Als je zwanger bent wil je dat natuurlijk het liefste van de daken schreeuwen. Er zijn verschillende manieren om dat te doen. Zowel voor een originele zwangerschapsaankondiging als gender reveal. Daarom deze 35 originele ideeën om de zwangerschap van eerste of tweede baby bekend te maken.

Originele aankondiging zwangerschap

 

Interessante aankondigingen

Met een lief rompertje

Voor aankondiging met Kerst

Leuk om de trouwring centraal te stellen.

Net een sprookje

Leuk met grotere broertjes en zusjes

Gedeelde smart ;-)

Met babyschoentjes

Fotolijstje

Nu vast een plekje op de schoorsteenmantel veroveren voor je kleine? Geef je familie dan zo’n fotolijstje. Zeker weten dat er een plekje gereserveerd blijft!

Opa en Oma overlevingspakket

Worden zijn of jouw ouders voor het eerst opa en oma? Dan is dit ‘opa & oma overlevingspakket’ te leuk! Je kunt de koffer leeg laten, maar gevuld is natuurlijk ook leuk. Tips om er in te doen:

  • Speen;
  • Eén luier;
  • Klein pakje babydoekjes;
  • Een slab;
  • Een hydrofielluier;
  • Klein knuffeltje;
  • Voorleesboekje;
  • Pleister…

Dit koffertje kan je hier laten maken

Hij of zij is nu al een juweeltje…

Nee, het zijn geen nieuwe oorbellen… Wél iets anders!

Borrelavond

Ja, je bent zwanger, en toch is het tijd om een borrelavond te organiseren! Heel fijn: als je daar met 6 weken zwangerschap mee begint, vermoeden ze zeker niet dat je zwanger bent. Tot iedereen zo’n mooie fles krijgt.

Deze flessen kan je hier laten bedrukken.

Babyspullen

Babyspullen kunnen natuurlijk ook een subtiele hint geven. Toen ik al zwanger was wisten we dat we een meisje zouden krijgen, maar van een kennis had ik blauwe babysokjes gekregen. Die heb ik toen heel subtiel rond laten slingeren, zodat áls ik me een keer versprak ze er helemaal niets meer van snapten. En geslaagd!

Starbucks

Ben je een Starbucks fan? Dan is deze aankondiging het einde.

Nijntje

Nijntje is een schattige klassieker! Je kunt een lijstje geven met deze tekst:

‘Je kunt me nog niet horen, je kunt me nog niet zien, maar als ik in [maand] word geboren, mag ik dan in dit lijstje misschien?’.

Of een voorleesboekje met voorin geschreven: ‘Je kunt me nog niet horen, je kunt me nog niet zien, maar als ik in [maand] word geboren, wil je me dan voorlezen misschien?’

Mijn hartje klopt voor jou…

Je kunt het hartje van de baby al horen voor de 12 weken. Hoe mooi is het om een uitdraai van dat geluid te vragen en het te verwerken in een lijstje?

Een geheimpje

Het kost even het nodige knutselwerk, maar hoe schattig is dit? Een klein vogeltje vertelde me dat je opa/oma/etc. gaat worden!

De vlinder verdwenen

Een boodschap op een letterbord is ook superleuk! Zeker als het zo’n mooie boodschap is… Echofoto erbij en de boodschap moet duidelijk zijn.

Speentje vergeten

Koop een speentje, strik er een briefje aan, doosje eromheen en klaar ben je! En handig: bij al je vrienden en familieleden ligt een reservespeen!

Paperclips

Je ziet ‘em vaker, maar degene die hem ooit verzonnen heeft was geniaal: de paperclips. Met een set grote en kleine paperclips boots je je gezinnetje na. Heb je een hond of kat die helemaal bij de familie hoort? Leg één van de kleine paperclips dan horizontaal neer!

Vervolgens voor de gender reveal.

Van begin tot eind zullen we maar zeggen.

Voor als je honden hebt:

De honden krijgen promotie!

Schoenenfreak

Oké, baby’s hebben nog geen schoenen nodig. Maar het is té schattig, die ieniemienie schoentjes… En natuurlijk helemaal te gek als zwangerschapsaankondiging.

Poster

Niet erg om het een en ander aan lekkers in te slaan bij de supermarkt toch? Alleen eerst even een foto maken en dan écht aanvallen.

Buikje

Veel mannen krijgen tijdens de zwangerschap van hun vrouw ook een beetje een buikje. Ze ‘zwangeren’ dan een beetje mee. Maar hoe je het ook wendt of keert, daar kun je de baby niet de schuld van geven.

Knuffel!

Ah, even een knuffel, ja en dan een foto!
Moet dat echt?
Ja, dat moet echt, vind ik gewoon leuk, toe nou….
-klik-
Kijk hoe leuk hij is geworden!
Wat???

Coming out!

Het is een heleboel streepjes zetten, maar uiteindelijk komt het écht…

Nieuw T-shirt!

Niets zeggen, gewoon een nieuw shirt aantrekken. Misschien wel een Plan B bedenken voor als je vriendinnen écht niets door hebben. Alhoewel…

Avontuur!

Een wereldkaart uit een oude atlas scheuren, eentje halen bij de kringloop of er zelf één verven: Hij is zo mooi dat hij zo aan de muur kan!

Puzzelen maar!

Hoe leuk is dit? Koffie’tje erbij, koekje erbij en ‘laten we een puzzel doen!’.

Speech baby, speech!

Deze tekst kun je op een kaart afdrukken, maar je kunt hem ook als speech houden tijdens een ‘toevallig’ familiediner!

Een hartje op de kalender…

Niets zeggen, gewoon een kaart opsturen met de maand van de uitgerekende datum mooi op de voorkant. Hartje om dé datum en opsturen maar. Zorg dat je bereikbaar bent op je telefoon zodra de postbode geweest is!

Een heel, heel klein kaartje…

Ach, waarom allemaal zo moeilijk doen? Zeg het gewoon! Alleen dan op een heel klein, lief kaartje…

Zomaar een cadeautje

Hier, een cadeautje…
Ik ben toch helemaal niet jarig!
Nee, gewoon, zomaar…

Oh, wat leuk, dat had je nou toch niet hoeven doen.. … … … He? Maar? Neee dat meen je niet! Traan traan, knuffel, omhelzing…

Fotoshoot met broertjes/zusjes

‘Hé wat leuk, je hebt een fotoshoot ged… Wat???’ Te leuk toch? Hier wat inspiratie:


Photoshop

Met een beetje photoshop kun je toekomstvoorspellende foto’s maken. Zie deze creaties:

En als je niet zo’n photoshopper bent:

Koekjes!!

Misschien heb je aan het begin van je zwangerschap helemaal geen misselijkheid, en ben je verzot op koekjes! Zelfgemaakte koekjes zijn natuurlijk het lekkerst… Dus haal de bloem uit de kast en bakken maar! Even je handen op je shirt, fotootje… En je hebt een prachtig subtiele aankondiging!

Grote broer of zus

Hoe leuk is het om aanstaande grote broer of zus het werk te laten doen? Zijn of haar eerste taak als broer/zus.

Zwangerschapsaankondiging eerste kind

Op de huwelijksreis hadden we tijdens het overstappen een zwangerschapstest gedaan, deze was echter negatief. Ik bleef echter het gevoel houden dat ik zwanger was, dus na een paar weken had manlief een nieuwe test gehaald. Echter had ik te weinig vocht binnen om de test te kunnen doen. Die avond waren we bij mijn ouders. Eenmaal thuis meteen de test gedaan, en ja hoor! Er verscheen een plusje. Direct mijn ouders opgebeld met de mededeling dat we iets vergeten waren en nog even langskwamen. We waren dus ‘vergeten’ om de test te laten zien. Diezelfde avond zijn mijn ouders ook naar ons gereden (5 km afstand) met een cadeautje dat ze al in huis hadden, voor het geval ik zwanger zou zijn.

Voor mijn schoonouders hebben we het iets anders moeten aanpakken. Zij wonen op Texel, dus daar komen we niet dagelijks. We zouden aan het einde van de maand daar een weekend heen gaan, maar toen waren mijn schoonzus en man er ook. We wisten dat zij ook graag een kindje wilden en al een miskraam hadden gehad, het was dus even uitzoeken hoe we dat tactisch moesten brengen. Toen we daar kwamen werden er een aantal opmerkingen gemaakt tegenover mijn schoonzus in de zin van ‘je moet niet tillen’ en ‘straks is het allemaal anders’ dat we ons daar gelukkig geen zorgen meer over hoefden te maken. We hadden een puzzel gemaakt met de foto van mijn schoonmoeder en de tekst ‘gefeliciteerd, je wordt oma’. Het woordje oma paste toevallig op een stukje, die mijn man achter had gehouden.

Voor de familie hadden we mokken gemaakt en kettingen waarop stond oom … en tante …. Deze hadden we ingepakt en tussen de Sinterklaas- / Kerstcadeautjes gedaan. Het toeval wilde dat ik eerst van mijn broertje een cadeautje kreeg met een zwangerschapsdagboekje. Was grappig bedoeld van hem in de zin van; jullie moeten aan het werk. Hoe mooi was zijn gezicht toen hij zijn mok uitpakte. Het gezegde is niet voor niets ‘wie het laatste lacht…’.

Zwangerschapsaankondiging tweede kind

Om de tweede zwangerschap bekend te maken hadden we een t-shirt zwangerschapsaankondiging laten borduren met de tekst ‘mijn Sinterklaascadeau zit in mama’s buik’. Dit omdat we met Sinterklaas uitgerekend waren. We hadden wel gekeken naar een t-shirt met ‘ik word grote zus’ maar die was niet in haar maat, en vond dit dan wel zo origineel. Bij mijn schoonouders had mijn schoonvader het wel gezien, maar de boodschap niet door. En mijn schoonmoeder was de tekst niet eens opgevallen. Het was dat manlief aan het einde van de dag er de aandacht op vestigde… Bij mijn familie had ik eerst een vest overheen gedaan, die uitging zodra de hele familie compleet was voor een familiedagje. De één na de ander begon te feliciteren en het duurde even voordat iedereen het door had.

Hoe hebben jullie de zwangerschapsaankondiging gedeeld?

Lees ook

Linda van Aken