Skip to Content

De leukste kersttruien voor kids

De leukste kersttruien voor kids

December is de allerleukste maand voor de kids. Ze krijgen allerlei cadeautjes, eerst van de Sint en daarna van de kerstman. Maar de feestdagen draaien niet alleen om cadeautjes. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, een leuke sfeer én natuurlijk leuke feestelijke kleding.

Grappige en ietwat foute kersttruien zijn al jaren een grote hit. Ben jij op zoek naar een bijzondere trui voor je kind? Check dan eens deze vijf leuke exemplaren.

Kerstboomsweater

Het is één van de leukste dingen om te doen: de kerstboom opzetten. Zeker als je het met je kind doet. Maar dan natuurlijk wel met een lekker foute kersttrui aan.

Een mooie trui met een afbeelding van een boom past er helemaal bij. Soms zitten er zelfs versiersels op, zoals slingers en rinkelende belletjes. Met zo’n leuke sweater komen jij en je kind meteen in een feestelijke stemming! 

Kerstpuddingtrui

Zoek je nog inspiratie voor het kerstdessert? Met een heuse kerstpuddingtrui weet je meteen wat je moet maken én krijg je meteen trek!

Misschien wel één van de gekste en daarmee ook leukste kersttruien: eentje in de vorm van een lekkere pudding van chocolade. Met deze schattige sweater wordt je zoon of dochter helemaal om op te vreten. 

Rudolf op de trui

De kerstman kan natuurlijk niet zonder zijn rendieren. Zij vervoeren hem elk jaar helemaal vanaf de Noordpool, zodat hij kinderen kan verwennen met cadeautjes. Zijn trouwe viervoeter staat ook regelmatig op kersttruien afgebeeld.

Rudolf is te herkennen aan zijn bekende rode neus door de kou. Want we kennen hem natuurlijk allemaal als Rudolph the red nosed reindeer. Deze leuke trui is vaak ook beschikbaar voor volwassenen. Liever geen matching outfit? Kies dan voor een leuk kerstjurkje.

De sneeuwpop

Met een beetje geluk kan je kind dit jaar een echte sneeuwpop maken. Maar met een sneeuwpop afgebeeld op de buik verandert jouw kleine dreumes zelf in een heuse sneeuwpop.

Geef je kind er een geblokt sjaaltje en witte schoenen bij en hij of zij is helemaal klaar voor het kerstfeest! Met zo’n leuke sweater steelt jouw kind zeker de show tijdens de feestdagen.

Kerstelf

Op vrijdag 16 december is het de internationale Ugly Christmas Sweater Day, oftewel foute kersttruiendag. Op deze dag mag het dus fouter dan fout. Een goed moment om uit te pakken met een leuke kerstelf-trui voor je zoon of dochter. In zo’n trui ziet jouw kind er net zo uit als het beroemde hulpje van Santa Claus.

Vaak is een elfentrui groen met rood, net als de outfit van de kerstelfen. Een leuke bijpassende muts, groene broek en de bekende puntschoentjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Fijne feestdagen!

Redactie Mamaliefde