Skip to Content

Duplo opbergbox bewaren dmv Ikea hack

Duplo opbergbox bewaren dmv Ikea hack

We hebben de Duplo altijd in een grote schatkist bewaard. Op een gegeven moment werd er echter niet zo heel veel meer mee gespeeld en bij de grote opruiming hebben we het naar zolder gebracht. Nu ze ouder worden spelen ze steeds vaker met Lego.

Echter zoals dat altijd gaat als je iets opruimt; dan wordt het interessant. We ‘betrapten’ zoonlief een paar keer op zolder bij de Duplo. Daarom besloten we hiervan toch iets op zijn kamer te plaatsen. Hij heeft twee Kallax-kasten staan waar manden in passen om het speelgoed op te bergen.

Op die manier staat het niet in het zicht zodat hij als er geslapen hoort te worden niet in de verleiding komt. 

Duplo opberger maken

Online kwam ik het idee tegen van een soort hocker / doos met deksel, dat leek me een ideale oplossing. Met een kleine Ikea hack kan je hem namelijk multifunctioneel inzetten en je Duplo een tweede leven geven.

Als opbergmand, speeltafel, en ook nog eens als krukje om op te zitten. Het is vijf minuutjes werk en daarna garant voor voor uren speelplezier. We bewaren de doos wel bewust hoog in de kast zodat hij er niet zelf bij kan.

Aan de slag

Duplo opbergbox bewaren dmv Ikea hack - Mamaliefde

Voor deze diy heb ik de vierkante Kvarnik doos met deksel gebruikt van 32 x 35 x 30 cm en is er in het grijs en wit. Deze doos vouw je in elkaar, vervolgens het handvat / etikethouder er aan schroeven en stap 1 is klaar.

Daarna ga je aan de slag met de Duplo-plaat. Deze leg je ondersteboven neer en met het deksel neem je de afmetingen over. Dat varieert tussen de 1 en 3 rijtjes met noppen die je er vanaf moet snijden.

Dit gaat het beste met behulp van een stevige lineaal en een scherp stanleymesje. Hiermee snijd je een paar keer over de onderkant tot je het kan ombuigen en eenvoudig afbreken.

Als je hem precies afmeet blijft hij meteen al klemmen in het deksel. Eventueel kan je hem met een goede lijm vastplakken.

En dan ben je eigenlijk al klaar. Alleen nog wat Duplo er in en spelen maar. Zelf heb ik een selectie gemaakt van de ‘normale’ blokken zodat hiermee de fantasie het beste gestimuleerd wordt en wat dieren, vervoersmiddelen en meubels voor het Duplo-poppenhuis.

Als je de doos niet te vol doet (in tegenstelling zoals ik heb gedaan) dan kan je eventuele bouwwerken eenvoudig opbergen zonder dat het afgebroken hoeft te worden.

Duplo opbergbox bewaren dmv Ikea hack - Mamaliefde
Duplo opbergbox bewaren dmv Ikea hack - Mamaliefde
Duplo opbergbox bewaren dmv Ikea hack - Mamaliefde

Opruimtip

Wil je makkelijk en snel het Duplo opruimen? Natuurlijk is de beste tip om je kind het zelf te laten opruimen. Maar dat kan erg lang duren. Met behulp van een blik (van stoffer en blik) wordt dat echter een ander verhaal. Hiermee schep je in een keer heel veel Duplo op en is het in no time opgeruimd!

Duplo opbergbox bewaren dmv Ikea hack - Mamaliefde
Linda van Aken