Skip to Content

Monopoly spel review; nieuwe editie, spelregels en inhoud

Monopoly spel review; nieuwe editie, spelregels en inhoud

Terwijl het buiten koud en donker wordt, is het binnen warm en licht: Kerst is van oudsher hét moment om gezellig samen te komen met de hele familie. Op kerstavond samen lachen, praten en spelen is één deel van de traditie, maar het zou Kerst niet zijn zonder cadeautjes, natuurlijk!

En hoe combineer je pakjes voor onder de boom en samen plezier hebben beter dan met de spelletjes van Hasbro? Neem alleen al de Monopoly-reeks, die in zijn eentje alles in huis heeft om elke spelletjesfan van vijf jaar of ouder uren aan speelplezier te laten beleven.

Monopoly bestaat al sinds 1935 en heeft al vele generaties veel speelplezier bezorgd.

Monopoly

Monopoly is een van de bekendste en best verkochte bordspellen ter wereld. Het spel is sinds de start in 1935 uitgegeven in 47 talen en wordt verkocht in maar liefst 114 landen, ook verschijnen regelmatig bijzondere nieuwe edities.

Het spel staat bekend omdat de speeltijd wel even kan duren, het record voor langste spel Monopoly staat zelfs op 70 dagen aan één stuk.

De voorloper van het spel is ontwikkeld door Elizabeth Magie; zij vroeg op 5 januari 1904 patent aan op het spel The Landlord’s Game en wilde dat verkopen aan Parker Brothers, die echter geen interesse hadden.

Een paar jaar later in 1934 gebruikte Charles B. Darrow dit als voorbeeld voor het huidige Monopoly. De speelstukken zoals strijkijzertjes en vingerhoedjes zijn geïnspireerd op de bedeltjes van zijn vrouw. Hij liet in eigen beheer 5.000 spellen drukken en verkopen in Philadelphia waar het een grote hit was en de interesse wekte van Parker Brothers.

Alleen al in het eerste jaar werden er meer dan een miljoen exemplaren verkocht en ging het spel de hele wereld over.

In Nederland werden de spellen geïmporteerd door Perry & Co (voorloper Perry Sport), in eerste instantie in de Engelse variant, maar toen tijdens WO2 de invoer van spellen stopte bedacht hij samen met zijn gezin de Nederlandse variant met steden en straten.

Deze werden geïnspireerd op steden waar Perry een vestiging had zoals de Kalverstraat waar de hoofdvestiging zat en het Leidseplein waar het bedrijf zat waar de licentie houder zat van de eerste officiële Nederlandse variant. Daardoor zitten er opvallend veel (vooroorlogse) winkelstraten in het spel.

Het goedkoopste dorp Ons Dorp is geen bestaand dorp, maar heeft twee straatnamen die veel voorbij komen in kleinere dorpen en steden.  In 1991 werd Parker Brothers overgenomen door Hasbro die nu nog steeds nieuwe varianten bedenkt.

Spelregels Monopoly

Het doel van het spel is een monopolie op te bouwen, wat spelers kunnen doen door zo veel mogelijk straten op te kopen. Iedere speler die in een straat verblijft, moet de eigenaar van die straat huur betalen. De straten zijn gegroepeerd in groepen (kleurgroepen) van drie (of twee) straten.

In veel buitenlandse versies zijn het straten in de hoofdstad van het land, de Nederlandse versie was de eerste waarbij er gebruik gemaakt zijn van straten in verschillende steden, wat de groepsindeling logischer maakt.

Iedere speler ontvangt een startbedrag van 1500 eenheden in verschillende waarden, in sommige varianten wordt er gebruik gemaakt met een elektronische bankkaart.

Tijdens het lopen over het speelbord, waarbij gebruikgemaakt wordt van twee dobbelstenen, komen de spelers onder andere onroerende goederen (straten, stations en nutsbedrijven) tegen.

Landt de speler op een onroerend goed dat nog niet door een andere speler gekocht is, kan hij (of zij) dat kopen – mits hij/zij voldoende geld heeft. Als de speler niet kan of wil kopen, dan wordt het goed door de bank geveild bij opbod. Wanneer het goed al eigendom is van een andere speler, moet aan die speler huur worden betaald.

Zodra een speler alle straten in dezelfde groep (in de Nederlandse versie: dezelfde stad) in bezit heeft, mag hij er huizen bouwen, zodat voorbijgangers een hoger bedrag moeten betalen als ze in deze straat moeten overblijven.

Na vier gewone huizen kan men een hotel bouwen, hetgeen de maximale huur oplevert. Men moet de bebouwing echter wel gelijkmatig over de groep verdelen.

Stations en nutsbedrijven kunnen niet bebouwd worden: de huur is daar afhankelijk van het aantal stations / nutsbedrijven dat de eigenaar in bezit heeft en voor de nutsbedrijven bovendien van het aantal gegooide ogen.

Daarnaast zijn er vakjes met de opschriften Kans en Algemeen Fonds. De daar aangekomen speler krijgt een opdracht die gunstig of ongunstig kan uitpakken. Eventuele verschuldigde betalingen uit hoofde van deze kaarten, alsmede belastingen, worden volgens de officiële spelregels aan de bank betaald.

Het is toegestaan onbebouwde straten, stations en nutsbedrijven aan andere spelers te verkopen, voor een onderling overeengekomen prijs.

Dit geschiedt tussen twee beurten in, dus nadat een speler gespeeld heeft en voordat de volgende speler de dobbelstenen gooit. Heeft een speler de dobbelstenen al gegooid, dan moet hij zijn beurt eerst afmaken. Ook het bebouwen van straten geschiedt tussen twee beurten in. Voor al deze transacties maakt het niet uit welke speler aan de beurt is.

Indien een speler iets niet meer kan betalen, moet hij zijn bezittingen liquideren. Dit kan in eerste instantie door er een hypotheek op te nemen of te verkopen. Levert verkoop onvoldoende op, dan is de speler failliet en verlaat hij het spel.

Al zijn eigendommen vervallen aan de schuldeiser (de bank of een andere speler). Straten, nutsbedrijven en stations die op die wijze weer in bezit van de bank komen, worden bij opbod verkocht.

De speler die als laatste overblijft heeft een monopolie gecreëerd en heeft gewonnen. Als men een bepaalde speeltijd heeft afgesproken, dan wordt de winnaar nadat deze tijd voorbij is bepaald door vast te stellen wie de hoogste waarde aan geld en bezittingen heeft. In dit geval wordt de volle waarde gerekend voor huizen en hotels.

Monopoly Junior

Monopoly spel review; nieuwe editie, spelregels en inhoud - Mamaliefde

Monopoly Junior is voor kids! Je leert op de leukste manier geld verdienen en winnen. Met dit snelle, spannende en gemakkelijk te leren spel voor spelers vanaf 5 jaar oud, laat je je kinderen kennismaken met een leven lang Monopoly speelplezier. Race over het bord, koop elk vakje waarop je eindigt, verdien geld en pak Kanskaarten. Als één speler geen geld meer heeft, tellen de anderen hoeveel geld zij hebben. De speler met het meeste geld is de winnaar! Met 4 ‘Junior pionnen’: de klassieke Monopoly pionnen voordat ze groot werden!

Leeftijd: 5+

Lees ook: Monopoly Junior Review

Meer informatie vind je hier.

Monopoly Junior Peppa Pig

Monopoly spel review; nieuwe editie, spelregels en inhoud - Mamaliefde

Heeft je vijfjarige kleintje al een wens om Monopoly te spelen? Geen probleem! Met Peppa, George, Mama of Papa Big als pion kopen je kleuters Peppa’s huis, de tuin van Opa Big of Sneeuwberg. Tegelijk oefenen ze hun telvaardigheden – tot genoegen van de juf of meester.

Peppa maakt graag plezier met haar familie en kinderen kunnen meegenieten met de Monopoly: Peppa Pig-editie. De spelers verplaatsen hun Peppa-, George-, Mama Big- of Papa Big-pion over het bord en kopen eigendommen zoals Sneeuwberg, Peppa’s huis en de tuin van Opa Big. Kinderen kunnen hun telvaardigheden oefenen wanneer ze hun Monopoly-geld tellen tijdens het spel.

Het bordspel is ontworpen voor kinderen vanaf 5 jaar en de spelletjes duren niet lang. Ideaal als introductie tot het klassieke Monopoly-spel. Een uitstekende keuze voor speelafspraakjes of een speelavond, of als leuke activiteit tijdens een pauze voor thuisonderwijs.

Leeftijd: 5+

Meer informatie vind je hier.

Monopoly Bieden

Monopoly spel review; nieuwe editie, spelregels en inhoud - Mamaliefde

Monopoly Bieden is een strategische kaartspel waarbij spelers bieden in blinde veilingen. Het gaat razendsnel – je hebt het zó onder de knie en speelt het uit in vijftien minuten. Verzamel 3 eigendomsets om te winnen. Het Monopoly Bieden kaartspel is een uitstekende keuze voor speelavonden, voor feestjes en als indooractiviteit voor kinderen van 7 jaar en ouder.

Ben je klaar voor een spannend Monopoly-kaartspel dat niet lang duurt? Het Monopoly Bieden kaartspel is een combinatie van toeval, geluk en strategie waarbij spelers bieden in blinde veilingen, betalen met geldkaarten, eigendommen stelen met actiekaarten en hun geluk doen keren met jokers.

Tijdens de speelrondes krijgt iedereen de kans om een veiling te organiseren. Wanneer het tijd is om op een eigendom te bieden, kiezen spelers hoeveel geld ze willen riskeren. Dan roept iedereen: ‘1, 2, 3, Bieden!’ en leggen ze hun geldkaarten neer. De speler die het meeste geld heeft geboden, krijgt de eigendom.

Leeftijd: 7+

Meer informatie vind je hier.

Monopoly Classic

Monopoly spel review; nieuwe editie, spelregels en inhoud - Mamaliefde

Het enige echte Monopoly bordspel staat al jaren garant voor veel speelplezier met familie en vrienden en is de klassieker onder de spellen. Er kan maar één winnaar zijn bij Monopoly. Ben jij degene die straks alles bezit?

Dit is het beroemde vastgoedspel voor snelle onderhandelaars waarin spelers kopen, verkopen, onderhandelen en ruilen om de ultieme rijkdom te behalen. In deze vernieuwde versie van het klassieke spel zijn de badeend, de tyrannosaurus rex en de pinguïn aan de pionnenfamilie toegevoegd.

De ingrediënten om te winnen zijn natuurlijk tactiek, maar ook een beetje geluk. Het doel van het spel is om groot te worden door straten te kopen, huizen en hotels te bouwen. Koop de Grote Markt Groningen of de Kalverstraat Amsterdam. Bij veel mensen zal dit spel nostalgie opwekken, maar het is ook nog steeds een fantastisch spel om voor de eerste keer te spelen.

Leeftijd: 8+

Meer informatie vind je hier.

Monopoly Reisspel

Monopoly spel review; nieuwe editie, spelregels en inhoud - Mamaliefde

Hier is het bekende Monopoly spel in een draagbare versie en nieuwe verpakking! Met deze reisversie van het bekende Monopoly spel kun je overal handelen en wandelen. Inclusief Algemeen Fonds en Kanskaarten. Dit is de perfecte, compacte manier om altijd en overal Monopoly plezier te hebben!

Leeftijd: 8+

Meer informatie vind je hier.

Mevrouw Monopoly

Monopoly spel review; nieuwe editie, spelregels en inhoud - Mamaliefde

In dit spel verzamel je iconische uitvindingen die niet zouden bestaan zonder vrouwen. Zoals bijvoorbeeld: WiFi, chocolate chip cookies, kogelvrije vesten, en de lijst gaat maar door! Dit is het eerste Monopoly-spel waar vrouwen meer verdienen dan mannen, maar wie je bent is aan jou. Inclusief unieke lopers die staan voor de avontuurlijke geest van Mevrouw Monopoly.

Leeftijd: 8+

Meer informatie vind je hier.

Monopoly Bouwen

Monopoly spel review; nieuwe editie, spelregels en inhoud - Mamaliefde

Altijd al een eigen stad willen bouwen? Met dit spel maak je dat goede voornemen alvast in je verbeelding waar! Koop je eigendommen, ontvang je huur en verzamel bouwmiddelen. Daarnaast gebruik je de bouwblokken om je eilandstad te bouwen. Heb je het penthouse gebouwd? Dan ben jij de winnaar!

Monopoly Bouwen is het Monopoly-spel met een strategische variatie op Monopoly-eiland in het midden van het bord. In het Monopoly Bouwen-strategiespel verplaatsen spelers zich over het bord om eigendommen te kopen of huur te innen en hulpmiddelen te verzamelen. Ze gebruiken ook bouwblokken om hun eilandstad te bouwen! Hoe meer een speler bouwt, hoe meer punten hij of zij verdient. Het spel is afgelopen wanneer het penthouse is gebouwd. Dan wint de speler met de meeste punten!

Leeftijd: 8+

Meer informatie vind je hier.

Monopoly Efteling

Monopoly spel review; nieuwe editie, spelregels en inhoud - Mamaliefde

In deze betoverende editie van het bekende spel Monopoly ontdek je de Efteling op een compleet nieuwe manier. Je bezoekt het park niet, maar wordt misschien wel de allesbepalende directeur van de Wereld vol Wonderen!

Als pretpark-strateeg ben jij verantwoordelijk voor het succes van de Efteling. Je zorgt ervoor dat de gast van zoveel mogelijk bekende attracties kan genieten, maar het is ook jouw taak om met huisjes en hotels voldoende sprookjesachtige overnachtingen aan te bieden.

Tijdens dit avontuur kunnen de Kleine Boodschap- en Schatkistkaarten je helpen bij je missie. Maar zoals in ieder sprookje kan ook hier een onverwachts gevaar op de loer liggen. Weet jij de bezoekers het meest van je park te laten genieten? Ga de uitdaging aan en win het spel!

Leeftijd: 8+

Meer informatie vind je hier.

Monopoly Friends

Monopoly spel review; nieuwe editie, spelregels en inhoud - Mamaliefde

Word één van de Friends en speel de Friends-editie van Monopoly, gebaseerd op een van de best bekeken sitcoms op tv. Kruip in de huid van Ross, Rachel, Phoebe, Monica, Joey of Chandler en kies een van de exclusieve, iconische pionnen die deze vriendenkring uitbeelden; is het de handtas van Rachel, de dinosaurus van Ross, de sweater van Chandler of misschien de akoestische gitaar van Phoebe?

Wanneer je het bord rondgaat, ontdek je leukste momenten uit Friends, van het onmiskenbare kerstgordeldier tot de dolkomische hele grote prikstok en Monica en Chandlers veelbewogen, maar onvergetelijke bruiloft! Zal dit The One zijn waar jij eigenaar bent van Joey’s boot of misschien zelfs Monica’s sportwagen? Of maak je een ritje in Phoebe’s iconische taxi?

Hoe gaat het met je na al die heftige en leuke dingen? Is het je geluksdag of heb je gewoon zin in een leuk uitje? Waarom breng je dan geen bezoekje aan de befaamde appartementen in New York? Of doe wat onze geliefde Friends het liefste doen: relaxen in hun lokale café Central Perk. Maar zorg dat de rekening niet te hoog wordt!

Leeftijd: 8+

Meer informatie vind je hier.

Monopoly LOL Surprise

Monopoly spel review; nieuwe editie, spelregels en inhoud - Mamaliefde

Ontdek het superschattige Monopoly-spel van L.O.L. Surprise! In plaats van locaties en eigendommen moeten de spelers in deze editie van Monopoly: L.O.L. Surprise! poppetjes van de andere spelers kopen, verkopen en ruilen met als doel de zeldzame poppen te verzamelen.

Verrassing! Kaarten vervangen de Kanskaarten, Sterren en Emoji’s vervangen de huizen en hotels en de pionnen zijn echte accessoires van de L.O.L. Surprise!-poppen. Spelers krijgen een spannende verrassing wanneer ze de pionnen uitpakken. Wat een geweldig cadeau voor L.O.L. Surprise!- én Monopoly-fans. Voor kinderen van acht jaar en ouder.

Leeftijd: 8+

Lees ook: Monopoly LOL Surprise

Meer informatie vind je hier.

Monopoly Lord of the Rings

Monopoly spel review; nieuwe editie, spelregels en inhoud - Mamaliefde

In de editie van het bordspel Monopoly: The Lord of the Rings stellen spelers zich voor dat ze in Midden-aarde zijn en deel uitmaken van de reisgenootschap. Koop eigendommen om gebieden te beschermen tegen de boosaardige legers van Mordor en verdien geld door huur te innen en de controle te hebben over de ring van macht. Een leuk spel om thuis te spelen en een fantastisch geschenk voor kinderen vanaf 8 jaar.

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, The Lord of the Rings: The Two Towers, The Lord of the Rings: The Return of the King en de namen van de personages, items, gebeurtenissen en plaatsen die erin voorkomen, zijn handelsmerken van The Saul Zaentz Company d/b/a Middle-earth Enterprises in licentie gegeven aan New Line Productions, Inc.

Leeftijd: 8+

Meer informatie vind je hier.

Monopoly Fortnite (Engelstalig)

Monopoly spel review; nieuwe editie, spelregels en inhoud - Mamaliefde

Een spel voor de actiegamers in je gezelschap. Bij deze spannende Fortnite-editie van het Monopoly-spel claim je locaties, ga je de strijd aan met tegenstanders en vermijd je de storm om te overleven.

Echte gamers zullen zeker weten de locaties en buitkaarten uit Fortnite herkennen! Het spel, het ontwerp en de onderdelen van het bordspel bevatten elementen die zijn geïnspireerd op de game Fortnite, waaronder locaties en buitkaarten. In plaats van Monopoly-geld verdienen spelers Health Points (HP).

Kies eerst een personage: er zijn 27 te gekke outfits om uit te kiezen. Dan is het tijd om de strijd aan te gaan. Met de actiedobbelsteen kunnen spelers health packs verzamelen, muren bouwen en hun tegenstanders beschadigen. Iedere keer als een speler langs start komt wordt de storm ontketend. Als je de storm niet vermijdt, verlies je HP. Net zoals bij de videogame wint de speler die als laatste overblijft!

Leeftijd: 8+

Meer informatie vind je hier.

Monopoly Roblox (nieuwste editie)

Monopoly spel review; nieuwe editie, spelregels en inhoud - Mamaliefde

Roblox meets Monopoly! Tijdens dit spel – geïnspireerd op het bekende online platform – koop, verkoop en ruil je geen vastgoed, maar Meep City, Fashion Famous, Legends of Speed en andere Roblox-experiences. Niemand weet welke verrassing de volgende gooi met de dobbelsteen in petto heeft…

Leeftijd: 8+

Meer informatie vind je hier.

Monopoly Slechte Verliezers

Monopoly spel review; nieuwe editie, spelregels en inhoud - Mamaliefde

Laat je hoofd niet hangen … Zet het ze betaald! Heb je er genoeg van om te verliezen met Monopoly? Hier is het bordspel Monopoly voor slechte verliezers. Deze hilarische variatie op het Monopoly-spel maakt winnaars van de verliezers. Spelers verdienen geld door dingen te doen die doorgaans frustrerend zijn in het spel, zoals naar de gevangenis gaan, huur betalen of bankroet gaan.

Wie echt op de rand van de afgrond staat, kan zich herpakken met de grote Mr. Monopoly-pion die een speler voordelen op alle andere spelers verleent. Dus begin te spelen, neem je langverwachte wraak en wees blij dat je verliest! Met dit spel voor spelers vanaf 8 jaar zal een spelletjesavond met de familie nooit meer hetzelfde zijn.

Leeftijd: 8+

Meer informatie vind je hier.

Monopoly Super Elektronisch Bankieren

Monopoly spel review; nieuwe editie, spelregels en inhoud - Mamaliefde

Vastgoed kopen en huur verdienen levert nu nog meer op! De alles-in-een bank unit houdt alle digitale transacties bij en spelers verdienen unieke beloningen op basis van welke pion en bijbehorende bankpas ze kiezen.

Elke speler heeft een bankpas waarmee je verschillende beloningen kunt verdienen wanneer je een bepaald getal gooit met de dobbelstenen, op een bepaald vakje belandt of een bepaalde eigendom koopt. Je kunt ook naar een andere eigendom op het spelbord vliegen en een andere speler ertoe verplichten een felbegeerde eigendom te ruilen.

In dit spel is er geen contant geld, je geld wordt bijgehouden op de bankpassen en bankautomaat. Spelers kopen eigendommen, innen huur en worden ervoor beloond… Monopoly is spannender dan ooit! De winnaar is de speler met het meeste geld op het einde van het spel.

Leeftijd: 8+

Meer informatie vind je hier.

Monopoly Gamer Super Mario (Engelstalig)

Monopoly spel review; nieuwe editie, spelregels en inhoud - Mamaliefde

Het klassieke Monopoly-spel met een Nintendo-twist. Speel met Nintendo’s Super Mario pionnen in plaats van de standaard Monopoly pionnen! Elk van de Super Mario-karakters heeft een eigen unieke kracht. Koop vastgoed, betaal huur en strijd om punten! Het spel eindigt wanneer Bowser is verslagen. De speler met de meeste punten wint!

Leeftijd: 8+

Meer informatie vind je hier.

Monopoly Mega

Monopoly spel review; nieuwe editie, spelregels en inhoud - Mamaliefde

Extra uitgebreide versie van Monopoly. Mega snel, mega groot en word mega rijk in deze mega editie van Monopoly! Deze mega editie van Monopoly bevat een speelbord met 12 extra velden: het bord is daardoor anderhalf keer zo groot als het reguliere Monopoly speelbord.

Er zijn onder andere een gasfabriek en 8 nieuwe straten aan het spel toegevoegd, maar ook nieuwe gebouwen, uitbreidingen van de stations, en nog veel meer nieuw opties. Koop de Dam in Amsterdam, de Korenmarkt in Arnhem en ga met de Bus naar een veld naar keuze, in deze MEGA-editie! Ervaar de klassieke gameplay van Monopoly, maar daarbij nog veel meer.

Bouw huizen, hotels en – voor het eerst – ook wolkenkrabbers en treindepots. Zo kun je MEGA-huren incasseren. Je hebt slechts 2 (van 3) of 3 (van 4) bij elkaar horende straten nodig om met de bouw van huizen, hotels en wolkenkrabbers te beginnen. Bouw treindepots op de stations om de huur te kunnen verdubbelen. De nieuwe geluksdobbelsteen en buskaarten brengen extra snelheid in het spel. Een spel kan daardoor 90 minuten of minder duren.

Leeftijd: 8+

Meer informatie vind je hier.

Monopoly Nijntje

Monopoly spel review; nieuwe editie, spelregels en inhoud - Mamaliefde

Hoera, nijntje is dit jaar 65 geworden! Om deze bijzondere verjaardag te vieren komt Monopoly met een speciale nijntje editie. De herkenbare avonturen van nijntje en de ogenschijnlijke eenvoud van Dick Bruna’s illustraties zijn de afgelopen 65 jaar onverminderd populair gebleven.

Al meerdere generaties zijn opgegroeid met het werk van Dick Bruna en datzelfde geldt voor het spel Monopoly. Daarom is het extra leuk dat dit bekende spel nu verkrijgbaar is met de iconische illustraties van Dick Bruna. Koop het huis van nijntje of boris beer of investeer in een paleis, vliegtuig of kunst.

Leeftijd: 8+

Meer informatie vind je hier.

Monopoly Turbo

Monopoly spel review; nieuwe editie, spelregels en inhoud - Mamaliefde

Heb je niet veel tijd? Geen probleem! Het Monopoly Turbo-bordspel duurt amper 10 minuten! Iedereen werpt en koopt tegelijk, dus moeten spelers hun beurt niet afwachten. 4 rondes lang leveren de spelers een race tegen de tijd om eigendommen zo snel mogelijk te kopen, ruilen en verkopen.

De timer telt af bij elke koop- en ruilfase en er is geen pauze tussen de fasen. Er zijn zelfs 2 startvakjes en spelers kunnen altijd zonder te betalen uit de gevangenis. Het Monopoly Turbo-bordspel is ideaal voor een gezellige speelavond met familie, feestjes met vrienden of om even de sleur te doorbreken.

Leeftijd: 8+

Meer informatie vind je hier.

Monopoly Vals Geld

Monopoly spel review; nieuwe editie, spelregels en inhoud - Mamaliefde

In Monopoly Vals Geld zijn dingen niet altijd zoals ze lijken. Er zijn namelijk nepgeld en nepkanskaarten in het spel! Gelukkig deelt Mr. Monopoly zijn decoder met je, zodat je de nepitems kunt identificeren en nog steeds flink geld kunt verdienen. 

Het is een spannend spel met verborgen onthullingen waarin spelers hun tegenstanders met beschuldigingsmunten het vuur aan de schenen leggen voor het gebruik van vals geld of valse kaarten. Gebruik je munten verstandig! Je krijgt er maar een paar. Met Monopoly-pionnen die aansluiten bij het thema ‘bedrog’.

De winnaar is de speler met het meeste (echt of vals) geld op het einde van het spel. Dit bordspel voor families is erg leuk om te spelen. Het is een uitstekende keuze voor spelletjesavonden en als indooractiviteit voor kinderen van 8 jaar en ouder.

Leeftijd: 8+

Meer informatie vind je hier.

Monopoly Valsspeler

Monopoly spel review; nieuwe editie, spelregels en inhoud - Mamaliefde

Het beroemde vastgoedspel voor snelle onderhandelaars is er nu voor echte valsspelers: Monopoly Valsspelers Editie! Speel vals om snel vooruit te komen – en probeer andere spelers te betrappen op vals spel – terwijl je vakjes koopt, huur int en heel veel geld verdient! Het spel is afgelopen als alle vakjes verkocht zijn en alle spelers terug zijn bij START. Dan wint de speler met het meeste geld!

Maar… Je mag niet liegen en bedriegen wanneer je maar wil. De Valsspeel-, Kans- en Algemeen Fonds kaarten vertellen je wanneer en hoe je vals mag spelen. Andere vormen van vals spelen zijn verboden! Waar kun jij mee weg komen?

Leeftijd: 8+

Meer informatie vind je hier.

Monopoly Van Gogh

Monopoly spel review; nieuwe editie, spelregels en inhoud - Mamaliefde

Speel het spel en ontdek van alles over het leven en werk van één van de beroemdste kunstenaars ooit! Deze editie is een samenwerking tussen Monopoly en het Van Gogh Museum in Amsterdam. Het is niet alleen een bijzondere versie van het welbekende bordspel, maar tijdens het spelen leer je ook van alles over het leven van Vincent van Gogh en zijn werk.

Leeftijd: 8+

Meer informatie vind je hier.

Monopoly Pokemon Kanto edition

Monopoly spel review; nieuwe editie, spelregels en inhoud - Mamaliefde

Gotta Catch ’em all: vang alle Pokémon in deze speciale Pokémon Monopoly Kanto editie! Je reis begeeft zich door acht strijdvelden, waarbij je zoveel mogelijk probeert te handelen om het sterkste Pokémon team samen te stellen. Het spel bevat 6 unieke speelstukken, namelijk Pikachu, Bulbasaur, Charmander, Squirtle, Eevee en Jigglypuff.

Leeftijd: 10+

Meer informatie vind je hier.

Monopoly Christmas (Engelstalig)

Monopoly spel review; nieuwe editie, spelregels en inhoud - Mamaliefde

Ho ho ho, Merry Christmas! De feestdagen beginnen hier met deze speciale Kerst uitvoering van Monopoly. Speel met een van de feestelijke pionnen waaronder Rudolf, een sneeuwpop en de Kerstman. Reis de wereld rond en verzamel je favoriete feestdagen attributen; van de Kerstman en zijn rendier tot een compleet feest, de kerstboom en het winkelen voor de feestdagen.

Leeftijd: 12+

Meer informatie vind je hier.

Monopoly Deal

Monopoly spel review; nieuwe editie, spelregels en inhoud - Mamaliefde

Het Monopoly Deal Kaartspel is alle Monopoly-pret in een snel te spelen kaartspel. Het wordt geleverd met 110 kaarten, waaronder bezittingkaarten, huurkaarten, huis- en hotelkaarten en jokers.

Op de actiekaarten staat wat een speler moet doen, zoals het betalen van huur of het sluiten van gevaarlijke deals. Huis- en hotelkaarten verhogen de huurwaardes. Met jokers kunnen spelers bezittingsets bouwen. En spelers betalen hun schulden met geldkaarten.

Verzamel als eerste speler 3 complete bezittingkaartsets in verschillende kleuren en je bent de winnaar. Dit kaartspel is een fantastische manier om het vastgoedspel voor snelle onderhandelaars in wel 15 minuten te spelen!

Leeftijd: 12+

Meer informatie vind je hier.

Monopoly Le Casa del Papel (nieuwste editie)

Monopoly spel review; nieuwe editie, spelregels en inhoud - Mamaliefde

Zelfs in de liefste mensen schuilt ergens wel een stiekeme bandiet, die zich alleen laat zien bij spelletjes! Ontsnappen aan de politie en ervandoor gaan met het meeste geld, dat is het doel van dit avontuurlijke bordspel voor fans van de Netflix-hit La Casa de Papel.

Leeftijd: 16+

Meer informatie vind je hier.

Monopoly Game of Thrones (Engelstalig)

Monopoly spel review; nieuwe editie, spelregels en inhoud - Mamaliefde

Game of Thrones komt samen met het populaire vastgoedspel voor snelle onderhandelaars in dit Monopoly-spel voor GOT-fans! Het speelbord, de verpakking, de pionnen, het geld, de kanskaarten en de spelonderdelen zijn allemaal geïnspireerd op de populaire tv-serie van HBO.

Verplaats je pion over het bord en koop onderweg zo veel mogelijk Game of Thrones-eigendommen. Hoe meer je er hebt, hoe meer huur je krijgt van je tegenstanders. De laatste speler die geld heeft als alle anderen failliet zijn, wint! Het Game of Thrones Monopoly-spel is een fantastisch cadeau voor fans van de serie.

Leeftijd: 18+

Meer informatie vind je hier.

Monopoly Chocolade

Monopoly spel review; nieuwe editie, spelregels en inhoud - Mamaliefde

Het perfecte chocolade cadeau voor de spelletjesfanaat die dol is op chocolade: het beroemde Monopoly spel in chocolade editie, geleverd in een luxe vintage bewaarblik.

De bekende speelstukken van dit vastgoedspel zijn gemaakt van heerlijke Belgische melkchocolade. Probeer daar maar eens van af te blijven, terwijl je bezig bent met het slim kopen van straten, huur te innen en het opbouwen van je kapitaal. Alle bekende elementen van het Monopoly spel zijn afgedrukt op de wikkels van de chocolade speelstukken. (Handig om te weten: het spelbord en de bijbehorende spinner zijn niet eetbaar en dus onbeperkt houdbaar.)

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken