Skip to Content

Best Christmas Ever met slaapfeestje thuis in de woonkamer

Best Christmas Ever met slaapfeestje thuis in de woonkamer

Kinderen groeien veels te snel op, de tijd vliegt voorbij en voor je het weet verlaten ze alweer het nest. Daarom vinden wij het fijn om zoveel mogelijk mooie herinneringen te maken met de kinderen.

Ook in deze soms erg lastige tijd kiezen we er voor om positief te blijven zodat de kinderen onbezorgd kunnen genieten van hun jeugd; in plaats van kijken naar wat er allemaal niet meer kan zien we juist kansen en mogelijkheden voor unieke ervaringen die ze zich over jaren nog herinneren.

Denk bijvoorbeeld aan het opzetten van een zwembad in de woonkamer. Of wat dacht je van een slaapfeestje met het gezin thuis in de woonkamer?

Slaapfeestje thuis in de woonkamer

Best Christmas Ever met slaapfeestje thuis in de woonkamer - Mamaliefde

In de babytijd lagen de kinderen bij ons op de kamer in een co-sleeper, lekker dicht bij ons wat ook wel zo handig was voor het voeden midden in de nacht.

Daarna zijn ze naar hun eigen kamer gegaan, maar kwamen ze nog regelmatig in de ochtend bij ons in bed kruipen. Ook nu ze ouder worden, merk ik dat ze soms toch nog die behoefte hebben om niet alleen te slapen. Dat ze bijvoorbeeld bij elkaar op de kamer willen slapen, of bij ons.

Daarom dat we regelmatig tijdens vakanties logeerpartijtjes organiseren. Dan zetten we bijvoorbeeld de tent op bij ons op de zolderkamer zodat ze daar kunnen slapen.

De afgelopen tijd zag ik al een paar keer de logeerpartijtjes voorbij komen met tentjes in de woonkamer. Dat ziet er altijd zo ontzettend gaaf uit, maar ik had zo mijn twijfels of onze woonkamer daar wel groot genoeg voor zou zijn.

En ergens vond ik ze ook nog wel te jong voor, is toch wat anders dan een nichtje of klasgenootje dat op de kamer blijft slapen.

Tot ik werd benaderd door Logeerpartijtje.nl, zij hebben namelijk naast de kinderfeestjessets ook een een fantastische selfie-elfieset om zo met het gezin Kerstmis te vieren. Ideaal bijvoorbeeld voor kerstavond zodat je als je wakker wordt je direct de cadeautjes kan uitpakken.

De voorbereiding

Toen de kinderen op school zaten voor hun kerstontbijt en ze leuke spelletjes deden kwamen Esther en haar man langs om de spullen te brengen en ook om op te zetten. Vooraf had ik de tafel al aan de kant geschoven en het tapijt opgerold zodat er een grote ruimte ontstond.

Als een geolied team werden alle spullen uit de auto gehaald en begonnen ze met opzetten. Ze waren echt op elkaar ingespeeld, waar de een zorgde ervoor dat de luchtbedden werden opgeblazen en de ander deed alvast het beddengoed zodat we als eerste de bedden konden neerleggen.

Het voordeel van de luchtbedden is dat je nog even handig kan schuiven en proberen om te zien wat de meest handige opstelling was om de bedden neer te zetten. Het viel me eigenlijk nog best mee hoeveel ruimte er voor nodig was.

Daarna is het bedden opmaken met beddengoed dat past bij het thema en de decoratie maakt het helemaal af.

Iedere keer werd er weer wat anders uit de tassen en dozen getoverd; het pakket is echt overcompleet zodat je zelf niets meer nodig hebt.

Van extra sierkussentjes tot een fleecedeken voor als het toch een beetje fris is, en van ontbijttafeltjes tot en met minidwergjes en zelfs lege cadeautjes. De projector maakte het geheel helemaal af, daardoor voelde het net alsof we op de Noordpool sliepen onder het Noorderlicht.

Ook was er een enorme kerstman en voor iedereen een cadeautasje met een leuk lichtje erin en een lekkernij. Ook werd er een popcornmachine bijgeleverd inclusief olie en popcornmais zodat je echt nergens aan hoeft te denken. We hoefden zelfs het apparaat niet schoon te maken, ook dat nemen ze uit handen.

Best Christmas Ever

Best Christmas Ever met slaapfeestje thuis in de woonkamer - Mamaliefde
Best Christmas Ever met slaapfeestje thuis in de woonkamer - Mamaliefde

Toen ik de kinderen uit school ging halen vroeg een klasgenootje of ze ook hier kon spelen, ik gaf aan dat dat niet kon omdat er een verrassing klaar stond. Zij dacht aan kerstcadeautjes, waarop ik aangaf dat wij daar niet aan doen.

Met Sinterklaas krijgen ze cadeautjes, kerst draait bij ons om het samenzijn als gezin. Ze wisten toen dus pas dat er een verrassing voor ze klaar stond.

Ik liet ze even wachten in de gang, zodat ik hun reactie kon filmen en dat was goud waard. Ze gingen op onderzoek uit, verdeelden de bedden en vonden de cadeautasjes met een zuurstokje dat ze natuurlijk wilden proeven. Ook kregen we te horen dat dit The Best Christmas Ever was. Missie geslaagd dus!

Best Christmas Ever met slaapfeestje thuis in de woonkamer - Mamaliefde
Best Christmas Ever met slaapfeestje thuis in de woonkamer - Mamaliefde
Best Christmas Ever met slaapfeestje thuis in de woonkamer - Mamaliefde
Best Christmas Ever met slaapfeestje thuis in de woonkamer - Mamaliefde

We hebben die middag gezellig samen doorgebracht; van een kerstfilm kijken op de tv, tot samen popcorn maken met chocolade, pizza’s laten bezorgen, spelletjes spelen en tot slot ook de finale van The Masked Singer kijken.

Normaal vinden we dit te laat voor ze, dus zien ze maar stukjes of op een ander moment. Omdat ze nu toch al min of meer op bed lagen, mochten ze blijven kijken en maakten we er een gezellige avond van. Zoonlief was helemaal onder de indruk dat ze tot half elf mochten opblijven.

Gelukkig konden ze zaterdag uitslapen, en indien nodig ook weer vroeger naar bed. Het was wel vechten tegen de slaap, want eigenlijk werden ze toch wel moe en gingen de oogjes toe, of kropen ze in hun tentje.

Om een minuut later weer een soort van wakker te zijn om toch vooral niets te missen. Na afloop waren ze zo vertrokken naar dromenland. Om de volgende dag toch weer rond een ‘normaal’ tijdstip wakker te worden.

Terwijl zij op hun tablet een filmpje keken konden wij rustig nog een soort van uitslapen.  ;-) Daarna was het heerlijk op bed ontbijten voordat de dag weer begon.

Het inpakken was zo gedaan, we hadden een handig overzicht gekregen van wat in welke doos of zak zat en konden zo ook makkelijk afstrepen wat er in ging om te voorkomen dat we iets vergaten.

Met zijn tweeën was alles binnen twintig minuten weer opgeruimd en ingepakt voordat ze het kwamen ophalen.

Andere logeerpartijtjes

Naast de selfie-elfieset voor de kerst heeft Logeerpartijtje.nl maar liefst 12 andere themasets beschikbaar voor jong en oud. Populair zijn onder andere het bubble gum-giraffethema en 1001 nacht met kleurrijke klamboe’s bij meisjes.

Het unicornthema bij jonge kinderen en het gamer- en tiktokthema compleet met geluidsbox en mics om zelf filmpjes op te kunnen nemen voor oudere kinderen. Het junglethema is bijvoorbeeld zeer geschikt voor een weekend lang gezinsfeestje.

Straks met het WK is het Hup Holland-thema een absolute must.

En het aanbod blijft uitgebreid worden, zo zijn ze nu bezig met een Harry Potter-thema. Zo zit er voor iedereen dus wel een thema tussen dat helemaal aansluit bij de interesses of het moment.

Linda van Aken