Maskers zijn altijd leuk. Of je ze nou gebruikt op een natte woensdagmiddag, in het weekend of tijdens een themafeest; het kan altijd! Maar het is nóg leuker wanneer je die maskers zelf maakt! Er zijn veel verschillende platen te vinden op internet die je makkelijk uit kunt printen en vervolgens zelf uit kunt knippen en naar jouw wens kunt maken. Maar je kunt ze natuurlijk ook helemaal zelf maken. In dit artikel laat ik je de verschillende manieren zien voor het maken van een masker.

Zelf maskers maken

Er zijn veel verschillende materialen waarmee je een masker kunt maken. Vaak is het ook echt niet moeilijk; zodra je weet hoe je moet beginnen ben je zo klaar! Onderstaand vind je een aantal voorbeelden van maskers die je makkelijk zelf kunt maken.

Papieren bordjes

Maskers maken met papieren bordjes is een vrij bekende. Zoals je kunt zien begin je met het tekenen van je masker. Daarna knip je hem uit en versier je hem, en je bent klaar!

Kartonnen maskers

Ook met karton kun je maskers knutselen. Gebruik in dit geval wel dik en stevig karton zodat je masker ook echt blijft zitten. Je kunt maskers maken die je met een touwtje om je oren doet of, zoals hier, met een stokje die je voor je gezicht houdt.

Foam

Ook met foam kun je maskers maken. Dit is zachter en dus fijner voor je gezicht. Het nadeel is alleen dat je er niet echt op kun tekenen.

Vilten maskers

En ook met vilt is het mogelijk maskers te maken! Dit is wel wat lastiger en ook hierop kun je niet echt tekenen. Maar het resultaat ziet er wel erg mooi uit.

Voorbeelden van maskers

Carnaval

Het voordeel met papieren bordjes is dat je ze makkelijk kunt verven of erop kunt tekenen. Deze vrolijke maskers geven je het gevoel dat je moet gaan dansen, en het ziet er ook nog eens heel mooi uit!

Je eigen handen

Maar je kunt natuurlijk ook prima je eigen handen gebruiken, zoals in dit voorbeeld! Ziet er toch ontzettend leuk uit?

Leeuw

Ook een leeuw is prima te maken met deze bordjes. Door de buitenste rand overal in te knippen krijg je heel mooie manen.

Clowntje

En wat dacht je van deze lieve clown? Dit masker is mooi door zijn eenvoud; zoveel is er namelijk niet gedaan. Toch is voor iedereen duidelijk dat dit een clown is.

Panda

Ook een panda is zo gemaakt, en je hebt er niet veel materiaal voor nodig.

Piraat

Je kunt er ook voor kiezen een piraat te maken. Ik moet zeggen dat ik ze er erg stoer uit vindt zien. Wel iets meer werk, maar dat is alleen maar leuk.

Aap

Dit masker is niet gemaakt zoals je gewend bent, en dat maakt dit masker nou juist zo leuk!

Konijn

En natuurlijk kun je er ook voor kiezen een mooi konijn te maken. In welke kleur je maar wilt, het is allemaal mogelijk.

Kartonnen dieren

Op deze manier maskers maken zie je niet vaak. Maar juist daarom is het erg mooi! Ook is er een soort 3D-effect gecreëerd wat het nog specialer maakt.

Venetiaanse glittermaskers

Met stevig glitterkarton kun je ook heel mooie Venetiaanse maskers maken. Deze maskers zijn mooi door zijn eenvoud, maar je kunt ze natuurlijk ook nog gaan versieren.

Unieke handmaskers

Met je handen figuren maken is simpel, maar daar kun je ook maskers mee maken! Zo heb je een uniek masker die je in verschillende gebaren kunt maken.

Pietenmasker

Een pietenmasker gemaakt van foam. Niet te moeilijk en het ziet er ontzettend leuk uit!

Vlinders

Deze vlinders zijn zo gemaakt, en ze zien er heel kleurrijk uit! Door zelf figuurtjes uit te knippen krijgt iedere vlinder een andere look.

Verschillende dieren

Allemaal maskers gemaakt met foam, die stuk voor stuk ook zelf thuis te maken zijn.

Unicorn

Heb jij ook een unicornfan thuis? Dan gaat dit masker dat gemaakt is van vilt zeker in de smaak vallen!

Ninjago

Ook wanneer je een Lego Ninjago fan in huis hebt, kun je aan de slag. Dit masker van vilt is niet heel moeilijk te maken.

Vosje

Een mooi vossenmasker van vilt, hoe schattig is dat? Het lijkt niet heel moeilijk maar wanneer je dit nog nooit eerder hebt gemaakt kan het nog best lastig zijn.

Knopenmasker