Skip to Content

Jungle kamer voor kinderen; 7 ideeën voor accessoires, decoratie en meubels

Jungle kamer voor kinderen; 7 ideeën voor accessoires, decoratie en meubels

Is je kleine spruit toe aan een grotere kamer? Of ben je gewoon toe aan een change-up in het interieur? De meeste kinderen zullen het fantastisch vinden als de kamer ingericht wordt in een dieren- / junglethema voor een vrolijke en exotische sfeer. Maar waar moet je beginnen?

Wanneer je denkt aan een jungle, denk je misschien aan een donkere en vochtige plek vol met exotische dieren en planten. Maar een jungle hoeft niet per se een donkere en dreigende plek te zijn.

Een jungle kan ook een plek zijn waar je je helemaal thuis voelt en je kunt er heerlijk ontspannen. Een junglekinderkamer is een perfecte plek om je kinderen helemaal in te laten ontspannen.

Behang of verf op de muren.

Begin met de muren, dit kun je zo ‘gek’ maken als je zelf wilt. Ben je een beetje creatief, of ken je iemand die goed is in muurtekeningen maken, dan kun je ervoor kiezen om van één muur een accentmuur te maken met een tekening van de groene planten in de jungle of juist de dieren die daar leven.

Ben je niet zo creatief; dan is fotobehang een aanrader. Let hierbij op, of het gaat om vliesbehang, dat werkt makkelijker dan papier en kun je nog zacht verschuiven om te zorgen dat de naden goed aansluiten.

Wil je geen complete jungle op de muur, dan kun je ook kiezen voor een behang met een patroon of muurstickers die je makkelijk weer kan verwijderen. Ideaal voor als je kind nogal eens wisselt van voorkeur voor een thema.

Dit behang kun je combineren door de overige muren in een rustgevende kleur te verven. Denk bijvoorbeeld aan lichtgroen, geel of terracotta. Zo gaat alle aandacht naar de accentmuur.

Natuurlijke materialen

Voor de meubels kun je kiezen voor natuurlijke materialen zoals hout, grenen of bamboe. Denk bijvoorbeeld aan een houten kledingkast, kapstokje of plankjes, of een bed met bamboeframe of een rotan stoel.

Ook in de accessoires kun je dit terug laten komen door bijvoorbeeld rieten mandjes te gebruiken of een rieten lampenkap op te hangen. Deze natuurlijke materialen kun je goed combineren met witte meubels, zodat daar niet teveel aandacht naar uitgaat.

Tropische planten

Een jungle is natuurlijk niet compleet zonder tropische planten; naast het behang kun je deze ook in de kamer zelf neerzetten. Dit kunnen echte kamerplanten zijn zoals een minipalmboom, maar ook nepplanten.

Ideaal met jonge kinderen die nog wel eens in de aarde willen graven. Of je kiest ervoor om de planten op te hangen aan de muur of het plafond, zodat ze er niet direct bij kunnen. Dit scheelt ook bij een kleine kamer, doordat er zo meer vloeroppervlakte beschikbaar blijft en de kamer optisch groter is.

Jungle accessoires

Wil je niet de gehele kamer aanpakken, dan kun je je ook focussen op de details. Denk bijvoorbeeld aan het beddengoed, zelf ben ik erg fan van het Snurk dekbedovertrek, hiervan hebben wij er meerdere in huis.

Ook deze vind je met verschillende jungleprintjes met groene planten, of wat dacht je van een schattig slapend hertje op je bed dat zo uit het bos komt lopen?

Ook zijn er andere accessoires die je kunt gebruiken om het junglethema terug te laten komen; denk bijvoorbeeld aan spiegels met een rieten lijst, dierenvachten of een vloerkleed met jungledieren of de kinderkrukjes in diervorm.

Tot slot kun je natuurlijk op de achtergrond bijpassende junglegeluiden af laten spelen om het thema helemaal compleet te maken.

Linda van Aken