Skip to Content

Kerst cadeau idee; sneeuwpoppen!

Kerst cadeau idee; sneeuwpoppen!

Het is bijna zover, de Kerstdagen staan voor de deur. In de winkelcentra is het een heel stuk drukker met mensen die allemaal last-minute nog even een cadeautje hopen te scoren of bij de supermarkt boodschappen doen. Al zijn gelukkig steeds meer supermarkten ook gewoon open met kerst. En ja, dat werkt toch aanstekelijk.

Zo riep ik vorig jaar; wij doen geen cadeautjes onder de kerstboom. En ben ik op kerstavond toch nog even met de kinderen de stad in gegaan om ze samen 1 grote doos Lego uit te laten zoeken. Vooral ook handig voor de dagen die daarna komen, om wat te doen te hebben ;-)

Maar wat moet je nu geven voor Kerstmis? Zeker als ze al met Sinterklaas (zoveel) cadeautjes hebben gekregen; als je het echt niet meer weet, of op zoek bent naar een heel origineel idee dan zijn deze sneeuwpoppen een absolute aanrader.

Weer eens wat anders dan een stapel cadeautjes onder de boom en ziet er ook nog eens heel sfeervol uit. En het leukste is; iedereen krijgt er eentje. Dus ook papa en mama!

Inhoud cadeautjes

Deze sneeuwpoppen bestaan uit drie of vier dozen met in iedere laag hetzelfde soort cadeau. Denk bijvoorbeeld eens aan;

  1. Speelgoed; iets om mee te spelen. Dit helemaal onderop zodat de verrassing het grootste is en ze niet meteen willen gaan spelen als het uitgepakt is.
  2. Pyjama; heerlijk voor een pyjamadagje met kerst; al is het maar om derde of vierde kerstdag even bij te komen en helemaal niets te hoeven doen.
  3. Wat lekkers; dat kan voor iedereen een snoepje zijn of een koekje wat direct opgegeten kan worden. Of misschien wel bij allemaal een ingrediënt zoals bij de een cacao en de ander slagroom en nog iemand marsmallows zodat er warme chocolademelk gemaakt kan worden. Een zakje of iets wat gedeeld kan worden, kan natuurlijk ook altijd!
  4. Een boek of film om gezellig te kijken tijdens een marathon of om gewoon lekker te lezen.
  5. Een cadeaukaart voor een winkel of geld om zelf nog iets leuks uit te zoeken.

Inpakken

Als je de inhoud klaar hebt liggen begint het inpakken. Hiervoor heb je vooral heel veel dozen nodig; even opsparen dus! Het fijnste is het als de dozen (ongeveer) even groot zijn, ongeacht de inhoud van de doos. Het formaat of vorm van de doos wil dus niets zeggen over de inhoud.

Eigenlijk is het verder heel simpel; je pakt ze in met wit / zilverpapier en stapelt ze vervolgens op elkaar. De grootste natuurlijk onderop en dan steeds een stukje kleiner. Voor de hoed kun je een muts gebruiken, maar ook een plat cadeautje zoals het boek / dvd met daarop een vierkant staand cadeautje. Of met een stift teken je het gezichtje en met accessoires zoals een shawl en een muts maak je de sneeuwpop compleet.

Niet zo creatief? Als je op tijd bent kun je hier ook dozen bestellen voor volgend jaar. Compleet met naam er op ;-)

Voorbeelden

Voorbeelden van sneeuwpoppen; maar ook andere karakters die je heel eenvoudig volgens dit principe kan opbouwen.

Floortje