Skip to Content

Nub Theorie voorbeelden; geslacht jongen en meisje voorspellen tijdens zwangerschap

Nub Theorie voorbeelden; geslacht jongen en meisje voorspellen tijdens zwangerschap

Misschien wil je heel graag weten of je een jongen of een meisje verwacht. Bij de twintigwekenecho kun je te horen krijgen wat voor geslacht je baby heeft.

Maar als je echt heel nieuwsgierig bent, is er nog een methode die je al sneller iets kan laten doorschemeren over het geslacht van je kindje. Dit noem je de nubtheorie. Wat is de nubtheorie? Hoe betrouwbaar is het? En waar staat ‘nub’ voor?

Wat wordt bedoeld met nub?

Nub is een Engels woord voor bobbel. Met deze ‘bobbel’ wordt een uitsteeksel aangeduid die tussen de benen van de baby groeit. Deze nub begint ongeveer zo’n 6 of 7 weken na de bevruchting te groeien. Deze nub is de plek waaruit de penis zich ontwikkelt bij jongetjes en dus de clitoris met schaamlippen bij een meisje.

In de eerste weken is de ontwikkeling gelijk, maar na de 11e zwangerschapsweek zal het dus per geslacht gaan verschillen. Qua vorm zul je nog weinig verschil zien.

Maar op een echo is de stand te zien van de nub ten opzichte van de ruggengraat. Deze stand kan vervolgens meer vertellen over het geslacht van je baby, want die is op dat moment wel al verschillend.

De hoek van de nub

Door het bepalen van de hoek van de nub kan er dus bepaald worden of je in verwachting bent van een jongen of een meisje.

Is deze hoek 30 graden of meer, dan gaat men ervan uit dat je een zoontje bij je draagt. Is deze hoek dus kleiner en staat de nub dan ook meer parallel aan de ruggengraat, dan is de kans groot dat je een meisje bij je draagt.

Een echo en de nubtheorie

Om met de nubtheorie aan de slag te gaan, zal je dus wel een echo nodig hebben. Vanaf de twaalfde week zou je het verschil moeten kunnen zien tijdens de echo. Vervolgens moet er dan die stand bepaald worden.

Het mag duidelijk zijn dat hiervoor de baby wel zo moet liggen, dat dit goed te bepalen is. Dit gaat het beste als de baby plat op zijn ruggetje ligt, met zijn beentjes opgetrokken. Hierbij ligt hij dan het beste met zijn rechterzijkant naar je toe.

Is de nubtheorie betrouwbaar?

Vanaf de twaalfde week kun je op deze manier het geslacht bepalen. Maar hoe betrouwbaar is deze voorspelling eigenlijk? Dit is in de twaalfde week voor 75% zeker. Wacht je nog een weekje, dan is dit al opgelopen tot 95%.

Uiteraard zul je dus nog voorzichtig moeten zijn en niet direct overal gaan rondbazuinen dat je een zoon of dochter krijgt, maar zeker vanaf de 13e week is het dus best wel behoorlijk goed te voorspellen.

Meer zekerheid heb je uiteraard bij de twintigwekenecho, maar dat mag duidelijk zijn. Nadeel is ook dat je baby wel goed moet liggen om een goede voorspelling te kunnen doen! Je kunt uiteraard ook kiezen om bijvoorbeeld bij 17 weken een pretecho te maken.

Facebook en nubtheorie

Op Facebook zijn er groepen die zich bezighouden met deze theorie. Misschien vind je het interessant en wil je er meer over weten. Dan kunnen dit groepen zijn, waar jij iets aan hebt.

Een Nederlandse Facebook groep is bijvoorbeeld We onderzoeken de NUBtheorie. Een Engelstalige variant is de Nub Theory Queens.

Pretecho

Een pretecho is een echo die niet medisch is en die je gewoon zelf kunt laten maken.

Hiervoor zijn speciale echobureaus die vaak de keuze geven uit allerlei leuke opties. 3D of zelfs 4D, bijvoorbeeld. Het is dan ook een heel andere beleving dan in een ziekenhuis of bij een verloskundige, waar toch het medische gedeelte voorop staat.

Na 17 weken is goed te zien wat het geslacht van je baby is en een pretecho zou je dus ook al eerder kunnen helpen om eindelijk te weten wat je krijgt…

Als je het geslacht van je baby weet

Als je via de nubtheorie weet wat voor geslacht je baby heeft, is dit natuurlijk nog niet helemaal zeker. Uiteraard is het aan jezelf of je jouw bevindingen wel of niet zal delen.

Weet je via de twintigwekenecho of je een zoon of dochter krijgt, dan kun je dit voor jezelf houden of je kan er juist voor kiezen om het met iedereen te delen.

Dat delen kan ook op verschillende manieren en vanzelfsprekend kun je ervoor kiezen om er alleen maar met een bepaalde groep mensen over te praten. Alleen de grootouders en goede vrienden, bijvoorbeeld. Pak je het groots aan, dan is een gender reveal party vast helemaal jouw ding!

Gender reveal party

Bij een gender reveal party maak je het geslacht van je baby bekend. Nu kun je het zo doen dat jij dus bekend maakt aan anderen of er een jongetje of een meisje in je buik groeit.

Of je houdt het ook spannend voor jezelf en laat iemand informeren wat je krijgt. Hij of zij geeft dit door aan bijvoorbeeld een bakker, die een taart maakt met een bepaalde kleurvulling. En dan dus maar afwachten wat er naar voren komt als je je taartje eet…

Uiteraard zijn hier allerlei variaties op te verzinnen. Zo zijn er ballonnen die een bepaalde confetti loslaten als je hem laat klappen.

Laatstgenoemde ideetjes zijn ook te gebruiken om gewoon binnen het gezin het geslacht kenbaar te maken aan de oudere broertjes en zusjes (als deze al een leeftijd hebben om dit zo te ervaren).

Wil Cats
Volg me via:
Laatste berichten van Wil Cats (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.