Skip to Content

Wat meenemen in je handbagage voor baby’s en kinderen

Wat meenemen in je handbagage voor baby’s en kinderen

Reizen met kinderen kan een geweldige ervaring zijn, maar het kan ook uitdagend zijn, vooral als het gaat om vliegreizen. Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn en ervoor te zorgen dat je alles hebt wat je nodig hebt in de handbagage om de reis zo soepel mogelijk te laten verlopen.

In dit artikel delen we een handige checklist met essentiële items die je kunt meenemen in de handbagage voor kinderen. Van entertainment tot snacks en comfortartikelen, zorg ervoor dat je goed voorbereid bent op een stressvrije reis.

Entertainment

Vliegen kan lang duren voor kinderen, dus het is belangrijk om voldoende entertainment mee te nemen om ze bezig te houden. Denk aan tablets, draagbare dvd-spelers of elektronische spelletjes om films, tv-programma’s of spelletjes op te spelen. Vergeet niet om koptelefoons mee te nemen, zodat ze ongestoord kunnen genieten van hun favoriete entertainment.

Daarnaast zijn kleurboeken, kleurpotloden, stiften en stickers ook geweldige opties om creativiteit te stimuleren tijdens de reis. Zorg ervoor dat je voldoende tekenspullen meeneemt, zodat ze zich kunnen vermaken met tekenen en kleuren.

Favoriete knuffels

Voor veel kinderen is het meenemen van hun favoriete knuffel een geruststellende en vertrouwde ervaring tijdens het reizen. Knuffels kunnen helpen bij het creëren van een gevoel van veiligheid en comfort, vooral tijdens het vliegen. Zorg ervoor dat de favoriete knuffels van je kind een speciaal plekje hebben in de handbagage.

Reservekleding en pyjama

Het is altijd verstandig om één of twee reserve-outfits en pyjama’s in de handbagage van je kind te doen. In het geval dat de koffers zoekraken of vertraging oplopen, heb je in ieder geval iets om je kind aan te trekken. Of voor als er aan boord een ongelukje gebeurt en jij je kind helemaal moet omkleden. Kies comfortabele kleding die geschikt is voor de weersomstandigheden op de plaats van bestemming.

Eten en snacks

Het kan handig zijn om wat eten en snacks mee te nemen voor de reis. Denk aan verpakte snacks zoals koekjes, crackers, gedroogd fruit of granenrepen. Deze snacks kunnen ook van pas komen tijdens het opstijgen en landen, omdat kauwen kan helpen bij het reguleren van de druk in de oren.

Zorg er wel voor dat de snacks niet te rommelig zijn en niet snel bederven. Vergeet ook niet om voldoende water of drankjes mee te nemen om gehydrateerd te blijven tijdens de vlucht. Op sommige vliegvelden mag je water al meenemen door de controle zoals op Schiphol, andere vliegvelden niet en is het handig om een lege fles mee te nemen die je daarna kan vullen.

Daarnaast kan het handig zijn om kauwgom mee te nemen voor het opstijgen en landen, omdat dit kan helpen bij het reguleren van de druk in de oren.

Persoonlijke hygiëneartikelen

Neem ook enkele verzorgingsartikelen mee, zoals natte doekjes, tissues, een tandenborstel en tandpasta. Deze kunnen van pas komen tijdens de reis, vooral tijdens maaltijden of wanneer je kind zich opgefrist wil voelen. Verfrissende doekjes kunnen ook van pas komen om het gezicht en de handen op te frissen tijdens de reis.

Medische benodigdheden

Als je kind bepaalde medicijnen nodig heeft, vergeet deze dan niet mee te nemen in de handbagage. Zorg ervoor dat je voldoende voorraad hebt voor de duur van de reis. Het kan ook handig zijn om een kleine EHBO-kit bij je te hebben voor het geval er kleine verwondingen of ongemakken optreden tijdens de reis.

Comfortartikelen

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je kind zich comfortabel voelt tijdens de reis. Neem een deken of een klein kussen mee zodat ze zich kunnen nestelen en wat kunnen rusten. Als je kind gevoelig is voor oorpijn tijdens het opstijgen en landen, kun je neusdruppels met zoutoplossing overwegen om de druk in de oren te verminderen.

Reisdocumenten

Zorg ervoor dat je alle benodigde reisdocumenten bij je hebt, inclusief paspoorten, identiteitsbewijzen en eventuele benodigde visa. Houd deze documenten altijd binnen handbereik, zodat je ze gemakkelijk kunt tonen wanneer dat nodig is.

Extra items

Naast de eerder genoemde items zijn er nog een paar extra dingen die je kunt overwegen om mee te nemen in de handbagage. Een extra T-shirt, een droge broek en een onderbroek zijn handig in het geval van ongelukjes of morsen. Een vest kan van pas komen, vooral omdat het boven de wolken behoorlijk koud kan zijn.

Met deze checklist heb je alle essentiële items bij de hand om de reis voor je kind zo comfortabel mogelijk te maken. Zorg ervoor dat je de handbagage van je kind van tevoren inpakt, zodat je tijdens de reis geen stress hebt.

Vergeet niet om rekening te houden met de regels en beperkingen van de luchtvaartmaatschappij met betrekking tot handbagage, vooral als het gaat om vloeistoffen en elektronica. Door goed voorbereid te zijn, kun je met je kinderen genieten van een stressvrije reiservaring.

Linda van Aken