Skip to Content

Poep speelgoed & spelletjes met plas of drollen

Poep speelgoed & spelletjes met plas of drollen

Als er één ding is waar kleuters helemaal van in een deuk kunnen liggen dan is dat wel poep en plas. Dat blijft natuurlijk hilarisch; alleen al het woordje zorgt ervoor dat ze dat blijven herhalen en niets anders meer kunnen zeggen.

Spelletjes en speelgoed met dit als onderwerp scoren dan ook enorm hoge ogen. Van bordspelen tot motorische spelen of speelgoed om slijm mee te maken.

Het Poepspel – Identity Games

Poep speelgoed & spelletjes met plas of drollen - Mamaliefde

Het spel waarbij iedereen win(d)t! Raak zoveel mogelijk kaarten kwijt door kaarten af te leggen. Wat komt er na WC-papier? Handen wassen! Leg zo snel mogelijk de goede kaart met de goede kleur neer. De speler die de meeste kaarten overhoudt, verliest en speelt verder met een drol op zijn hoofd! Wie de meeste drollen heeft die verliest.

Alleen al de naam zorgt voor grote hilariteit. Het spel kan met iedereen gespeeld worden en wordt aanbevolen vanaf zes jaar omdat snelheid erg belangrijk is. Ervaringen leren echter dat je het ook prima met kleuters kan spelen. Een spel duurt ongeveer 20 minuten, dus ideaal en niet te lang.

Trap er niet in – Hasbro Gaming

Poep speelgoed & spelletjes met plas of drollen - Mamaliefde

Trap er niet in als je dit hilarische spel met vieze gevolgen speelt! Doe een blinddoek om, laat de draaiwijzer draaien en loop zoveel stappen over de spelmat. Maar kijk uit, want er liggen bergjes bruine klei (in de vorm van drollen) op de mat!

Soms mogen de spelers drollen toevoegen, weghalen of anders neerleggen. Wie weet de meeste drollen te vermijden terwijl hij geblinddoekt tussen de poep door loopt? In de verpakking zit het grondvloer, poepmallen en bakjes met poepkleurige klei.

Lees ook: Trap er niet in bordspel van Hasbro (review)

Drollenvanger – Mattel

Poep speelgoed & spelletjes met plas of drollen - Mamaliefde

In dit spel draait alles om een plopper, poep en snelle reflexen! Gooi de dobbelsteen door de wc door te trekken. Kijk hoeveel ogen je gegooid hebt en trek de wc dat aantal keren door. Maar pas op: er kan een drol uit de wc omhoog schieten!

De eerste speler die de drol vangt, wint een fiche. Als je snel genoeg bent om de rol uit de lucht te grijpen, verdien je twee fiches! De speler die de meeste fiches heeft aan het eind van het spel, is de winnaar! Is dit spel te vies? Of lekker vies? Dat beslis jij! Een heleboel knotsgek speelplezier voor 2 tot 4 spelers vanaf 5 jaar.

Rakker Kakt – Goliath

Poep speelgoed & spelletjes met plas of drollen - Mamaliefde

Oeps! Waar komen die vieze geluiden vandaan? Wie is er scheetjes aan het laten? Het lijkt erop dat Rakker weer te veel hondenbrokken heeft gegeten! Het is hoog tijd om Rakker uit te laten… Hopelijk brengt een wandeling zijn darmen weer op orde. Wil je het spel beginnen? Dan voer je Rakker een speciaal hondenbrokje.

Gooi met de dobbelsteen om te zien hoe vaak je in de riem van Rakker mag knijpen tijdens de wandeling. Door het knijpen gaat het hondenbrokje door Rakkers buik. Dit gaat natuurlijk niet altijd even makkelijk en Rakker zal de nodige scheetjes laten. Komt het brokje er aan de achterkant weer uit? Dan krijg je een scheetmuntje! Verzamel zo snel mogelijk 3 scheetmuntjes om het spel te winnen.

Toilet Pret – Hasbro Gaming

Poep speelgoed & spelletjes met plas of drollen - Mamaliefde

Het is lachen, gieren, brullen met Toilet Pret. Kan jij de spanning aan? Toilet Pret is een hilarische en spannend spel waarbij spelers om de beurt de wc-rol laten draaien, doortrekken… en dan maar hopen dat ze geen douche krijgen! Het getal dat op de wc-rol verschijnt, geeft aan hoeveel keer elke speler moet doortrekken. Als je alleen een doortrekgeluid hoort, maar er spuit geen water uit de pot, dan ben je veilig.

Niemand weet wanneer de wc water zal spuiten en daarmee een speler uitschakelt. Blijf om de beurt de wc-rol draaien en doortrekken totdat er nog maar één speler over is. De enige speler die geen douche heeft gekregen wint Toilet Trouble!

Lees ook: Review Toiletpret

Flush Force

Poep speelgoed & spelletjes met plas of drollen - Mamaliefde

De wereld van Flush Force draait om het verzamelen van Flushies. De grappige, smerige en gemuteerde wezens zijn rechtstreeks uit het riool gekropen. In totaal zijn er ruim 150 soorten Flushies om te verzamelen. Vul de stortbak van de wc-pot met water, schudt en onthul welke Flushie jij hebt gescoord. Is het water groen of paars gekleurd?

Zeg het tegen niemand, want je hebt een zeldzame Flushie in handen. Verzamel ze allemaal om hun wereld, Flush Ville, compleet te maken. De nieuwe verzamelhype is gericht op jongens in de leeftijd van 6 – 9 jaar.

Poopsie Slime Surprise

Poep speelgoed & spelletjes met plas of drollen - Mamaliefde

Eenhoorns spreken veel kinderen tot de verbeelding. Hoe gaaf is het dan om zelf eenhoornpoep te maken; oftewel slijm! Van Poopsie Slime Surprise heb je de kleine sets om slijm te maken, een unicorn die ook echt slijm poept en een echte ‘Pooey Puiton tas’ om het slijm op te bergen. De basisset is het Poopsie Slime Surprise! pakket.

Dit bevat 10 verrassingen die je nodig hebt om magische eenhoornpoep en slijm te maken. Gebruik eenhoornmagie en sprankels om je eenhoornpoep aan te passen. Er is ook een extreem zeldzame eenhoorn Sprankel. Na het spelen bewaar je je poepslijm in de verzamelbare Poopsie sleutelhanger. Er zijn er in totaal achttien om te verzamelen, verzamel ze allemaal.

Lees ook: Review Poopsie Slime Surprise

Plas & Dans baby Baby Alive

Poep speelgoed & spelletjes met plas of drollen - Mamaliefde

Deze Baby Alive pop mag dan misschien wel plassen, maar houdt het beschaafd. Ze geeft netjes aan wanneer ze moet plassen en houdt het op tot ze daadwerkelijk op het potje zit. Als ze zit kan ze ook echt plassen. Ook een ideale pop om te oefenen met zindelijkheidstraining. Maak de belangrijke momenten mee met je baby en help haar met het potje. Als de pop dorst heeft, kun je haar water geven met de drinkfles.

Nu is het tijd voor het potje! Houd de handjes van de baby vast en ze doet het potjesdansje. Ze zingt dan en zegt “pi-pi!” Geen zorgen ze “plast“ echt alleen op het potje! Nu hoeft ze alleen nog even haar handjes te wassen en dan krijgt ze een sticker omdat ze het zo goed gedaan heeft! De kleintjes vinden het geweldig om de beweegbare pop aan te kleden, haar haartjes te kammen en te luisteren naar haar gebrabbel.

Lees ook: Review: Baby Alive Plas & Dans baby (Hasbro)

Poep Emoji knuffel

Poep speelgoed & spelletjes met plas of drollen - Mamaliefde

Emoji’s of emoticons zijn helemaal hip en vooral de poep-emoji vinden kinderen fantastisch.

Hoe gaaf is dan deze knuffel in de vorm van een poep-emoticon.

Kunnen jouw kinderen ook zo slap liggen van poep en plas?

Linda van Aken