Skip to Content

Eerste en Tweede Kerstdag wat te doen? Activiteiten en uitjes met kinderen

Eerste en Tweede Kerstdag wat te doen? Activiteiten en uitjes met kinderen

Kerst; een feest dat over het algemeen met gezin, familie en vrienden wordt gevierd met uitgebreide diners, kijken naar kerstfilms of misschien ga je wel gezellig op stap? Ook op Eerste en Tweede Kerstdag wat te doen; er zijn genoeg uitjes om met je gezin / familie te ondernemen.

Algemene leuke uitstapjes

Kerstcircus Rotterdam

Het kerstcircus Ahoy is een klassiek circus voor jong en oud; met spectaculaire luchtacrobatiek, hilarische clowns en innemende dierennummers in de piste van het speciaal opgebouwde Ahoy Theater in Hal 1 van Rotterdam Ahoy. En kom je op 1e of 2e Kerstdag naar Kerstcircus Ahoy, dan is het extra feest, want niemand minder dan de enige echte kerstman brengt een bezoek aan het hooggeëerde publiek. Sylvia Schuyer is spreekstalmeester en ze maakt de entree voor iedere artiest bijna koninklijk!

Wereldkerstcircus Carré Amsterdam

Dit jaar is het alweer de 34e editie van het Wereldkerstcircus Carré in Amsterdam. Ze brengen op speciale wijze een ode aan Astley met het meest spectaculaire Kozakken nummer ter wereld, met duizelingwekkende sprongen en salto’s te paard. Met de Europese première van deze act, viert het Wereldkerstcircus het 250 jarig jubileum van het circus.

Meer informatie vind je hier.

Groot Kerstcircus Den Haag

Het Groot Kerstcircus Den Haag is helemaal in Las Vegas style! Het circus vindt plaats op het Malieveld aan de Koningskade in Den Haag en is zowel met openbaar vervoer als met de auto goed te bereiken. Geniet van sensationele acrobatiek, bekroonde comedy en van de nieuwste special effects.

Groot Kerstcircus Den Haag verenigt het beste uit de internationale circuswereld in de piste en is uniek in Nederland. De muziek is bovendien live en showgirls ondersteunen de show. Hoog boven de circusring zullen zij je verbazen met hun extreme en sensationele stunts!

Meer informatie vind je hier.

Kerstbrunch Van der Valk

Als je heerlijk uitgebreid wilt eten dan zit je bij Van der Valk eigenlijk altijd wel goed. Op eerste en tweede Kerstdag kun je genieten van een fijne Kerstbrunch (er zijn al een aantal locaties volgeboekt, dus wees er snel bij). Je kunt je eigen lunch samenstellen en er is meer dan voldoende keus;

  • Een warm- en koud buffet
  • Diverse vis-, vlees—en vegetarische gerechten
  • Verse eieren; bereid zoals jij het graag wilt
  • Een assortiment aan luxe broodsoorten
  • Een uitgebreid saladebuffet
  • Een kinderbuffet voor onze jongste gasten
  • Een feestelijk dessertbuffet om het buffet mee af te sluiten

Prijzen verschillen per locatie, dus neem gauw een kijkje en boek een heerlijke Kerstbrunch!

Meer informatie vind je hier.

Aqua Luna Lichtfestival Ouwehands Dierenpark

Tijdens het magische lichtfestival China Light in Ouwehands Dierenpark kun je de metershoge lichtkunstwerken bewonderen die het dierenpark omtoveren tot een winters lichtfeest voor jong en oud.  Koning Winter neemt je mee in zijn bijzondere winterse wereld tijdens de nieuwe wintershow ‘Straal’. Ontdek de magie van het Oosten en ga mee op reis langs de lichtobjecten gemaakt door Chinese kunstenaars. Voor dit prachtige lichtspektakel heb je een apart toegangsbewijs nodig (ook als je abonnementhouder bent).

Meer informatie vind je hier.

Amsterdam Light Festival

Tijdens het Amsterdam Light Festival nemen kunstenaars uit binnen- en buitenland je mee op reis langs 30, speciaal voor Amsterdam gemaakte lichtkunstwerken. Deze bijzondere tentoonstelling staat in het teken van het thema ‘The Medium is the Message’, de beroemde uitspraak van de Canadese wetenschapper Marshall McLuhan. Het idee achter de uitspraak van McLuhan was simpel: het medium waarmee we een boodschap versturen is minstens zo belangrijk als de boodschap zelf. Welke rol speelt licht als medium of juist als boodschap?

Meer dan 600 kunstenaars uit de hele wereld hebben zich over dit vraagstuk gebogen en een concept ingestuurd. Uiteindelijk zijn er 30 kunstwerken geselecteerd die tijdens het festival de historische binnenstad van Amsterdam verlichten. Dagelijks zijn de lichtkunstwerken van 17:00 – 23:00 uur verlicht, met als enige uitzondering Oudejaarsavond.

Lees ook: Amsterdam Light Festival

Winterpaleis Het Loo

Tijdens de kerstvakantie is het Stallenplein open als Winterpaleis Het Loo. Het paleis en de tuinen zijn gesloten! Winterpaleis Het Loo in een nieuwe formule op het Stallenplein! Met een feestelijke presentatie met alle blikvangers voor een winters gedekte tafel. Van immense pasteien, kunstig gevouwen servetten, suikerwerken en koninklijke desserts tot bloemschikkingen, menukaarten en serviezen.

Het horeca assortiment is aangevuld met hapjes en drankjes volgens historisch recept en er is een prachtige ijsbaan waar jong en oud kan komen schaatsen. Alle bezoekers op het Stallenplein hebben een geldig entreeticket nodig. Er zijn geen aparte schaatstarieven.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook; Winterpaleis ‘t Loo

Kerstplaza Groningen

Het grootste indoor pretpark van Nederland is Kerstplaza Groningen. Martiniplaza dan weer vol met attracties en is meer dan tien dagen lang een enorme pretfabriek. Op deze Kerstkermis betaal je anders dan op een gewone kermis; Er is één entreeprijs en deze toegangskaart geeft recht op één gratis bezoek aan alle attracties en shows.

Wil je nog een rondje? Je kunt heel goedkoop een Herhalingskaart aanschaffen, waarmee je nogmaals van alle attracties gebruik kunt maken. Naast de gratis attracties zijn er ook nog andere kermiskramen waar je tegen betaling leuke prijzen kunt winnen.

Meer informatie vind je hier.

Amsterdams Winterparadijs

Tijdens de kerstvakantie wordt de RAI Amsterdam (in- & outdoor) wederom omgetoverd tot het Amsterdams Winterparadijs! Zowel overdag als ‘s avonds is er genoeg te beleven. Schaats doe je op de (veel grotere) binnen- en buitenschaatsbaan en je kijkt uit over Amsterdam vanuit het mega reuzenrad.

Vier de avond in de après-ski hut of op het winterfeest met onder andere Xander de Buisonjé en Lil’ Kleine. Er is echte sneeuw, wat het allemaal net nog een stukje specialer maakt. Het Winterplein is dé buitenplek waar iedereen samenkomt bij warme vuurkorven omringt door sfeervolle lichtjes en kerstbomen.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Amsterdams Winterparadijs

Cool Event Scheveningen

In de winter kan je weer lekker op het Kurhausplein komen schaatsen op de overdekte ijsbaan van maar liefst 600 m2. De verwarmde terrassen van de restaurants rondom het plein bieden de perfecte plek om even bij te komen en te genieten van winterse hapjes en drankjes. Let op! Handschoenen zijn verplicht op de schaatsbaan.

Tot en met zondag 13 januari kun je in de 500 m² grote gekoelde tent prachtige ijsbeelden komen bekijken. Het thema is ‘Tales of Steam & Ice’. Een op fantasie gebaseerde wereld die zich afspeelt in de 19e eeuw en de toekomst zoals men die toen zag. Verder kun je op de boulevard van Scheveningen, naast de Pier van de super coole Ice Roetsjbaan glijden. Op tubes glij je zo naar de beneden de boulevard op. Gegarandeerde Ice glijpret!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Cool Event Scheveningen

Schaatsbaan Rotterdam

Het lekkerste ijs van Rotterdam is back! Wil jij schaatsen, dan ben je hier aan het juiste adres! Op de overdekte 400-meterbaan met officiële ISU-afmetingen kunnen jonge talenten, schaatsverenigingen, sportieve recreanten en wedstrijdschaatsers terecht. De overdekte 1600m2 funbaan is onder meer geschikt voor beginnende schaatsers, schoolschaatsen, kunstschaatsen en curling. Let op: Je kunt alleen pinnen!!!

Meer informatie vind je hier.

IJsbeeldenfestival Zwolle

Het thema van het Nederlands IJsbeelden Festival dit jaar  is: “Wereldberoemde verhalen”.  1200 m2 ijsbeelden, de 40 beste ijskunstenaars ter wereld, 275.000 kg ijs en 275.000 kg sneeuw, 25 beroemde verhalen vertaald in ijs- en sneeuwbeelden tot wel 6 meter hoog, gratis kinderattractie (WinterWonderland) in de kerstvakantie, horeca in kerstsfeer en veel winterse activiteiten door de hele stad!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Nederlands IJsbeelden Festival Zwolle

Winter Efteling

Als er één plek magisch is, dan is het de Efteling! De Winter Efteling is daarom echt een bezoekje waard. Wil je schaatsen, dan kun je terecht in het IJspaleis. Durf je dat niet? Dan kun je ook van een échte glijhelling roetsjen. Deze is toegankelijk voor kinderen vanaf 4 jaar en minimaal 1,00 meter.  

Schaatsen zijn te huur bij het IJspaleis. Eigen schaatsen meenemen mag ook (m.u.v. Noren). Langlaufen kan ook op Langlaufbaan ’t Hijgend Hert, welke alleen geopend tijdens de Winter Efteling. Verder is er in het park ook genoeg entertainment en kun je op verschillende plekken genieten van een lekkere warme drank!

Meer informatie vind je hier

Lees ook: Winter Efteling

Magische Winterweken Toverland

Proef tijdens de kerstvakantie de warme kerstsfeer in Toverland. Geniet van het feestelijk entertainment en de prachtige wintershow A Magical Dream. Tijdens de Magische Winterweken zijn Land van Toos, Wunderwald én Ithaka geopend. 

Via een pad van kerstbomen betreed je Ithaka waar de snelle houten achtbaan Troy voorbij komt razen. Terwijl de mooiste winterliedjes gezongen worden, kun je lekker marshmallows roosteren. Geniet met een glas Glühwein in je hand van deze prachtige tijd!

Meer informatie vind je hier.

Vier de Winter Archeon

In de kerstvakantie is Museumpark Archeon de allerleukste locatie voor een familie-uitje. Iedereen heeft het hier naar z’n zin. Er zijn verschillende interessante maar toegankelijke exposities. Er is een grote geweldig leuke overdekte ijsbaan. Behalve de speeltuin met groot buitenspeelgoed is er ook een trekveer over het meertje en een echte doolhof.

De 43 locaties zijn gevuld met ‘bewoners’ die alles weten te vertellen over hun historische periode, over hun huis, hun werk en hun kleding. Ook zijn er veel activiteiten die door deze ‘bewoners’ worden begeleid. Zo kun je helpen broodjes bakken of een vilten armbandje maken. Of, je komt zomaar een bronsgieter tegen of een middeleeuwse smid of een echte Romeinse soldaat. Op het middeleeuwse marktplein is zwaardvechten en van de Romeinen leer je exerceren in het Romeinse leger.

Meer informatie vind je hier.

Winter Station Spoorwegmuseum

Tijdens Winter Station merk je dat er een romantische Kerstsfeer ontstaat door alle gezellige lampjes, kerstdecoraties én de antieke carroussel. Je kunt schaatsen tussen de treinen (deze zijn gratis te leen) en iedere dag is er een wisselend programma met muziek en kinderactiviteiten. Koek- en zopie kramen zijn er volop, dus je kunt lekker happen! Het museum is met Kerst geopend van 10.00-17.00 uur. Een gezellig en educatief uitje voor het hele gezin!

Meer informatie vind je hier.

Kerst Expres

Maak een heuse stoomtreinreis met de speciale Kerst Expres! De stoomverwarming van de Miljoenenlijn verwarmt het nostalgische rijtuig comfortabel, terwijl slierten stoom je raam versieren aan de buitenzijde. Geniet van het prachtige winterlandschap van Zuid-Limburg!

In Simpelveld bevindt zich het 100 jaar oude stationsgebouw, waar je  door een aantal vrijwilligers wordt meegenomen naar de Kerstmis uit de tijd van vroeger. Inclusief ouderwetse kerstmuziek en sfeervolle versieringen. Kinderen kunnen een kijkje nemen bij de Kerstkribbe en daarnaast kun je genieten van warme chocomel en Limburgse vlaai in brasserie ‘Perron 4’.

Meer informatie vind je hier.

WinterDroom Orchideeënhoeve

Maak je klaar voor de ultieme WinterDroom! Van 1 t/m 31 december 2022 barst het magische decemberspektakel in de Orchideeën Hoeve weer los en leiden talloze lichtjes jou langs alle highlights van het park.

Stap overdag in een magisch verlichte winterwereld vol bijzondere bloemen, planten en dieren en laat jouw mooiste winterdromen tot leven komen. Geniet samen met jouw familie van lekker eten en drinken, shop de mooiste decembercadeaus op de kerstmarkt* (7 t/m 23 december) en sluit natuurlijk jouw kerstuitje af met een magisch bezoek aan één van de kaarsjesavonden.

Meer informatie vind je hier.

Kribkesroute Liempde

De Kribkesroute in Liempde is in 2012 voor het eerst opgezet. Het eerste jaar waren er ruim vijftig inwoners die een mooie kerststal in de tuin plaatsten. Elk jaar breidt het aantal kerststallen langs de route zich uit. Dit jaar staan er maar liefst 230 kerststallen opgesteld en daarmee is de Kribkesroute de grootste kerststallenroute van Nederland! De Kribkesroute Liempde bestaat dit jaar uit drie wandelroutes, een rolstoelvriendelijke route en een speciale kinderroute.

Naast de wandelroutes, is het ook mogelijk om fietsuitstapjes te maken naar de buurtschappen Hezelaar, Kasteren en Vrilkhoven. Als bezoeker van de Kribkesroute kun je meedoen aan de Kribkesletterpuzzel. Langs de routes vind je negen borden met daarop een letter.

Maak van de negen letters een woord en vul dit woord samen met je persoonlijke gegevens in op de bon van de routefolder. Onder de goede inzendingen wordt een aantal Op Liemt Gemunt-bonnen verloot.

Meer informatie vind je hier

Amanda