Skip to Content

10 Tips voor goedkope kinderkamer decoratie & accessoires

10 Tips voor goedkope kinderkamer decoratie & accessoires

De babykamer of kinderkamer wil je natuurlijk zo leuk mogelijk inrichten. Toch kan de slaapkamer van je baby of kind soms ook wel een opfrisbeurt gebruiken, bijvoorbeeld om hem klaar te maken voor een nieuw seizoen, doordat de interesses van je kind veranderen of hij / zij ouder wordt.

Iets waardoor je de hele ruimte wat kan opvrolijken, zonder dat je meteen de kamer een hele make-over hoeft te geven. Om dit te bewerkstelligen hoef je echt niet veel geld uit te geven.

Hoe je dat aanpakt?

Verf en een sjabloon

Wellicht heb je de muren van de baby of kinderkamer een neutrale of wat rustige kleur gegeven. Daar is niets mis mee. Wil je de kamer wat opvrolijken? Dan kun je met verf en een sjabloon een leuk figuur op de muren maken.

Waarschijnlijk heb je zelf nog wel wat verf in de kast staan die je hiervoor kan gebruiken. Een sjabloon kun je kopen maar als je een beetje handig bent kun je deze ook zelf maken.

Een stukje stevig plastic waar je een leuk dier of figuur uitsnijdt. Met een kwast tamponneer je de verf met het sjabloon op de muur.

Een poster op de muur

10 Tips voor goedkope kinderkamer decoratie & accessoires - Mamaliefde

Een andere optie is een mooie poster op de muur. Heel simpel en in een handomdraai heb je de baby of kinderkamer een heel andere uitstraling gegeven.

Er zijn veel verschillende soorten posters; op kinderkamers zijn vooral posters met dieren erg populair. Ook pastelkleurige posters die aansluiten bij de rest van de kamer scoren goed.

Of met een boodschap / onderwerp die past bij het karakter van het kind. Deze kun je ophangen als poster, of in een mooie 3D-lijst ophangen. Tip; je kan er dan natuurlijk ook iets van bloemblaadjes of wat ander klein decoratiemateriaal tussen stoppen.

Je kunt ervoor kiezen om één of twee posters naast elkaar op te hangen of ze juist wat meer te groeperen en er dan een eenheid in te creëren.

De prachtige posters in dit artikel zijn afkomstig van Cotton Bird. Zij hebben niet alleen prachtige geboortekaarten, maar ook deze posters om de kinderkamer op te fleuren.

Een nieuw gordijntje en bijpassende kussenhoezen

Misschien heb je nog ergens in huis leuke stof liggen die heel geschikt is om er een overgordijn van te maken. Overigens kun je ook bij verschillende woonwinkels goedkope en leuke gordijnstoffen voor kinderkamers kopen.

Ben je een beetje handig met de naaimachine dan kun je het gordijn zelf helemaal goed op maat maken. Maak ook meteen een paar kussenhoezen. Dan komt de print van de gordijnen ook weer ergens anders terug in de ruimte.

Een leuke tipi tent

Kinderen vinden het heel fijn om ergens in te kunnen kruipen. Met een tipi tent kun je de kinderkamer echt wat opvrolijken. Je kan ervoor kiezen om een tent te kopen, maar uiteraard kun je deze ook zelf maken.

Op internet staan genoeg voorbeelden hoe je dit het beste kan aanpakken.

Een prachtige muursticker

Heb je de baby of kinderkamer voorzien van een neutraal behangetje? Dan is het misschien wel een goed idee om de muren wat meer kleur en vrolijkheid te geven. Dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Bevestig of plak een muursticker op de muur. Het geeft direct een heel andere sfeer aan de ruimte.

Er is volop keuze in allerlei soorten muurstickers. Kies een muursticker die goed bij de inrichting of het thema van de baby- of kinderkamer past.

Je kunt natuurlijk je zoon of dochter ook zelf laten beslissen en een sticker of stickers laten uitzoeken als dat mogelijk is.

Schoolbordverf

Een deel van een muur schilderen met schoolbordverf. Je geeft je kind wat gekleurde krijtjes en hij of zijn kan aan de slag om mooie tekeningen te maken. Daar vrolijk je de kinderkamer helemaal mee op.

Hang een plankje voor de boekjes, knuffels en ander speelgoed

10 Tips voor goedkope kinderkamer decoratie & accessoires - Mamaliefde

Wil je de baby- of kinderkamer net wat meer sfeer geven? Misschien dat deze tip kan helpen. Het is eigenlijk heel simpel. Maak een plank aan de muur vast. Op de plank kun je knuffels, boekjes en ander speelgoed neerzetten.

Het geeft wat meer vrolijkheid aan de kamer van je zoon of dochter. Op een kinderkamer mag het speelgoed best een prominente plek krijgen.

Een zacht vloerkleed

Een lekker zacht vloerkleed geeft de baby- of kinderkamer nog wat meer warmte en sfeer. Ze zijn er in allerlei soorten, afmetingen en kleuren. Kies een vloerkleed dat goed past bij het thema of bij de kleuren van het kamertje.

Creëer een leuk speelhoekje op de slaapkamer

Nog een ander leuk idee om het kamertje van je zoon of dochter op te vrolijken. Maak een klein speelhoekje. Heel simpel met een paar krukjes, stoeltjes en een tafeltje en een paar opbergbakken voor het speelgoed.

Kijk bijvoorbeeld eens bij een kringloopwinkel wat ze daar hebben staan. Je kan het thuis, als je dat wilt, altijd in een andere leuke vrolijke kleur overschilderen.

Slingers aan de muur

Wat je ook kan doen is het kamertje opvrolijken door bijvoorbeeld een vlaggenlijn of andere slinger aan de muur te hangen. Het geeft net wat meer sfeer en vrolijkheid aan de babykamer.

Je kan dit soort slingers uiteraard kant-en-klaar kopen. Maar als je zelf een beetje creatief bent kun je deze ook gewoon zelf maken. Dan heb je helemaal een uniek exemplaar.

Een unieke spiegel

Een heel leuk idee met een spiegel op de kamer van je kind. Daarvoor heb je een spiegel nodig, speciale lijm en wat kleine knuffels, poppetjes of bijvoorbeeld wat kleine autootjes. Lijm de knuffels of het nadere speelgoed op de spiegel vast.

Het geeft ook wat meer vrolijkheid en je kind heeft bovendien een heel unieke spiegel die niemand anders heeft. Zoek even op internet of vraag in de bouwmarkt welke lijm je hiervoor het beste kan gebruiken.

Linda van Aken