Skip to Content

Kruiswoord, Qwixx en Babel review

Kruiswoord, Qwixx en Babel review

Vandaag hebben de hele dag diverse spelletjes de revue gepasseerd, voornamelijk voor jonge en wat oudere kinderen. De dag sluiten we af met een drietal spelletjes Kruiswoord, Qwixx en Babel die vooral leuk zijn voor ons als volwassenen zelf, of om samen met je pubers te spelen.

Gezellig tijdens een date night bijvoorbeeld. Lekker wijntje erbij, muziekje op de achtergrond, kaarsje aan en spelen maar. De televisie blijft lekker uit, telefoons gaan op stil en de laptops blijven ook dichtgeklapt. Even tijd voor de relatie.

Kruiswoord

Kruiswoord, Qwixx en Babel review - Mamaliefde

Kruiswoord is een echt woordspelletje, vanwege de diverse letterdobbelstenen heeft het misschien iets weg van yahtzee en het principe is ook wel gelijk. Toch is het erg anders om dit spel te spelen.

De opdracht is inderdaad om zoveel mogelijk woorden te maken en zo lang mogelijk. Maar in plaats van dat je alle dobbelstenen tegelijkertijd mag gebruiken mag je maar een letter kiezen en invullen.

Omstebeurt gooi je met de stenen. De letters geven aan wat de keus is en de kleur welke je moet gebruiken. Op je vel heb je een rooster van vijf bij vijf waar je die een plaatsje moet geven.

In de hoop natuurlijk om zoveel mogelijk bestaande woorden te genereren en het liefste zo lang mogelijk. Gelukkig zitten er ook jokers in, voor als je heel lang wacht op die ene letter die maar niet gegooid wordt. Of je vaker nodig hebt dan gegooid.

Let op; als je hier eenmaal mee begint ben je zo een aantal rondes verder. Het spel duurt niet lang dus je bent erg snel geneigd om het nog een keer te spelen. Alleen spelen is trouwens ook prima mogelijk.

Qwixx

Kruiswoord, Qwixx en Babel review - Mamaliefde

Ook het spelletje Qwixx is een dobbelspel en geschikt voor 2 spelers. Bij Qwixx hoef je niet op je beurt wachten – iemand dobbelt en iedereen kan de worp benutten!

Hoe meer getallen je op je scoreblad aankruist, des te meer punten je krijgt. Qwixx is een vrij eenvoudig spel en kan daardoor al in een minuut worden uitgelegd en is spannend tot de laatste worp!

Ideaal dus voor onderweg als je even wat tijd moet doden. Dobbel mee en laat je aansteken door de Qwixx-koorts! Niets voor niets genomineerd voor Speelgoed van het jaar in 2013. 

Thijmen (8): Wat een leuk spelletje! Ik heb wel vaak gewonnen al! Je moet goed nadenken welke je wegstreept anders ben je af of krijg je strafpunten. Soms is het ook wel geluk met wat je gooit, maar je moet ook echt nadenken.

De spelregels kunnen wel beter uitgelegd worden door een volwassene. En jammer, dat de blaadjes zullen opraken. Verder wel heel leuk om te spelen.

Babel

Kruiswoord, Qwixx en Babel review - Mamaliefde

Het spel Babel is echt een spel voor twee spelers, de adviesleeftijd ligt hier nog wel hoger op 12 jaar. Je moet namelijk best strategisch denken en je macht laten gelden. 

In een lang vervlogen tijdperk bouwden invloedrijke heersers tempels om hun macht en welvaart te tonen. De meest kolossale tempel behoorde toe aan de rijkste heerser.

In dit spel voor twee spelers ben je één van deze heersers. Met hulp van verschillende volksstammen wordt je succes bepaald door de hoogte van je tempels, die zich steeds meer verheffen en hoger en hoger in de lucht rijzen.

Je moet steeds voorzichtiger zijn voor je tegenstander en de volkeren die hem dienen, want zij zijn uit op je vernietiging en zullen er niet voor terugdeinzen om je volkeren tegen je op te zetten. Wie zal de scepter zwaaien als de grootste heerser?

Welk spel lijkt jouw het leukste?

miriam
Laatste berichten van miriam (alles zien)