Skip to Content

Vier originele ideeën als wanddecoratie voor de kinderkamer

Vier originele ideeën als wanddecoratie voor de kinderkamer

Op zoek naar nieuwe ideeën om de kinderkamer snel van een nieuwe vrolijke uitstraling te voorzien? In dit artikel vind je vier verschillende manieren om met een leuke wanddecoratie van de kinderkamer een betoverende, gezellige, vrolijke ruimte te creëren. 

Wat je nodig hebt, is je eigen fantasie en een boel creativiteit. Dan kunnen ook met een klein budget de wanddecoratie en kinderkamer een echte blikvanger worden. Die veel bewondering oogst en de plek is waar kinderen graag zijn.

Mooie grote muurstickers voor de kinderkamer

Is je kind al wat ouder, koop dan neutrale muurstickers met een leuke opdruk, de vintagestijl is erg in. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een heel grote gekleurde boom als wanddecoratie.

Met een muursticker ziet de kamer er meteen een stuk vrolijker en gezelliger uit. Natuurlijk kan het nog leuker door er vlinders en vogels op te plakken. Of door een vogelhuisje op de muur te plaatsen.

Kindertekening of foto op hout

Met dit bijzondere idee wordt de creativiteit van je kind voor eeuwig vastgelegd op hout. Verzamel wat mooie tekeningen of schilderijen van je kind, kies er één uit, of laat hem of haar speciaal hiervoor een mooie tekening of schilderij maken.

Scan dit kunstwerk in, en voeg eventueel nog wat extra achtergrondkleuren aan toe. Vergeet ook vooral niet zijn of haar naam, leeftijd en datum erbij te noteren. Laat je mini-artiest zijn of haar schilderij of tekening voorzien van een echte handtekening alsof hij echt beroemd is.

Je kunt de tekening net als een foto afdrukken op hout. Dan lijkt het nu net echt, maar het is ook een leuke herinnering voor later. Het is zeker lekker slapen onder je zelfgemaakte ” echte” schilderij.

Voor de babykamer wil je natuurlijk ook een speciale muurdecoratie, dan kun je ook een mooie foto af laten drukken samen met je favoriete baby, kinder- of stripfiguur.

Neem hiervoor één of twee bijzondere babyfoto’s en gebruik voor de achtergrond bijvoorbeeld Maya de Bij, Bumba, Mickey, Poeh of welke andere kinderheld je wilt. Je kunt de babykamer dan ook verder aankleden en inrichten in de stijl van deze kinderheld.

Een fotocollage met familie- of vakantiefoto’s

Een grote of kleine familie, een fotocollage aan de wand doet het altijd goed. Voor de meeste kinderen staat familie gelijk aan liefde. Zoek een paar leuke foto’s uit van je gezin, de huisdieren, opa’s en oma’s of een lievelingsoom of -tante. En maak er een collage van.

Je kunt ook kiezen voor vakantiefoto’s, van een avontuurlijke verre reis, of een attractiepark, de foto’s helpen jou en je kind de leuke momenten herinneren.

Met fotocollages kun je onuitputtelijk variëren, verschillende foto’s, verschillende achtergronden, materialen, kaders en kleuren aangepast aan de stijl van de kinderkamer.

Een muurschildering voor de kinderkamer

Wil je echt iets unieks als wanddecoratie voor de kinderkamer of babykamer maak dan een grote muurschildering. Een bestaand plaatje zoeken is hiervoor het makkelijkst. Op internet is natuurlijk van alles te vinden wat je kunt gebruiken. Maar natuurlijk kunnen prenten en kleurplaten ook.

Weet je kind zelf al wat hij of zij wil, dan kun je samen iets uitzoeken. Een favoriet tekenfilmfiguur of sportheld, een mooie auto, een idool. Als goed bent in tekenen, kun je de tekening zelf op de muur aanbrengen.

Als je heel precies wilt werken is het handig om een beamer te gebruiken, zodat je het plaatje op de muur kunt projecteren. Dan kun je het gemakkelijk met potlood of stift overtrekken. En daarna met verf inkleuren. Leuk om te doen en niemand heeft het. Welke van deze ideeën staat straks op de muur van de kinderkamer van jouw kind?

Redactie Mamaliefde