Skip to Content

Verkleedhoek met podium maken voor op kinderkamer

Verkleedhoek met podium maken voor op kinderkamer

De wens van onze dochter was een prinsessenkamer met roze en goud. Op de nieuwe kamer komt er dus ook wat meer speelgoed. Eén van haar favoriete activiteiten is verkleden.

Tijdens het zoeken naar inspiratie voor haar nieuwe kamer op Pinterest kwam ik een mini-theater met podium tegen. Dat vond ik wel een heel gaaf idee al was manlief iets minder enthousiast. Op Instagram werd heel positief gereageerd en gevraagd naar een blog hierover.

Wat heb je nodig voor een eigen theater podium?

Eigenlijk is het heel simpel en hoeft het niet eens heel veel geld te kosten. In totaal waren we misschien 30 euro kwijt voor deze speelhoek.

  • Douchegordijnstang (met bocht)
  • Gordijnen (niet doorschijnend) met lussen of douchegordijnhaakjes
  • Kapstok
  • Verkleedkleding en accessoires

Eventueel ter decoratie;

  • Tassel
  • Gouden lampion
  • Lichtbollen

Aan de slag

Eigenlijk is het heel simpel; je hangt gewoon de douchestang op. Vrij hoog met misschien vijf tot tien centimeter tussen het plafond en gordijn. Als je een gordijn hebt met lussen kan je deze om de douchestang heen hangen. Mocht je er één hebben met plooiband is het even peuteren maar kan je doucheringen door de gaten halen om het op te hangen.

Wij hadden het nadeel dat in één muur lastig geboord kan worden. Daarom hebben we gekozen om er twee bochten in te maken. En ze beiden op dezelfde muur vast te zetten. Hierdoor is hij wel wat onstabieler omdat er best wat gewicht aan hangt.

Je kan dit oplossen door in het midden een korte ketting op te hangen vanaf het plafond. Als je geen vrije hoek hebt maar wel een stukje muur kan je dat daarvoor gebruiken. Of wat dacht je van rondom de kamerdeur? Dan kan je er een echt theaterstuk van maken en op- of afgaan.

Aan de achterkant van het theatertje hebben we ervoor gekozen om een kapstok op te hangen. We hebben nog even getwijfeld tussen een losse rekstok of vast aan de wand. Maar dat laatste leek ons steviger.

Het voordeel van een los rekstok is echter dat je hem uit het theater kan schuiven en je de volledige oppervlakte kan gebruiken. Naast de, met name, prinsessenjurken hangt hier ook een hanger waarop alle sieraden opgehangen kunnen worden.

In het theatertje heb ik een lichtsnoer met bollen opgehangen zodat het er niet al te donker is. De voorkant heb ik versierd met een tassel die we ook bij de gordijnen hebben hangen en een gouden lampion zodat de roze met touch of gold ook hier terugkomt.

Verkleedhoek met podium maken voor op kinderkamer - Mamaliefde

Speltips

De hoek scoorde direct erg goed om te verkleden. Ze verdween dan achter het gordijn om zich om te kleden in een andere jurk. Zo had ze in tien minuten zich drie keer verkleed. Ook zoonlief vond dit hoogst interessant en zocht een jurk uit om aan te trekken.

Naar mate ze ouder worden kunnen ze dit ook echt gebruiken als een podium. Om te oefenen met zingen als je graag zangeres wilt worden of kleine toneelstukjes op te voeren. Om het af te maken kan je dan tegenover het theater een paar stoelen of krukjes neer te zetten.

Deze hoek kan trouwens niet alleen gebruikt kan worden als theater / verkleedhoek / pashokje maar kan ook prima dienst doen als cosy leeshoekje of plekje waar je kind zich even terug kan trekken.

Als je dochter fan is van ballet kan je er ook voor kiezen om een lange spiegel op te hangen met een houten gordijnroede ervoor. Op die manier doet het dienst als een soort balletschool.

Het voordeel van deze hoek is ook dat als je ze dicht doet je deze hoek niet meer ziet en de kamer er een stuk rustiger van wordt. Wat ook fijn is omdat een slaapkamer natuurlijk ook gewoon dienst doet om te slapen.

Linda van Aken