Skip to Content

Pie Face review; het slagroom spel voor in je gezicht

Pie Face review; het slagroom spel voor in je gezicht

Hasbro dacht daar hetzelfde over een bracht het spel Pie Face op de markt en dat zorgde voor grote hilariteit bij ons thuis. Wie houdt er nu niet van slapstick? Groot en klein, elke keer als iemand een slagroomtaart in zijn gezicht krijgt, wordt er gelachen. Daarbij houd ik persoonlijk ook best van slagroom, dus zo’n straf kan het ook niet zijn. 

Pie Face Showdown

img_3486-1024x683

Het spel is simpel, maar o zo grappig. Dit spel speel je met zijn tweetjes en de bedoeling is dat je ervoor zorgt dat je tegenstander de slagroom in zijn of haar gezicht krijgt. De slagroom wordt op de hand gespoten en deze wordt daarna in het midden van het bord gezet.

Beide spelers leggen hun kin op de kinsteun en tellen tot 3. Daarna is het van belang dat je zo snel mogelijk op de knop naast je drukt. De hand beweegt dan heen en weer en degene die niet snel genoeg is, krijgt de slagroom in het gezicht. 

Mocht je nu geen slagroom in huis hebben of aan de lijn zijn, dan kun je het spel ook spelen met een natte spons. Deze wordt bijgeleverd met het spel.

Pie Face

Pie Face Showdown is de opvolger van Pie Face, dat vorig jaar uitkwam. Bij dat spel, speel je omstebeurt. Geef een draai aan de schijf die je vertelt hoeveel keer je het handvat moet doordraaien. Bij welke klik loop je het risico op een hand vol slagroom in je gezicht?

De hand wordt iedere ronde weer op een ander moment geactiveerd dus je weet nooit wanneer je de hand met slagroom in je gezicht krijgt. Voor elke keer dat je draait en niet de klos bent, krijg je een punt. Als je 25 punten hebt, ben je de winnaar.

Conclusie

Wij hebben Pie Face Showdown gespeeld op een regenachtige woensdagmiddag. Ik heb een spuitbus slagroom in huis gehaald en de tafel en stoelen afgedekt met plastic. Beide dames kreeg ook nog een schort voor en daarna kon de lol beginnen.

Vol enthousiasme drukte ze op de knoppen, maar al snel werd duidelijk dat je misschien beter de verliezer van het spel kunt zijn. Ook een uitdaging om te winnen door te verliezen ;-)

We hebben ons erg vermaakt met dit spel en er is zeker een halve spuitbus slagroom doorheen gegaan. Ik denk dat dit spel niet al te vaak uit de kast gehaald zal worden, maar wel op verjaardagen en spelletjesavonden voor grote hilariteit zal zorgen.

Fleur Veldkamp