Ik was het niet van plan, om nu al te beginnen met Kerst. Maar toen ik deze kerstboom voorbij zag komen in de groep met gastouders moest ik hem wel meteen bestellen. En voor tien uur bestellen is de volgende dag bezorgd (sorry voor de reclame) en tja als blogger wil je dat dan natuurlijk delen als je ergens zo enthousiast over bent. Vorig jaar hadden we een kartonnen kerstboom die heel erg gewaardeerd werd. De kinderen bleven er maar mee spelen. Gelukkig maar, want dan blijven ze van de echte kerstboom af. Ik geef ze ook groot gelijk dat ze ook een eigen kerstboom willen om te versieren. In hun spel proberen ze natuurlijk de echte wereld om hun heen na te doen en eigen te maken. En met de Kerst hoort daar een kerstboom bij!

Lees ook: Vanaf wanneer kerstboom neerzetten en tot wanneer? Wat is vroeg, wachten tot 6 december en maakt een boom gelukkig?
Lees ook: Tips om de kerstboom te versieren
Lees ook: De leukste kerstmis spelletjes en activiteiten
Lees ook: Elf on the Shelf pop kopen Nederland; Plus betekenis, verhaal en ideeën voor thuis

Zelf een vilten kerstboom maken

Zelf een vilten kerstboom maken - Mamaliefde.nl

Ik zie ze regelmatig voorbijkomen op Pinterest; de vilten kerstbomen met diverse ornamenten om de boom mee te versieren. Bij JoyfromJoyce vind je een handige Nederlandstalige uitleg om bovenstaande kerstboom zelf te maken. Ik vind hem ontzettend gaaf en heb ooit weleens een poging gedaan. Maar bleek niet het juiste vilt te hebben waardoor het niet goed bleef plakken. Voor de kerstboom heb je een grote lap vilt nodig (die niet heel erg goedkoop is) dus heb ik het daar maar bij gelaten. Want dat is stiekem best veel geld. En daarna moet je ook nog diverse kleurtjes hebben voor de ballen, slingers en wat je nog meer wilt maken.

Vilten kerstboom kopen Xenos

1435719

Daarom ben ik nu zo happy dat je het gewoon kant-en-klaar kan kopen. Oké, ik heb er 19,99 voor betaald, maar voor een beetje lap vilt ben je dat ook kwijt. En vergeet niet de tijd die het bespaart om zelf alle ornamenten te maken. Ik bestelde hem online en de volgende dag werd hij al thuisbezorgd. Sneller dan dat ik de tijd zou hebben om zelf de stad in te gaan en te kopen. Daarnaast heb ik een lichtbak erbij besteld (ook tip ;-) ) zodat ik geen bezorgkosten hoefde te betalen. Nadat hij was bezorgd, waren de kinderen nog op school / peuterspeelzaal dus kon ik hem veilig even uitrollen en op de foto zetten voordat ik hem op zolder ging verstoppen.

De kerstboom is ruim 120 cm groot en 100 cm breed. Groot genoeg dus voor broer en zus om hier tegelijk mee te spelen. Aan de achterkant van het dikke plak vilt zit stevig dubbelzijdig tape waarmee je hem aan de muur kan plakken. In principe dus eenmalig. Daarnaast krijg je een zak waarin de ornamenten zitten; heel veel ballen, effen of met een decoratie, twee sterren (hoeven ze niet om te ruziën), wat kleine sterren en hartjes. En heel leuk extraatje; vier wat uitgebreidere poppen zoals een rendier en peperkoekenmannetje met best wel veel oog voor detail. Aan de achterkant zit overal klittenband zodat je ze kan kleven aan het vilt. Je trekt ze er ook zo weer vanaf zodat ze ook geschikt zijn voor jonge kinderen. Alleen de slingers ontbreken maar die kan je van lint er zelf heel eenvoudig bijmaken. Of anders door de kleine cirkels aan elkaar vast te naaien.

Naast Xenos zijn deze kerstbomen ook te koop via Ali Express en bol.com

Linda van Aken