Skip to Content

De leukste kinder kerstservies op een rij; ook om te versieren

De leukste kinder kerstservies op een rij; ook om te versieren

Dit jaar wil ik de tafel extra feestelijk en mooi aankleden met Kerst. Naast sfeervol licht, mooie glazen, een extra mooi tafelkleed en kunstige servetten maakt het servies wat je kiest de aankleding extra gezellig.

Nu de kinderen hier wat ouder worden en meer meekrijgen van Kerst, kan ik eindelijk losgaan qua decoratie en daarin wil ik ze extra betrekken. Ik bedacht dat ik speciaal voor hen een kinderkerstservies zou kunnen kopen, leuk als herinnering en om het zo extra feestelijk voor ze te maken.

Tijdens mijn online zoektocht kwam ik erachter dat er best wat keuze hierin is. In dit artikel de leukste 10 op een rij. Komen ze:

Rustig en leuk kinderservies van het merk Liewood

Deze Holiday Mix Christmas van het Deense merk Liewoord bestaat uit 6 bamboe kommetjes, elk met een lief kerstfiguurtje. Denk aan een kerstboompje, een set cadeautjes en 3 kerstballen in rustige kleuren.

En fijn: de kommetjes zijn zacht, kunnen in de vaatwasser, zijn stapelbaar in de kast en goed te combineren met de bekers van dezelfde collectie.

Je kunt dit combineren met een bordje van bijvoorbeeld de Hema of de Action of juist met een bordje van Liewood. Door te mixen met een goedkoper bordje ben je zo niet buitensporig duur uit voor een hip kinderkerstservies.

Compleet en duurzaam servies met een kerstman of rendier

De leukste kinder kerstservies op een rij; ook om te versieren - Mamaliefde

Als je liever een complete set wilt, dan is deze 5-delige set wellicht iets voor je. Je kunt hem in 5 vrolijke varianten kiezen, waarbij er 2 passend zijn bij de kerst: het rendier en de kerstman.

Het fijne is dat dit servies gemaakt is van licht en natuurlijk materiaal en ook duurzaam is omdat het meerdere rondes gebruikt kan worden.

Naast een eetbordje, beker en kommetje zitten er 2 stuks bestek in: een lepel en een vork.

2 mooie kerstbordjes van Bellatio

De leukste kinder kerstservies op een rij; ook om te versieren - Mamaliefde

Deze twee bordjes, gemaakt van kunststof, hebben naast de Kerstman met zijn rendier ook een bordje met daarop twee vrolijke sneeuwpoppen.

Behalve als bordje voor de kids, kun je er ook lekkere hapjes op zetten zoals tapashapjes en andere fingerfoods.

Behalve de kerstbordjes, kun je ook bijpassende bekers bestellen. Deze bevat dezelfde afbeelding als het bordje. Handig als broer en zus hun eigen set krijgen, bevordert de Kerstvrede nog meer. ☺

Kerst van Blond Amsterdam

De leukste kinder kerstservies op een rij; ook om te versieren - Mamaliefde

Ben je bekend met het vrolijke merk Blond Amsterdam? Ze hebben ook servies voor Kerst in hun collectie. Erg leuk voor wat oudere kinderen zijn hun kerstontbijtbordje, de kom en bijvoorbeeld de cakeplaat. Met een vrolijke tekening, leuke tekst en goed te combineren met de andere serviesonderdelen.

Het ontbijtbordje van Blond Amsterdam bevat een grappig en herkenbaar tafereel: een paar wat samen danst en in de knoop komt met de lichtsnoer uit de kerstboom.

De rand van het bord is versierd met dennengroen. De bordjes zijn magnetron- en vaatwasserbestendig en gemaakt van aardewerk.

Naast het ontbijtbordje van Blond Amsterdam in de kerstsfeer is er ook een mok van hen te koop, die voor zowel jongens als meisjes geschikt is. Uitgevoerd in rood met witte streep aan de buitenkant en met een ster aan de binnenkant.

Daarnaast vind ik zelf dat de mokken van Blond Amsterdam ook heel fijn drinken.

Deze mok is heel fijn om soep in te eten of juist het dessert. Aan de buitenkant van de mok staan winterse tekeningen in kleur, zoals een mok heerlijke warme chocomel die doorgegeven wordt.

Servies van de Kerstman

De leukste kinder kerstservies op een rij; ook om te versieren - Mamaliefde

Dit rood/witte kerstservies met de Kerstman erop bestaat uit 4 delen en is door 2 personen te gebruiken. Het servies bevat:

  • Mok
  • Schaaltje
  • Kom
  • Dinerbord

Het is gemaakt van porselein en kan op lage temperaturen in de vaatwasser. Als je echt uit wil pakken met Kerst, dan is deze set vast iets moois voor op tafel.

6 persoons chique kerstservies

De leukste kinder kerstservies op een rij; ook om te versieren - Mamaliefde

Dit kerstservies van Brandani is 18-delig, gemaakt van porselein en door de vrolijke decoratie met rustige basiskleuren ook goed te mixen met bestaande borden uit je servieskast.

Als decoratie zijn slingers, pakjes en kerststerren op een vrolijke manier vastgelegd. Doordat er veel wit en rood in de borden verwerkt is, doet het geheel vrolijk en gezellig aan maar is het niet té druk.

Mooi ook als je dit combineert met goud bestek en gouden kaarsen.

Wat zit er in deze 18-delige set?

  • 6 dinerborden
  • 6 ontbijtborden
  • 6 soepborden

Kerstservies van Villeroy & Boch

De leukste kinder kerstservies op een rij; ook om te versieren - Mamaliefde

Een prachtig kerstservies dat geschikt is voor het hele gezin zag ik bij Villeroy en Boch. Klassiek en elegant en je kunt zelf allerlei items naar eigen wens en smaak kopen. Zelf vond ik deze ontbijtset voor 2 personen heel erg mooi, met een ontbijtbord, kom en mok in de Engelse stijl.

Daarnaast kun je dinerborden van deze lijn bijbestellen. Dit zijn elegante borden in rood / witte uitvoering en je kunt ze jaren gebruiken want je raakt het dessin niet snel zat.

Voor mijn neefje en nichtje kocht ik de bekers uit de lijn van Villeroy en Boch en dit matchte mijn zus met de rode borden die ze zelf al had.

De bekers zijn weliswaar van porselein maar geschikt om chocomel in te maken voor in de magnetron en daarna in de vaatwasser is ook geen enkel probleem.

Mason’s Christmas Village servies van Wedgewood

De leukste kinder kerstservies op een rij; ook om te versieren - Mamaliefde

Kinderen houden van tekeningen en vooral als dit simpel en met kleur getekend is. De gebaksborden uit deze lijn hebben naast kerstbomen engelen die op de bazuin blazen.

Op het midden van het bord een winters tafereel met een man op de koets die een kerstboom vervoert. Ook is er een prachtige bijpassende theepot, waarop hetzelfde mannetje door het bos rijdt met daarbij twee wuivende voorbijgangers.

Het melkkannetje uit deze lijn heeft de Kerstman erop als decoratie en de suikerpot een gezin.

Mooi kinderservies in goud en wit

De Hema verkoopt dit kinderservies in goud en wit met een vos op het ontbijtbordje, een hert op het dinerbord en een kerstboom op de beker.

Matcht goed met elke aankleding door de kleuren in dit kinderservies, het is van melamine (bij vallen breekt het niet) en heeft wel wat weg van de Scandinavische invloeden: rustig, minimalistisch en sfeervol. En een fijn prijsje, dat telt ook mee. ☺

Scandinavisch kinderservies

De leukste kinder kerstservies op een rij; ook om te versieren - Mamaliefde

Dit minimalistische en porseleinen kinderservies bestaat uit een bord, kom en kopje. Bij levering krijg je afneembare slipstoppers, die ervoor zorgen dat het bord op tafel blijft staan.

Dit kinderservies bevat vooral zwarte stippen met een witte achtergrond, rode letters en enkele tekeningen.

Kerstservies versieren

En natuurlijk kun je ook aan de slag om je eigen kerstservies te versieren. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een helder wit servies en porseleinstiften.

Als je deze bakt na het decoreren kan je jaren later nog genieten van het servies. Onder andere de Action heeft leuke items hiervoor maar ook online kun je deze vinden.

Mirjam de Stigter