Skip to Content

Kinderkamer meubels en accessoires; tips en ideeën inrichten voor jongens en meisjes

Kinderkamer meubels en accessoires; tips en ideeën inrichten voor jongens en meisjes

Als je net een kleine tot een middelgrote kinderkamer aan het inrichten bent, of je bent gewoon op zoek naar wat nieuwe kinderkamermeubels, dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel zullen we het hebben over de verschillende soorten meubels die je kunt kiezen voor je kinderkamer, en welke stijl het beste bij jou en je kind(eren) past.

Waar moet je op letten bij het kopen van kinderkamermeubels?

Wanneer je een kinderkamer gaat inrichten, is het belangrijk om te bedenken welke meubels je nodig hebt, en welke stijl je wilt. Wil je meubels die praktisch zijn, of wil je meer meubels die puur voor de sier zijn?

En hoeveel ruimte heb je eigenlijk? Als je een kleine kinderkamer hebt, is het misschien niet slim om een groot bed en een grote kast te kopen, want dat zal de kamer al snel rommelig maken. In plaats daarvan kun je beter kiezen voor een kleiner bed, of een bed dat ook dienst kan doen als een opbergkast.

Als je kinderen hebt die nog klein zijn, is het fijn om kinderkamermeubels te kopen die ook makkelijk te verplaatsen zijn.

Zoals we al zeiden, is het niet slim om een groot bed te kopen als je een kleine kinderkamer hebt, maar als je bed ook makkelijk te verplaatsen is, kun je het altijd later naar een grotere kamer verhuizen en dat scheelt weer een nieuw kinderbed kopen.

Ook een klein bureau of een kistje met opbergruimte is handig, want dat kun je altijd meenemen als je kind later naar een andere kamer gaat.

Welke kinderkamermeubels heb je nodig?

En tot slot, denk ook aan de stijl van de kinderkamermeubels. Wil je meubels die rustig zijn, of meer opvallende meubels? Er zijn ontzettend veel verschillende soorten en stijlen meubels te vinden, dus er is vast wel iets dat bij jou en je kinderen past!

In iedere slaapkamer zijn er een aantal meubels die je terug ziet komen zoals een bed, kledingkast en bureau. Verder kun je het zo uitgebreid mogelijk maken als je zelf wilt. Dat is ook afhankelijk van de leeftijd en interesses van je kind.

Een bed is een belangrijk meubel in een kinderkamer. Het is belangrijk dat het bedje de juiste afmeting heeft. De lattenbodem van een bed moet ook goed ventileren. De standaard maat voor een kinderbed is 90×200 cm, hetzelfde als een normaal eenpersoonbed. Een peuterbed is een ‘overgangsbed’ van 70×150 cm.

Er zijn nog veel meer maten kinderbedden, zoals hoogslapers en meegroeibedden. Ook zijn er kinderbedden in verschillende thema’s, zoals bijvoorbeeld een autobed, prinsessenbed, bedhuisje, of een bed met glijbaan.

Is je kind klaar om de overstap te maken naar een echt meisjes- of jongensbed? Dan zit je hier goed!

Een kledingkast, ook wel een garderobekast, linnenkast of slaapkamerkast genoemd, is er in verschillende formaten en indelingen. Zo heb je kledingkasten met legplanken, lades of hanggedeeltes, maar je hebt ook klerenkasten met combinaties hiervan.

Populair zijn kledingkasten met schuifdeuren en kleerkasten met spiegel. Ook kinderkledingkasten voor de babykamer zijn er in allerlei soorten! Kijk goed wat voor soort kleding je wilt opbergen in de kledingkast, zodat je de juiste indeling kast kiest.

Wanneer je een bureau gaat kopen, bepaal dan vooraf goed wat je wensen zijn. Zit je bijvoorbeeld dagelijks aan je bureau te werken, dan is het belangrijk dat je het bureau op de juiste hoogte kunt instellen.

Gebruik je het bureau maar een enkele keer voor je laptop? Dan is misschien een smal bureautje of een laptoptafel iets voor jou. Deze nemen veel minder ruimte in beslag.

Heb je een mooie hoek in de ruimte waar je bureau moet komen? Dan zijn er naast rechte bureaus ook nog handige hoekbureaus.

Verder kun je bijvoorbeeld kiezen om een chillplek in te richten waar je kind lekker kan hangen of een boekje kan lezen. Dit kan een relaxte bank zijn, een xxl-ligkussen of bijvoorbeeld een hangstoel. Of een plek voor de computer of tv om te gamen.

Als je kind veel speelgoed op zijn kamer heeft moet daar natuurlijk ook opbergruimte voor zijn zodat het niet constant afgeleid wordt.

Linda van Aken