers genoemd. Een trainer vangt ze met een Pokébal en kan ze meenemen in zijn zak.

Het doel is daarna om de Pokémon te trainen en hem steeds sterker te laten worden. Een trainer vecht tegen andere trainers met zijn Pokémon als sport. Een gevecht duurt tot de andere Pokémon is uitgeschakeld.

Pokemon karakters

Er bestaan verschillende soorten Pokémon. De meeste kunnen niet praten en zeggen alleen de naam die bij de Pokémon hoort. Er zijn op het moment zeven generaties aan Pokémons. In totaal zijn er nu 890 Pokémons.

De meeste Pokémons zijn in staat om te evalueren. Dat betekent dat ze sterk genoeg zijn om naar een volgende vorm te veranderen, dus een nieuwe soort Pokémon. Naarmate hun ervaring met de trainer groeit, zal de Pokémons steeds sterker en beter worden.

Naast de standaard Pokémons, zijn er ook legendarische Pokémons. Deze zijn niet in staat om te evalueren, omdat ze al zeer sterk en zeldzaam zijn. De Pokémons hebben een type als eigenschap. Er zijn namelijk meer dan tien verschillende types.

Zoals te verwachten heeft elke type voordelen en nadelen. Een vuur-type Pokémon kan slecht tegen water-type en een water-type kan weer slecht tegen een elektrisch-type. Zo moet je strategisch nadenken voordat je een gevecht aangaat.

In totaal mag je maximaal zes Pokémons inzetten in een gevecht. De trainer moet dus verstandig kiezen welke Pokémons dat zijn en wanneer hij ze inzet.

Namen Pokemon

De hoofdrolspeler in bijna elke franchise is Ash Ketchum. Met zijn identieke petje gaat hij op avontuur op verschillende plekken. Zijn grootste doel is om de beste trainer te worden en alle Pokémons te vangen. In elke generatie heeft hij weer andere metgezellen.

Om de beste trainer te worden is hij op zoek naar uitdagingen en neemt deel aan de meeste toernooien.

De meeste bekende Pokémons zijn Pikachu, Bulbasaur, Charmander en Squirtle.

  • De eerste Pokémon van Ash is Pikachu. Daarbij is het opvallend dat Pikachu nooit in een Pokébal is geweest en altijd op de schouder van Ash zit.
  • Bulbasaur is één van de meest bekende gras-type Pokémon en kan evalueren in Ivysaur en Venusaur.
  • Charmander is een vuur-type Pokémon en kan evalueren in Charmeleon en Charizard, de meeste bekende vuur- en draak-type Pokémon.
  • Squirtle is een water-type en kan evalueren in Wartortle en Blastoise. Blastoise staat bekend om zijn twee waterkanonnen op zijn rug.

Deze drie Pokémons zijn overigens de startende drie van de eerste generatie. Dat betekent, als een kind wil beginnen als trainer, dan mag hij één van deze drie kiezen. Ash Ketchum is hier een uitzondering van, omdat Pikachu als enige over was.

Pokémon kaarten

Er bestaat een ruilkaartspel voor Pokémon. Kaarten kun je online of in de winkel kopen. Zo kun je tegen andere mensen een spel spelen met de kaarten. De bedoeling is om als laatste speler over te blijven met kaarten in je stapel.

Er bestaan drie soorten kaarten. Een energy-kaart, een trainer-kaart en natuurlijk de kaarten van Pokémons. Met een Pokémon-kaart kun je vechten tegen een andere Pokémon-kaart, met een trainer-kaart kun je verschillende acties ondernemen en met een energy-kaart kun je een aanval op gang zetten.

Naast het ruilkaartspel zijn er verschillende soorten speelgoed, zoals knuffels, figuren of kleding.

Pokemon games

Er bestaan veel verschillende games voor Pokémon. De meesten zijn uitgebracht op een console van Nintendo. Denk bijvoorbeeld aan de Game Boy of Nintendo DS of Switch. Elke generatie heeft weer een aantal games met weer nieuwe en verschillende uitdagingen, Pokémons en karakters.

In de game ben je natuurlijk een trainer en ga je op zoek naar verschillende soorten Pokémons. Elke generatie heeft drie startende Pokémons. De speler maakt altijd een keuze uit een vuur-type, water-type of gras-type Pokémon. Daarna begint zijn avontuur.

Elke nieuwe vervolg van het spel bevat nieuwe plekken, gadgets en verhaallijnen. Het allernieuwste spel is Detective Pikachu voor de Nintendo 3Ds. Het doel is om een zaak op te lossen.

Pokémon Go app

Iedereen herinnert wel de massale mensen die met hun smartphone op openbare wegen en pleinen op zoek waren naar een Pokémon in de zomer van 2016. Het spel hierachter heet Pokémon Go. Gebruikers kunnen met hun smartphone de game downloaden en letterlijk opzoek naar Pokémons die verstopt zijn in Nederland.

Op hun telefoon kunnen ze kijken of er een Pokémon in de buurt is. Met de camera kun je de Pokémon zien en kan het vangen beginnen.

Samen met anderen kun je het gevecht aangaan en plekken veroveren. Het spel creëert motivatie om actief naar buiten te gaan en kennis te maken met andere spelers.

Pokémon Trainer Mission

Pokémons zijn overal om je heen! Beweeg snel om ze te vangen! Verken je omgeving op zoek naar Pokémon, veilig thuis! Je missie: Vang alle Pokémon! De  Pokémon trainer mission detecteert Pokémon om je heen.

Volg je missies op je trainerkaart. Volg de stem en licht instructies van je Trainer Mission. Vang zoveel mogelijk Pokémon en voeg ze toe aan je electronische verzameling! Wees voorzichtig: om ze te vangen, moet je misschien overal om je heen bewegen!

Pokémon films, series en op tv

De anime van Pokémon is heel lang op tv geweest. Op verschillende kinderkanalen als Fox Kids of Disney XD. De tekenfilm bestaat uit veel avonturen met verschillende karakters, maar Ash Ketchum komt er altijd in voor als hoofdrol.

Het bestaat uit veel seizoenen en speelt af in verschillende regio’s. Er zijn op het moment in totaal 21 seizoenen. Oude seizoenen zijn terug te vinden op Netflix. In de tekenfilm maken we mee hoe Ash Ketchum zijn avontuur begint samen met Pikachu.

Daarnaast krijgt hij een Pokédex mee. Dat is een elektronische encyclopedie met gegevens over Pokémons die ze tegenkomen. Onderweg ontmoet hij nog verschillende trainers en besluit samen op pad te gaan.

Naast de series zijn er verschillende films uitgebracht. De allernieuwste film is Detective Pikachu, waar de hoofdrolspeler samen met Pikachu een zaak probeert op te lossen.

Pokemon speelgoed

Naast de bekende Pokémon-kaarten, vind je hier ook Pokémon-knuffels, verkleedkleding en veel meer. Dus ga snel op zoek naar het leukste Pokémon-speelgoed. Gotta catch ‘em all!

Interactieve pokemon knuffel

Pokemon speelgoed, cadeaus voor kinderen, apps en speelfiguren namen - Mamaliefde

Deze pratende elektronische Pikachu beschikt over meer dan 15 reacties zodat je altijd samen plezier kunt hebben.

Knijp in zijn handjes en zie hoe zijn wangen gloeien en zijn staart oplicht!

Pikachu laadt zijn aanval op wanneer je hem naar een vriend of vriendin gooit.

Deze Pokémon-pluche is officiële Pokémon-merchandise van hoge kwaliteit!

Pokemon puzzel

Pokemon speelgoed, cadeaus voor kinderen, apps en speelfiguren namen - Mamaliefde

Ontsnap uit de realiteit en stap in de wereld van Ravensburger-puzzels. Tijdens het puzzelen ontdekken kinderen hun grootste vaardigheden. XXL- puzzels voor XXL- puzzelplezier. De XXL-grote puzzelstukken zijn eenvoudiger te leggen.

Het resultaat is een kunstwerk op posterformaat dat in geen enkele kinderkamer misstaat. Dankzij de met de hand gemaakte stansmessen is de vormvariatie van de stukjes oneindig.

Kinderen vanaf 8 jaar zullen genieten van de Pokémon-puzzel met 200 stukjes.

Pokemon onesie

Pokemon speelgoed, cadeaus voor kinderen, apps en speelfiguren namen - Mamaliefde

Ben jij ook een beetje in je jeugd blijven hangen? Dan is deze Pikachu Pokémon-onesie (ook wel Pikachu-huispak genoemd) zeker iets voor jou!

De schattige oortjes en herkenbare rode wangetjes maken deze outfit cool en cute tegelijk.

Het superzachte pak is leverbaar in verschillende maten en is heeeeel erg chill.

De schattige oortjes van deze Pikachu Jumpsuit en de herkenbare rode wangetjes maken deze outfit cool en cute tegelijk.

De bliksemschichtstaart maakt het pak helemaal compleet! dus scoor die outfits, vang die Pokémon en laat zien wie hier de coolste is!

Pokémon speelfiguren

Pokemon speelgoed, cadeaus voor kinderen, apps en speelfiguren namen - Mamaliefde

In 1997 vertrok Ash Ketchum uit Pallet Town en begon zijn Pokémon-avontuur. Tot op de dag van vandaag is Pokémon nog net zo relevant en geliefd als toen en heeft de franchise een fanbase van alle leeftijden!

Deze megaspeelfigurenset bestaat uit Pokémon uit wave 1 van Pokémon-producten geproduceerd door Wicked Cool Toys, namelijk Rowlet, Popplio, Litten, Eevee, Cosmog, Pikachu, Metang en Wobbuffet.

Of je nu verzamelt en speelt of verzamelt en bewondert, deze speelfiguren zijn een ware aanwinst voor de Pokémon-fan!

Linda van Aken