Skip to Content

Vilten kerstboom; kopen of zelf maken voor je kind

Vilten kerstboom; kopen of zelf maken voor je kind

Ik was het niet van plan, om nu al te beginnen met Kerst. Maar toen ik deze vilten kerstboom voorbij zag komen in de groep met gastouders moest ik hem wel meteen bestellen.

En voor tien uur bestellen is de volgende dag bezorgd (sorry voor de reclame) en tja als blogger wil je dat dan natuurlijk delen als je ergens zo enthousiast over bent. Vorig jaar hadden we een kartonnen kerstboom die heel erg gewaardeerd werd.

De kinderen bleven er maar mee spelen. Gelukkig maar, want dan blijven ze van de echte kerstboom af. Ik geef ze ook groot gelijk dat ze ook een eigen kerstboom willen om te versieren.

In hun spel proberen ze natuurlijk de echte wereld om hun heen na te doen en eigen te maken. En met de Kerst hoort daar een kerstboom bij!

Zelf een vilten kerstboom maken

Zelf een vilten kerstboom maken - Mamaliefde.nl

Ik zie ze regelmatig voorbijkomen op Pinterest; de vilten kerstbomen met diverse ornamenten om de boom mee te versieren. Voor de kerstboom heb je een grote lap vilt nodig, n daarna moet je ook nog diverse kleurtjes hebben voor de ballen, slingers en wat je nog meer wilt maken.

Vilten kerstboom kopen

1435719

Je kan ze tegenwoordig ook gewoon kant-en-klaar kan kopen. Misschien iets duurder, en vergeet niet de tijd die het bespaart om zelf alle ornamenten te maken.

De kerstboom is ruim 120 cm groot en 100 cm breed. Groot genoeg dus voor broer en zus om hier tegelijk mee te spelen. Aan de achterkant van het dikke plak vilt zit stevig dubbelzijdig tape waarmee je hem aan de muur kan plakken. In principe dus eenmalig. Daarnaast krijg je een zak waarin de ornamenten zitten; heel veel ballen, effen of met een decoratie, twee sterren (hoeven ze niet om te ruziën), wat kleine sterren en hartjes.

En heel leuk extraatje; vier wat uitgebreidere poppen zoals een rendier en peperkoekenmannetje met best wel veel oog voor detail. Aan de achterkant zit overal klittenband zodat je ze kan kleven aan het vilt. Je trekt ze er ook zo weer vanaf zodat ze ook geschikt zijn voor jonge kinderen. Alleen de slingers ontbreken maar die kan je van lint er zelf heel eenvoudig bijmaken. Of anders door de kleine cirkels aan elkaar vast te naaien.

Je vind ze hier;

Linda van Aken
  1. Elise Lankester says:

    Wat leuk dat je deze tip deelt! Heb ‘m meteen besteld! Was vorig jaar al op zoek naar zoiets maar vond alles te duur. Deze is heel leuk voor een leuke prijs. Heel blij mee! Dank je wel!

  2. Volgmama says:

    Leuk zo’n vilten kerstboom. Ik ben ook nog opzoek naar leuke alternatieven. Als het lukt wil ik zelf iets maken. We hebben ook ooits een boom van washi tape gemaakt aan de muur.

Comments are closed.