Skip to Content

Kerst met Linus; waar afleveringen kijken en namen cast

Kerst met Linus; waar afleveringen kijken en namen cast

Ook al afgelopen weekend Pakjesmiddag gevierd? En nu vooruit kijken naar de Kerst? Aftellen naar Kerst kan met een adventskalender waarbij je iedere dag een vakje openmaakt, of een krans met vier kaarsen waarvan er iedere week eentje aan mag. Een aanrader voor kinderen is echter Kerst met Linus.

Kerst met Linus kijken

Kerst met Linus is een Scandinavische serie voor jong en oud die bestaat uit 24 winterse afleveringen. Hierin volg je de de avonturen van de 8-jarige Linus en zijn vriendjes in het Noorse dorpje Svingen. Linus gaat iedere dag met zijn vriendjes Nure, Akaya, Asa, Victoria, Morten, Burre en zijn jongere zusje Klara op avontuur.

Ook zijn vader Marvin speelt vaak maar al te graag mee! Maar houdt hij zich wel altijd aan de regels? Ook zingen ze samen kerstliedjes en spelen samen in de sneeuw. Want die lig er volop in Svingen!

Waar komt Kerst met Linus vandaan?

Kerst met Linus is een kinderserie uit Noorwegen. Daar heet hij Jul i Svingen. Svingen is de naam van het dorpje waar Linus en zijn vriendjes wonen en de meeste van hun avonturen beleven. Soms gaan ze ook naar een stad die in de buurt van Svingen ligt.

De kerstkalender

Het is bijna Kerstmis, en dat wordt gevierd door elke dag een vakje van de kerstkalender open te maken. Linus en zijn vriendjes kunnen haast niet wachten tot alle vakjes open zijn! Maar Linus heeft een probleem: er zit helemaal niets in zijn vakjes.

Hoe kan dat? De adventskalender van Linus kun je ook hier volgen, iedere dag komt er een nieuw spelletje vrij. Deze site is echter wel in het Noors.

Namen cast

Kerst met Linus; waar afleveringen kijken en namen cast - Mamaliefde

Nieuwsgierig naar de cast leden en hoe ze er nu uit zien? Op deze foto zie je ze allemaal.

 • Erika Brigitta Krohn (spilte Victoria)
 • Adrian Falch Karlsen (Børre)
 • Hassan Ali Iqbal (Atif)
 • Jakob Borgen (Linus)
 • Mia Daniels (Klara)
 • Henrik Jacob Schatvet (Morten)
 • Sebastian Warholm (Nure)
 • Ina Svenningdal (Åsa)
 • Yvonne Johnsrud (Akaya).

Online kijken?

Kerst met Linus; waar afleveringen kijken en namen cast - Mamaliefde

De serie wordt door veel Nederlandse gezinnen gevolgd. Daarom is hij ook in het Nederlands nagesynchroniseerd.

Helaas wordt de serie sinds vorig jaar niet meer uitgezonden op tv, dit jaar ook niet meer op het Zappelin Xtra kanaal online.

Ook op YouTube en Netflix is hij niet te vinden. Je kan hem dus alleen kijken op dvd. Je koopt de dvd voor 9,99 zodat je alle afleveringen in eigen tempo kan kijken.

Wist je dat ‘Kerst met Linus’ is ook te volgen via Facebook?

Linda van Aken
 1. Richard says:

  Hallo Linda,

  Dank voor je leuke berichtje over ‘Kerst met Linus’! Zoals je misschien wel gemerkt hebt, is de serie dit jaar weer terug bij de NPO, op elke ochtend om 10 voor half 8, en verder ook terug te kijken op NPO Start, en later NPO Plus. Dat is dus voor de elfde keer, nadat de uitzendrechten voor 10 jaar, eerder in 2016 verlopen waren. Misschien wordt de traditie weer in ere hersteld? Er volgden meteen bijna 1000 enthousiaste reacties op Twitter en Facebook.

  Ik wil geen reclame maken, en zeker geen links opnemen, maar op de website van Susan Spekschoor vind je kleurplaten van alle kinderen, en één voor elke aflevering. Misschien een leuk idee om samen te kleuren. Verder is de Noorse soundtrack van de serie onder ‘Jul i Svingen’ te vinden op o.a. Spotify en iTunes.

  De spelletjessite van Linus bij omroep NRK is volgens mij opgeheven. Die was nog in Adobe Flash, en dat wordt niet meer ondersteund.

  Met de hoop toch nog het beste van Kerstmis te maken dit jaar,

  Richard

Comments are closed.