Skip to Content

Ideeën voor een landelijke babykamer

Ideeën voor een landelijke babykamer

Is er een kleintje op komst? Veel moeders vinden het één van de leukste taken om de babykamer in te richten! Een leuke klus, maar het kan ook voelen als een grote verantwoordelijkheid. Het is namelijk wel de ruimte waarin je kindje de eerste maanden en misschien wel jaren van zijn leven doorbrengt. Kies je dan voor een ‘klassieke’ kamer in roze of blauw, een vrolijk thema zoals de jungle of ga je voor een meer neutrale stijl?

Je weet nog niet waar je kindje van houdt, dus het is moeilijk al een thema te kiezen dat bij hem past. Een neutrale stijl is dan een goede oplossing. De landelijke stijl is een goed voorbeeld van een neutrale stijl die niet te veel nadruk legt op een bepaald thema. In deze babykamer kan een kindje opgroeien en zelf ontdekken waar het van houdt, zodat jij de kamer daar later op kunt aanpassen.

Neutrale kleuren

De inrichting begint met het kiezen van een kleur. Neutrale, zachte kleuren passen het beste bij een landelijke stijl. Crème bijvoorbeeld, beige of pastelblauw, -roze of -groen. Voor de grotere oppervlakten kies je voor deze kleur, zoals de muren, het plafond en de raam decoratie.

Dankzij de neutrale kleuren kun je spelen met andere kleuren binnen de ruimte. Kleuraccenten breng je aan in de vorm van accessoires zoals met knuffels, kleurrijke boekjes of een mobile aan het plafond.

Meubelen van hout

Een babykamer heeft een aantal vaste elementen, zoals een wiegje en een commode. Kies je voor houten meubelen, dan combineert dit mooi met de neutrale kleuren. Kies niet voor een te donkere houtkleur om te voorkomen dat de meubelen een dominant onderdeel van de kamer worden en te veel de aandacht trekken. Blankhouten meubelen passen prima bij een landelijke stijl.

Je kunt er voor kiezen alvast een beetje vooruit te lopen op de ontwikkeling van het kindje en wat extra meubelen in de kamer te zetten, zoals een tafeltje en stoeltjes, waar het later kan knutselen.

Speel met licht

Natuurlijk daglicht is altijd prettig in een kamer. Maar je wilt natuurlijk niet dat iedereen naar binnen kan kijken. Bovendien slaapt een baby veel fijner wanneer het helemaal donker is in een kamer. Jaloezieën zijn een goede keuze voor een landelijke babykamer. Dankzij de eenvoudige bediening zet je deze raamdecoratie makkelijk vast in een bepaalde stand zodat je zelf de mate van lichtinval en privacy kunt bepalen. Jaloezieën schoonmaken is ook heel eenvoudig, hygiëne is tenslotte belangrijk in een babykamer.

Als verlichting kun je het beste kiezen voor een paar verstelbare spotjes met dimbaar licht. Daarmee heb je altijd de juiste hoeveelheid licht in een bepaalde situatie. Zacht licht als je het kindje in bed legt, wat feller licht als je de baby wilt aankleden. Ook een schemerlampje met een natuurlijk motief zoals bloemen of dieren doet het goed in een landelijke babykamer.

Redactie Mamaliefde