Zwangerschapsaankondiging voor eerste en tweede kind - Mamaliefde.nl

35 Originele ideeën voor de zwangerschapsaankondiging

Als je zwanger bent wil je dat natuurlijk het liefste van de daken schreeuwen. Er zijn verschillende manieren om dat te doen. Zowel voor een originele zwangerschapsaankondiging als gender reveal. Daarom deze 35 originele ideeën om de zwangerschap van eerste of tweede baby bekend te maken.

Lees ook: Zwangerschapssymptomen; hieraan herken je de zwangerschap
Lees ook: Uitgerekende datum berekenen  van de bevalling tijdens de zwangerschap op basis van je menstruatie cyclus

Originele zwangerschapsaankondigingen

Zeg het met een fles wijn

Met een lief rompertje

Voor aankondiging met Kerst

Leuk om de trouwring centraal te stellen.

Net een sprookje

Leuk met grotere broertjes en zusjes

Gedeelde smart 😉

Met babyschoentjes

Laat de poes de boodschap bekend maken

Duidelijk toch?

Klassieker, maar wel heel subtiel

Voor de koffieleutjes

Was buiten ophangen

Loading duurt eventjes

Als je van twee naar drie kinderen gaat

Die heeft er nog geen zin in

Nu al contact leggen

To-do-list afwerken

Slagveld

Ohoh

Wie het laatst lacht…

Met boeken

Kerstbaby

Pompoenbaby

Vakantiebaby

Weken versus maanden

Expected to pop

Superhelden boodschap

Mocht je toevallig in Australië wonen…

Zij hebben er zin in

Omgekeerde wereld

Spelen met schaduw

Ice ice baby

Coming out nieuwe film

Lees ook: Zwangerschapsaankondiging met t-shirts

Zwangerschapsaankondiging eerste kind

Op de huwelijksreis hadden we tijdens het overstappen een zwangerschapstest gedaan, deze was echter negatief. Ik bleef echter het gevoel houden dat ik zwanger was, dus na een paar weken had manlief een nieuwe test gehaald. Echter had ik te weinig vocht binnen om de test te kunnen doen. Die avond waren we bij mijn ouders. Eenmaal thuis meteen de test gedaan, en ja hoor! Er verscheen een plusje. Direct mijn ouders opgebeld met de mededeling dat we iets vergeten waren en nog even langskwamen. We waren dus ‘vergeten’ om de test te laten zien. Diezelfde avond zijn mijn ouders ook naar ons gereden (5 km afstand) met een cadeautje dat ze al in huis hadden, voor het geval ik zwanger zou zijn.

Voor mijn schoonouders hebben we het iets anders moeten aanpakken. Zij wonen op Texel, dus daar komen we niet dagelijks. We zouden aan het einde van de maand daar een weekend heen gaan, maar toen waren mijn schoonzus en man er ook. We wisten dat zij ook graag een kindje wilden en al een miskraam hadden gehad, het was dus even uitzoeken hoe we dat tactisch moesten brengen. Toen we daar kwamen werden er een aantal opmerkingen gemaakt tegenover mijn schoonzus in de zin van ‘je moet niet tillen’ en ‘straks is het allemaal anders’ dat we ons daar gelukkig geen zorgen meer over hoefden te maken. We hadden een puzzel gemaakt met de foto van mijn schoonmoeder en de tekst ‘gefeliciteerd, je wordt oma’. Het woordje oma paste toevallig op een stukje, die mijn man achter had gehouden.

Voor de familie hadden we mokken gemaakt en kettingen waarop stond oom … en tante …. Deze hadden we ingepakt en tussen de Sinterklaas- / Kerstcadeautjes gedaan. Het toeval wilde dat ik eerst van mijn broertje een cadeautje kreeg met een zwangerschapsdagboekje. Was grappig bedoeld van hem in de zin van; jullie moeten aan het werk. Hoe mooi was zijn gezicht toen hij zijn mok uitpakte. Het gezegde is niet voor niets ‘wie het laatste lacht…’.

Lees ook: Wat is het ideale leeftijdsverschil tussen eerste en tweede, of misschien wel derde kind? Groot of klein?

Zwangerschapsaankondiging tweede kind

Om de tweede zwangerschap bekend te maken hadden we een t-shirt zwangerschapsaankondiging laten borduren met de tekst ‘mijn Sinterklaascadeau zit in mama’s buik’. Dit omdat we met Sinterklaas uitgerekend waren. We hadden wel gekeken naar een t-shirt met ‘ik word grote zus’ maar die was niet in haar maat, en vond dit dan wel zo origineel. Bij mijn schoonouders had mijn schoonvader het wel gezien, maar de boodschap niet door. En mijn schoonmoeder was de tekst niet eens opgevallen. Het was dat manlief aan het einde van de dag er de aandacht op vestigde… Bij mijn familie had ik eerst een vest overheen gedaan, die uitging zodra de hele familie compleet was voor een familiedagje. De één na de ander begon te feliciteren en het duurde even voordat iedereen het door had.

Lees ook: Horoscoop kind; Wat zegt het sterrenbeeld over de eigenschappen en gedrag van je baby?

Verder had ik nog wat leuke foto’s gemaakt die ik op Facebook heb gedeeld. Bijvoorbeeld een cupcake met blauw en roze in het midden. Een rij van onze schoenen etc. Veel van deze inspiratie heb ik van Pinterest gehaald.

Volg het bord Circle of life: Gender Reveal van Mamaliefde op Pinterest.
Hoe hebben jullie de zwangerschapsaankondiging gedeeld?

Zwanger? 35 originele ideeën voor een zwangerschapsaankondiging. Van fairy tales tot in de details, of grote broers en zussen die de zwangerschap bekend maken - Mamaliefde.nl

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Zwangerschapsaankondiging; 35 originele ideeën om zwangerschap van eerste of tweede kind bekendmaken
Author Rating
51star1star1star1star1star

Comments ( 2 )

  • Hahahah, wat moest je broertje verbaasd zijn geweest met het ontvangen van zijn mok.
    Wij hadden niets speciaals van gemaakt en hadden de kans ook niet. Toen iedereen hoorde dat ik in het ziekenhuis lag wisten ze al genoeg.

  • Awww, sommige zijn echt heel schattig (die ‘eviction notice’ haha, leuk meegespeeld door de grote zus! ;-)). Wij vertelden het onze ouders met kleine speentjes met ‘I *hartje’ Opa/Oma’ erop. Het duurde even voor ze het doorhadden, maar daarna was het natuurlijk brullen geblazen! We hebben het nooit op Facebook gezet, maar het gewoon rustig aan al onze vrienden verteld. Misschien dat we de volgende toch wat uitgebreider gaan aankondigen!

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top