Skip to Content

Het leukste dinosaurus speelgoed; van Lego tot knuffels en dekbedden

Het leukste dinosaurus speelgoed; van Lego tot knuffels en dekbedden

Voor het eerst kwamen er dinosaurussen in het leven van onze kinderen door Peppa Pig. Voor wie het kijkt, broertje George is gek op zijn dinosaurus.

Het liefst heeft hij hem de hele dag onder zijn arm mee op naar een nieuw avontuur. Onze dochters keken het, maar hadden niet zo veel met dinosaurussen. En toen kwam hun kleine broertje op de wereld.

Vervolgens werd onze wereld vergroot met de dinosaurussen. Je komt er dan achter dat er een heeeeeeeeleboel spullen te koop zijn van dit uitgestorven ras.

Best bijzonder als je er bij stil staat, want dit dier is nog nooit door iemand in het echt levend gezien. En toch zijn er een heleboel kinderen dol op dit wezen uit de oertijd. Ik heb een paar producten voor je op een rij gezet.

Dinosaurus speelfiguren

Krijgt jouw kind geen genoeg van de speelfiguren? Er bestaan veel verschillende sets. Deze hier van de Hema is ook een aanrader. Ze kunnen er hun fantasie op loslaten. Neem ze mee naar de zandbak of in het zwembadje. Alles kan met deze plastic figuurtjes.

Speelfiguren & Speelmat

Geniet jouw kind van het spelen met de speelfiguren van een dinosaurus? Je krijgt bij deze set hier ook nog eens een leuke speelmat van 70 x 80 centimeter erbij en andere accessoires.

Puzzels

Wij houden van puzzels en als je dit dan kunt combineren met de dinosaurus, dan gaan de kinderen vanzelf ook houden van puzzels.

  • 100 stukjes. Voor kinderen vanaf 6 jaar is deze puzzel hier erg uitdagend om te maken.
  • 4 puzzels in 1. Voor de ukkies die al fan zijn van dit eeuwenoude beest, koop je hier deze vier puzzels in één. De puzzelstukken variëren van 2 tot en met 8 stukjes.
  • Houten puzzel. Dit skelet hier van hout is heel tof om te maken. Een leuk 3D-project voor jou en jouw dinofan.

Knuffeldier

In bed kan jouw kind nu heerlijk slapen onder een stoer dekbedovertrek. Maar dan kan er natuurlijk geen dinosaurusknuffel ontbreken. Deze hier lijkt op de dinosaurus van ‘George’. Maar er zijn ook nog een heleboel andere te koop.

Dinosaurus Lego

Ja! Lego kan natuurlijk niet ontbreken op een speelgoedlijstje. Dus de makers van Lego hebben ook een dinolegoset bedacht. Slim! Deze set hier bestaat uit een 3-in-1 dinosaurus, namelijk de: T-Rex, Triceratops en de angstaanjagende Pterodactylus. Een must-have voor de wat oudere dinoliefhebbers.

Dino robot

De dinosaurusrobot. Dit komt natuurlijk het dichtste bij de echte levende dinosaurus. Deze dinosaurus spuwt vuur door middel van mist en rode verlichting. Het lijkt net alsof hij echt vuur spuwt! Hij kan zelf door de kamer lopen.

En wanneer deze dino dat doet, dan bewegen zijn armen, nek, vleugels en zelfs de staart mee. En de brul kan natuurlijk niet ontbreken. Geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. De dinosaurus is van milieuvriendelijke materialen gebouwd.

Meer informatie vind je hier.

Dino met licht en geluid

Is jouw kind fan van licht en geluid? Dan is deze dino hier het helemaal voor jouw zoon of dochter. Hij beweegt en maakt geluid, net echt!

Dinosaurus om je vinger winden

Deze dino kun je om je vinger winden en mee op pad nemen. Deze Wowwee babyraptor hier is te gek. Je kunt hem leren grommen of juist heel erg tam maken. Jij bent de vader of moeder van deze baby. Maar kijk uit! Hij kan zo in jouw vingers bijten 😊.

Groeiend ei

Ik vind dit altijd erg leuk om cadeau te geven aan neefjes of vriendjes. Hier vind je een ei wat je in het water moet leggen en waar na verloop van tijd een bijzonder dier uit geboren wordt.

Je hebt ze dus ook in dinovarianten. Dagenlang plezier. Let maar op! Kinderen zullen uit bed rennen en elke dag kijken of hun baby al geboren is.

Magneten

Magneten zijn leuk speelgoed. Deze hier zijn uiteraard ook te verkrijgen in dinovariant 😊.

Strijkkralenplankje

Onze zoon geniet van strijkkralen maken. En nu helemaal. Niks geen eenhoorn, hartjes of bloemetjes. Nee, vanaf nu kan hij stoere dinosaurussen maken met dit strijkkralenplankje hier.

Etui

Op school tijdens het rekenen kun je stiekem nog even met je dino spelen als je deze etui hier hebt. Je eigen mascotte die je aanmoedigt tijdens de rekentoets. Wat wil je nog meer!?

Kleding met dinoprint

Als je op school zit, dan kun je niet de hele dag met dinosaurusspeelgoed spelen. Je moet af en toe ook in de bouwhoek spelen, rekenen of in de kring naar een verhaal luisteren.

Het hoort bij het leven 😊. Maar gelukkig hoeft jouw kind niet dinosaurusloos door het leven te gaan, niet één seconde. Want hij kan genieten van dinokleding!

  • Onderbroek. Deze leuke onderbroeken hier zijn stiekem ook heel schattig. En ook een goede stimulans om die luier niet meer aan te willen. Dinosaurusonderbroeken zijn toch veel gaver!
  • Hemd. Koop deze hemdjes hier erbij en je hebt een te gek setje.
  • Pyjama. Ik zou willen dat ik fan was van dino’s, want dan wist ik het wel. Ik ging dan in deze pyjama hier, met knuffel onder mijn arm onder het dekbed liggen en genieten van al het moois dat de dinowereld te bieden heeft. En wie weet kom ik ze dan ook wel tegen in mijn dromen.

Dekbedovertrek

Als je een dinosaurusfanaat bent, dan wil je dag en nacht genieten van de dinosaurus. Een dekbedovertrek mag dan niet ontbreken op je kamer. Slaap euh, brul lekker! Deze hier is heel erg stoer voor kinderen vanaf 7 jaar.

Voor de wat jongere kinderen is dit dekbedovertrek hier wat minder eng.

Folieballon

En om het feestje compleet te maken versier jij het huis natuurlijk in dinostijl. Daar kan deze 3D-folieballon hier niet bij ontbreken! Maar liefst 65cm groot.

Anita Schokker