Skip to Content

Cadeau voor opa en oma; ideeën namens kleinkind

Cadeau voor opa en oma; ideeën namens kleinkind

Een cadeau kopen voor opa en/of oma is meestal niet zo heel moeilijk, want vaak maak je ze al blij met een mooi knutselwerkje, een tekening of een mooie foto. Maar soms is het natuurlijk wel zo leuk om ook eens met iets anders aan te komen. Waar kun je opa of oma nu blij mee maken en toch origineler zijn dan bovenstaande voorbeelden?

Mooi sieraad met namen

Cadeau voor opa en oma; ideeën namens kleinkind - Mamaliefde

Houdt opa of oma wel van sieraden? Dan kun je eens kijken naar een mooie ketting of armband waar alle namen van de kleinkinderen ingegraveerd worden. Zo heeft hij of zij altijd de kleinkinderen bij zich! Er zijn ook ringen die hier de mogelijkheid voor geven.

Misschien is een medaillon waar je meerdere foto’s in kwijt kunt ook wel een leuk idee. Zelf heb ik er één waar maar liefst acht fotootjes in kunnen. De fotootjes klap je in elkaar en daardoor blijft er een soort bolletje over.

Gaat het maar om 1 of 2 kleinkinderen, dan kan een hangertje waar een mooie foto op gegraveerd wordt ook prima!

Weekendje weg

Cadeau voor opa en oma; ideeën namens kleinkind - Mamaliefde

Grootouders vinden het vaak heerlijk om samen op stap te gaan. Leg met elkaar geld bij elkaar en verras ze met een paar dagen vakantie met alle kinderen en kleinkinderen. Boek bijvoorbeeld een leuke groepsaccommodatie. Met een beetje zoeken hoeft dat helemaal niet duur te zijn. Of ga voor luxe en boek één groot huisje op een bungalowpark. Of een aantal bungalows bij elkaar. Bij laatstgenoemde heb je het voordeel dat je ook als gezin nog wat privacy hebt.

Aan de andere kant kan het juist zo leuk zijn om echt al de tijd met elkaar door te brengen! Bungalowparken zullen vaak duurder zijn dan een losse accommodatie bij bijvoorbeeld een boerderij.

Voordeel is echter wel dat er veel meer te doen is (uiteraard afhankelijk van het soort park). Samen even naar het overdekte centrum of het subtropisch zwembad is natuurlijk hartstikke lekker!

Hier vind je fijne aanbiedingen.

Gepersonaliseerd geschenk

Cadeau voor opa en oma; ideeën namens kleinkind - Mamaliefde

Opa’s en oma’s hebben ook gewoon zo hun eigen hobby’s. En daar kun je natuurlijk dankbaar gebruik van maken. Bedenk eens wat ze erg leuk vinden om te doen en probeer daarvoor een cadeautje te vinden waarbij je een eigen foto erop kunt laten zetten.

Tegenwoordig kan dat bij heel veel producten. En anders kun je misschien zelf je eigen handigheid inzetten en een product personaliseren met jouw foto. Voor een computerfreak is het niet moeilijk, je kunt van alles verzinnen voor zo’n iemand.

Een muismat met de foto van de kleinkinderen is 1 van de mogelijkheden. Houdt oma van winkelen? Dan is een grote tas met de kleinkinderen op de zijkant een prachtig idee.

Bon voor een dagje weg

Cadeau voor opa en oma; ideeën namens kleinkind - Mamaliefde

Houden de grootouders wel van op stap gaan? Verras ze dan eens met een bon voor een heerlijk dagje weg. Je kunt handige cadeaubonnen kopen op dit gebied, of je maakt er gewoon zelf 1.

Een bon voor een unieke rondvaart, een dierentuin, een dagje toeren in een VW-busje (met de kleinkinderen erbij…) of wat dan ook. Als het maar iets is waarvan jij weet dat ze dat leuk vinden. Weet je iets wat ze graag ooit zouden willen doen? Pak die kans en geef daar de bon voor!

Spelletjes

Cadeau voor opa en oma; ideeën namens kleinkind - Mamaliefde

Vaak is het ‘samen spelletjes doen’ de meest favoriete bezigheid van grootouders met de kleinkinderen. Dus waarom zou je dan ook niet een nieuw gezelschapsspel geven zodat er weer veel uurtjes lekker met elkaar genoten kan worden?

Bij bol.com vind je leuke spelletjes

Maak een familiemagazine!

Cadeau voor opa en oma; ideeën namens kleinkind - Mamaliefde

Via diverse sites kun je je eigen magazine maken! Wat is er leuker dan een magazine ontvangen, een mooie glossy of een krant, die volledig is gevuld met leuk nieuws en mooie foto’s van alle familieleden?

Laat alle kleinkinderen een eigen stukje schrijven. Plaats mooie foto’s en vertel grappige herinneringen, bijvoorbeeld.

Een unieker cadeautje bestaat eigenlijk niet en is zowel voor opa als oma erg leuk om te krijgen!

Een fotoshoot

Cadeau voor opa en oma; ideeën namens kleinkind - Mamaliefde

Niet 1 foto van de kleinkinderen, maar een hele reportage, sámen met opa en oma. Met andere woorden: geef een fotoshoot cadeau en uiteraard ook de foto’s die er gemaakt worden. Ook dit is een ontzettend leuk cadeau om met alle kleinkinderen samen te geven!

Je kunt kiezen voor een fotoshoot in een studio, op het strand of een andere natuurlijk omgeving.

Maar is er een bepaalde plek waar de grootouders graag zijn, bijvoorbeeld gewoon thuis op de boerderij, dan is het nog leuker om de fotograaf daarheen te laten komen! Zo wordt het nog meer een uniek geheel.

Je kunt op zoek gaan naar heel unieke manieren van foto’s maken. Dat kan zijn dat de kinderen ergens op een unieke plek staan en je ze op bijzondere manieren vastlegt, maar wat ook leuk is is om te werken met foto’s in een foto. Een foto van de kleinkinderen die jullie als ouders vasthouden, bijvoorbeeld. En dat kan je nog veel verder uitbreiden.

Namen met foto’s

Cadeau voor opa en oma; ideeën namens kleinkind - Mamaliefde

We blijven nog even in de fotohoek hangen. Op zich is dit idee prima zelf te maken of je kijkt of je het ergens kopen kunt. Snijd uit een dik karton de naam van het kind. Nu zorg je dat achter het uitgesneden stuk allemaal fotootjes van dit kind komt. En het geheel lijst je prachtig in.

Uiteraard kun je dit ook doen met een tekst in plaats van een naam. Kies bijvoorbeeld gewoon voor opa of oma als tekst en plak daar van alle kinderen fotootjes bij.

Een kunstwerk aan de muur

Cadeau voor opa en oma; ideeën namens kleinkind - Mamaliefde

Ga voor het echte werk…laat de kinderen een canvas beschilderen zodat oma een mooi kunstwerk aan de muur heeft. Of allemaal een klein canvasdoekje, die met elkaar gecombineerd opgehangen kunnen worden. Maar wat ook leuk is, is een houten hart met een lieve tekst voor oma.

Daaronder komen met kleine hartjes alle namen van de kleinkinderen. Dat kun je zelf doen, maar als de kinderen zelf kunnen schrijven, is het eigenlijk wel net zo leuk om ieder kind zijn eigen hartje te laten maken. Kies je voor dezelfde kleuren, dan krijg je toch een mooi rustig geheel!

Wil Cats
Volg me via: