Skip to Content

Gender reveal organiseren; ideeën van spelletjes, hapjes tot decoratie

Gender reveal organiseren; ideeën van spelletjes, hapjes tot decoratie

Een gender reveal party is een feestelijke gelegenheid waarbij aanstaande ouders het geslacht van hun baby onthullen aan vrienden en familie. Deze viering is de afgelopen jaren enorm populair geworden en biedt een leuke en spannende manier om het geslacht van de baby bekend te maken.

Het organiseren van een gender reveal party kan evenveel planning en creativiteit vereisen als het plannen van een babyshower of kraamfeest. Van het kiezen van de locatie tot het selecteren van de hapjes en drankjes, er zijn veel details om te overwegen.

In dit artikel zullen we ideeën delen voor decoraties, hapjes en drankjes, spelletjes en meer om je te helpen bij het plannen van een onvergetelijke gender reveal party.

Gender reveal party oganiseren

De gender reveal party is niet meer weg te denken voor de ouders to be.  Een feestje om op een originele manier het geslacht van de baby te gaan onthullen. Er zijn oneindig veel manieren op te noemen om het geslacht van het kindje aan vrienden, familie en bekenden te tonen.

Hoewel veel ouders en grootouders het poespas vinden, want vroeger werden er ook niet zulke feestje gegeven, is het tegenwoordig helemaal hip. En ouders en grootouders, de tijden veranderen, we hoeven niet alles meer te doen zoals vroeger.

En wat doen we nu? Nu vieren we elke gelegenheid die er is voor een feestje, helemaal leuk toch. Juist, daarom in deze blog aandacht voor de gender reveal party.

Wanneer een gender reveal party organiseren?

Rond de 15e week van de zwangerschap kan er een geslachtsbepalende echo gedaan worden. Gebruikelijk is het om in de 20e week van de zwangerschap het geslacht van je baby te horen te krijgen.

Het is maar net waar de voorkeur van de ouders naar uit gaat, willen zij vroeg in de zwangerschap een feestje. Of wachten tot week 20 is aangebroken en het geslacht te weten komen en dit delen met de dierbaren om je heen.

Het is en zal altijd een bijzonder moment blijven, op welk moment van de zwangerschap dan ook. Vergeet er niet van te genieten.

Het onthullen van het geslacht van de baby, is een erg spannende maar leuke aangelegenheid. Het kan vele voordelen hebben om het geslacht te gaan onthullen.

Denk hierbij aan de de babyuitzet die aangeschaft zal moeten worden, of als je als gast cadeautjes wilt gaan kopen, deze hoeven dan niet gender neutraal te zijn. Mag natuurlijk wel, is helemaal niks mis mee.

En waar tegenwoordig ook niks mee is, is het aantrekken van een roze rompertje bij een jongetje en een blauw jurkje bij een meisje. Maar daar gaat het bij de gender reveal party niet om.

De trend van de party, overgewaaid uit Amerika, draait bij een jongens baby om een blauw onthullende act. En vanzelfsprekend, bij de meisjes juist om een roze verrassing tijdens de onthulling.

De decoratie voor de gender reveal party heeft meestal twee kleuren, roze en blauw. Er worden vaak accent kleuren als goud en zwart gebruikt. Het is een vrolijke aangelegenheid, een mooi moment voor de ouders en hun dierbaren om dit moment in de zwangerschap te vieren.

Zeker bij de eerste kan het heel bijzonder zijn om er achter te komen wat het geslacht van je kind is en dat wereldkundig te maken. Hiervoor kan je een rondje maken langs familie en de allerbeste vrienden, of ze uitnodigen voor een hapje en drankje.

Waar moet je rekening mee houden met het organiseren van de party ?

Als organisator(en) kun je onderstaande tips gebruiken als je een gender reveal party gaat organiseren:

 • De uitnodigingen; wie wil je allemaal aanwezig hebben op dit bijzondere moment in je zwangerschap.
 • Eten & drinken; denk hierbij aan hapjes en drankjes die je kunt serveren in de themakleuren roze en blauw.
 • Foto’s en video’s maken als herinnering; het kan een emotionele aangelegenheid worden dus het is altijd goed om herinneren vast te leggen op beeld voor later.
 • Activiteiten; laat bijvoorbeeld je dierbaren van hun gedachte van het geslacht noteren en de datum waarvan zij denken dat de baby geboren zal worden. Je kan ze ook vragen om de naam van de baby te gaan gokken. Leukste zou dan zijn om te te vragen, een jongens én een meisjes naam op te schrijven.
 • Vergeet als laatste niet om de decoratie te kopen, in de traditionele kleuren blauw en roze.
 • Maak er een feestje van om de gender reveal party te organiseren, dan kan het daadwerkelijke feestje vast niet anders dan geweldig worden.

Hoe gasten uitnodigen?

Hoe nodig je gasten uit voor een gender reveal party? Je kunt ervoor kiezen om traditionele uitnodigingen te versturen per post of per e-mail. Er zijn ook online uitnodigingsservices beschikbaar waarbij je digitale uitnodigingen kunt maken en versturen.

Het is belangrijk om de datum, tijd, locatie en dresscode (indien van toepassing) duidelijk te vermelden. Vergeet niet om de gasten te vragen om hun antwoord te bevestigen zodat je een idee hebt van het aantal gasten dat aanwezig zal zijn.

Gender reveal geslachtsvoorspellings spelletjes

Een andere leuke manier om het geslacht te onthullen is door middel van geslachtsvoorspellingsspelletjes. Je kunt bijvoorbeeld een spelletje spelen waarbij iedereen moet raden of je een jongen of een meisje krijgt.

Je kunt ook een spelletje spelen waarbij iedereen een roze of blauwe sticker op hun kleding moet dragen om te voorspellen wat het geslacht van de baby is.

Gender reveal party spelletjes

Gender reveal organiseren; ideeën van spelletjes, hapjes tot decoratie - Mamaliefde
Gender reveal organiseren; ideeën van spelletjes, hapjes tot decoratie - Mamaliefde
Gender reveal organiseren; ideeën van spelletjes, hapjes tot decoratie - Mamaliefde
Gender reveal organiseren; ideeën van spelletjes, hapjes tot decoratie - Mamaliefde
Gender reveal organiseren; ideeën van spelletjes, hapjes tot decoratie - Mamaliefde
Gender reveal organiseren; ideeën van spelletjes, hapjes tot decoratie - Mamaliefde
Gender reveal organiseren; ideeën van spelletjes, hapjes tot decoratie - Mamaliefde
Gender reveal organiseren; ideeën van spelletjes, hapjes tot decoratie - Mamaliefde
Gender reveal organiseren; ideeën van spelletjes, hapjes tot decoratie - Mamaliefde
Gender reveal organiseren; ideeën van spelletjes, hapjes tot decoratie - Mamaliefde
Gender reveal organiseren; ideeën van spelletjes, hapjes tot decoratie - Mamaliefde

Gender reveal feestjes zijn een leuke manier om het geslacht van je baby te onthullen aan vrienden en familie. Om de feeststemming te verhogen, kun je verschillende gender reveal spelletjes organiseren. Hier zijn enkele ideeën voor spelletjes om inspiratie op te doen.

 1. Raad het geslacht Laat de gasten raden of de baby een jongen of een meisje is. Schrijf hun naam op een papiertje en laat ze het in een mandje stoppen. Aan het einde van het feestje onthul je het geslacht en degene die het goed heeft geraden, wint een prijs.
 2. Babyfoto’s raden Vraag aan alle gasten om babyfoto’s van zichzelf mee te brengen. Hang de foto’s op en laat de gasten raden wie wie is. Dit is een leuke manier om de gasten beter te leren kennen en brengt een leuke twist aan het gender reveal feestje.
 3. Baby-quiz Maak een quiz met vragen over baby’s en het ouderschap. De vragen kunnen gaan over zwangerschap, baby’s, opvoeding en alles daartussenin. De gasten die de meeste vragen goed hebben beantwoord, winnen een prijs.
 4. Bingo Maak een bingokaart met verschillende woorden die te maken hebben met baby’s en zwangerschap. De gasten kunnen de kaart invullen terwijl ze luisteren naar de speeches en activiteiten van het feestje. De eerste persoon die bingo heeft, wint een prijs.
 5. Raad het babyvoedsel Laat de gasten babyvoedsel proeven en laat ze raden welke smaak het is. Dit kan hilarisch zijn, vooral als sommige gasten de smaken niet zo lekker vinden. De gasten die de meeste smaken goed hebben geraden, winnen een prijs.
 6. Luierwedstrijd Laat de gasten in teams van twee of drie racen om een baby te verschonen. De winnaars zijn het team dat het snelst de luier van de pop heeft verschoond.
 7. Babyfoto’s combineren Vraag aan de gasten om foto’s van zichzelf en hun partner mee te brengen. Knip de foto’s in stukken en laat de gasten de stukken combineren om te zien hoe hun baby eruit zou kunnen zien.
 8. Baby-namenrace Laat de gasten in teams racen om zoveel mogelijk babynamen op te schrijven die beginnen met de letters van het geslacht van de baby. Het team dat de meeste namen opschrijft binnen een bepaalde tijd, wint een prijs.
 9. Baby-voorspellingen Laat de gasten voorspellingen doen over de baby, zoals het gewicht, de lengte, het tijdstip van de geboorte en het geslacht. De persoon die het dichtst bij de juiste antwoorden komt, wint een prijs.

Gender reveal hapjes en drankjes

Gender reveal feestjes zijn een populaire manier om het geslacht van je baby te onthullen aan vrienden en familie. Naast het bekendmaken van het geslacht, kunnen hapjes en drankjes bijdragen aan de feestelijke sfeer van het evenement. Hier zijn enkele ideeën voor gender reveal hapjes en drankjes om inspiratie op te doen.

 1. Roze en blauwe cupcakes; Cupcakes zijn een populaire traktatie voor gender reveal feestjes. Maak cupcakes met roze of blauwe vulling of gebruik roze of blauwe frosting om het geslacht te onthullen. Voeg decoraties toe zoals kleine babyflesjes of strikjes om de cupcakes extra feestelijk te maken.
 2. Roze en blauwe popcorn; Popcorn is een geweldige snack voor een feestje en kan gemakkelijk worden aangepast aan het gender reveal thema. Gebruik roze en blauwe kleurstof om de popcorn in de juiste kleur te krijgen en voeg snoepjes toe in bijpassende kleuren.
 3. Gender reveal taart; Een taart met roze of blauwe vulling is een klassieke manier om het geslacht van de baby te onthullen. Maak de taart extra feestelijk met decoraties zoals baby schoentjes of strikken.
 4. Gender reveal cocktails; Cocktails zijn een feestelijke manier om het geslacht te onthullen. Maak een roze of blauwe cocktail en serveer deze in bijpassende glazen. Voeg een roze of blauwe suikerrand toe voor extra flair.
 5. Roze en blauwe fruitsalade; Een fruitsalade is een gezonde optie voor een gender reveal feestje. Gebruik roze en blauw fruit, zoals aardbeien en blauwe bessen, om het geslacht te onthullen. Voeg eventueel een dressing toe van roze of blauwe limonade voor extra smaak.
 6. Gender reveal macarons; Macarons zijn niet alleen lekker, maar ook mooi om te zien. Maak roze of blauwe macarons en serveer ze in een mooie display om het geslacht van de baby te onthullen.
 7. Roze en blauwe snoepjes; Roze en blauwe snoepjes zijn een gemakkelijke en goedkope manier om het gender reveal thema door te voeren. Serveer snoepjes zoals jelly beans, M&M’s en skittles in bijpassende kleuren.
 8. Gender reveal punch; Een punch is een eenvoudige en lekkere drank om te serveren op een gender reveal feestje. Maak een roze of blauwe punch en voeg eventueel fruit toe in bijpassende kleuren.
 9. Gender reveal chocolade bedekte aardbeien; Chocolade bedekte aardbeien zijn een heerlijke traktatie en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan het gender reveal thema. Maak aardbeien met roze of blauwe chocolade en voeg eventueel decoraties zoals suikerparels toe.
 10. Gender reveal cake pops; Cake pops zijn gemakkelijk te serveren en kunnen worden aangepast aan het gender reveal thema. Maak cake pops met roze of blauwe vulling en voeg decoraties toe zoals strikjes of kleine babyflesjes om ze extra feestelijk te maken.
 11. Roze en blauwe smoothies Smoothies zijn een gezonde en feestelijke optie voor een gender reveal feestje. Maak smoothies met roze en blauwe ingrediënten, zoals aardbeien en blauwe bessen, en voeg eventueel een scheutje roze of blauwe limonade toe voor extra kleur.
 12. Gender reveal cheeseboard Een kaasplankje is een lekkere en stijlvolle optie voor een gender reveal feestje. Gebruik kaas in bijpassende kleuren, zoals feta of blauwe kaas voor blauw en brie of camembert voor roze. Voeg fruit en crackers toe om het geheel compleet te maken.
 13. Roze en blauwe dips Dips zijn een gemakkelijke en heerlijke optie voor een gender reveal feestje. Maak dips met roze en blauwe ingrediënten, zoals hummus met bieten voor roze en guacamole met blauwe maïs voor blauw. Serveer ze met groenten en crackers voor een gezonde snack.
 14. Gender reveal mocktails Mocktails zijn een feestelijke en alcoholvrije optie voor een gender reveal feestje. Maak roze of blauwe mocktails met limonade en bruiswater en voeg eventueel fruit toe in bijpassende kleuren.
 15. Roze en blauwe popcorn balletjes Popcorn balletjes zijn een leuke en makkelijke traktatie voor een gender reveal feestje. Maak popcorn balletjes met marshmallows en roze of blauwe kleurstof om het geslacht te onthullen. Voeg eventueel decoraties toe zoals suikerparels of sprinkles om ze extra feestelijk te maken.
 16. Gender reveal cake jars Cake in een potje is een leuke en handige optie voor een gender reveal feestje. Maak kleine potjes gevuld met cake en roze of blauwe vulling om het geslacht te onthullen. Voeg eventueel decoraties toe zoals strikjes of kleine babyflesjes om ze extra feestelijk te maken.

Kortom, er zijn talloze lekkere en feestelijke hapjes en drankjes te bedenken voor een gender reveal feestje. Of je nu kiest voor roze en blauwe cupcakes, een gender reveal punch of chocolade bedekte aardbeien, deze hapjes en drankjes dragen bij aan de feestelijke sfeer van het evenement. Vergeet niet om het geslacht van de baby op een leuke en creatieve manier te onthullen en geniet van het samenzijn met vrienden en familie.

Gender reveal decoratie

Gender reveal organiseren; ideeën van spelletjes, hapjes tot decoratie - Mamaliefde
Gender reveal organiseren; ideeën van spelletjes, hapjes tot decoratie - Mamaliefde
Gender reveal organiseren; ideeën van spelletjes, hapjes tot decoratie - Mamaliefde
Gender reveal organiseren; ideeën van spelletjes, hapjes tot decoratie - Mamaliefde
Gender reveal organiseren; ideeën van spelletjes, hapjes tot decoratie - Mamaliefde

Het decoreren van de locatie van je gender reveal feestje is een leuke manier om het thema van het evenement te versterken. Hier zijn enkele ideeën voor gender reveal decoratie om inspiratie op te doen.

 • Ballonnen Ballonnen zijn een populaire decoratie voor gender reveal feestjes. Gebruik ballonnen in roze en blauw en hang ze op in de locatie. Je kunt ook kiezen voor ballonnen met de woorden “It’s a boy!” of “It’s a girl!”.
 • Tafeldecoratie Maak de tafels feestelijk met decoraties zoals tafellopers, servetten en placemats in roze en blauw. Voeg decoratieve elementen toe zoals strikjes, babyflesjes en confetti.
 • Banner Een banner is een leuke manier om het geslacht van de baby bekend te maken. Je kunt een banner laten maken met de woorden “It’s a boy!” of “It’s a girl!” of kiezen voor een banner met een afbeelding van een baby.
 • Fotowand Een fotowand is een leuke manier om gasten te laten poseren voor foto’s. Maak een achtergrond in roze en blauw en voeg decoraties toe zoals ballonnen, slingers en babyflesjes. Zorg voor leuke props zoals brillen, snorren en lippen om de foto’s extra grappig te maken.
 • Gender reveal taartdecoratie Een taart is een populaire manier om het geslacht van de baby bekend te maken. Maak de taart extra feestelijk met decoraties zoals baby schoentjes, strikjes of figuurtjes van jongens of meisjes.
 • Slingers en vlaggetjes Versier de locatie met slingers en vlaggetjes in roze en blauw. Hang ze op langs de muren of boven de tafels voor een feestelijke sfeer.
 • Bordjes en bekers Gebruik roze en blauwe borden, bekers en bestek om de tafels feestelijk te maken. Je kunt ook kiezen voor bordjes en bekers met afbeeldingen van baby’s of met de woorden “It’s a boy!” of “It’s a girl!”.
 • Bloemendecoratie Bloemen zijn altijd een mooie toevoeging aan een feestje. Gebruik bloemen in roze en blauw om de locatie te versieren. Je kunt ook kiezen voor bloemstukken in de vorm van babyflesjes of wiegjes.
 • Lampionnen Lampionnen zijn een leuke en vrolijke decoratie voor een gender reveal feestje. Gebruik lampionnen in roze en blauw en hang ze op langs de muren of boven de tafels.
 • Kies de decoraties die bij jouw persoonlijke stijl en het thema van het gender reveal feestje passen. Met deze ideeën creëer je in ieder geval een feestelijke sfeer voor deze bijzondere gelegenheid.

Meer inspiratie vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.