Skip to Content

Playmobil Kerststal review

Playmobil Kerststal review

De kerstboom krijgt in steeds meer huizen een mooi plekje. Bij ons in huis vind je onder de kerstboom geen cadeautjes maar wel een kerststal. Al jaren hebben wij de kerststal van Little People, ideaal met kleine kinderen in huis. Maar kinderen worden ouder dus groeide de wens voor een nieuwe playmobil kerststal.

Nog steeds wel eentje waar mee gespeeld kan worden en ze niet alleen naar hoeven te kijken met de handjes op de rug. Op die manier raken ze ook bekend met de figuren uit het verhaal: de os en de ezel, Maria en Jozef, het kindeke Jezus, de engel en herders met schaapjes in de wei. In een losse set heb je ook nog de drie koningen die met een dromedaris hun geschenken komen brengen.

Playmobil kerststal

Winactie Playmobil grote kerststal - Mamaliefde

Nu ben ik totaal onbekend met Playmobil, ik ken het alleen van vroeger van het spelen bij vriendinnen. Dit was dus ook voor mij de eerste doos die we openmaakten. Dit deed ik samen met onze dochter.

Er zaten een hoop kleine onderdelen in, gelukkig verpakt in allemaal losse zakjes. En een boekje met gebruiksaanwijzing hoe je het in elkaar kan zetten. Voor de zekerheid begon ik met de kleine doos met de Drie Koningen. De kleine muntjes en gouden armbanden voor de koningen liet ik waar ze zaten en de rest werd uitgepakt.

In het boekje staat duidelijk aangegeven hoe je de poppetjes moet ‘aankleden’: voor wie de kroon is, waar de veer in moet, welke cape erbij hoort etc. De geschenken zijn ook zo in elkaar gezet en de dromedaris opgetuigd.

De doos met de grote kerststal heb ik echter laten liggen tot ze ‘s avonds op bed lagen. Dan kon ik dat in alle rust uitpakken en in elkaar zetten. Ik was al halverwege de stal toen manlief thuiskwam en hier ook mee ging helpen. Best wel leuk zo samen spelen.

Playmobil is speelgoed dat je één keer in elkaar zet en vervolgens met de poppetjes en accessoires mee kan spelen. Daarmee kun je hele verhalen naspelen, zoals in dit geval het kerstverhaal. Het in elkaar zetten is nog wel even puzzelen. Vervolgens moest er toch het een en ander verschoven worden zodat de kerststal bij de boom kon staan.

De werkbank die normaal in een hoekje van de kamer staat en nauwelijks mee gespeeld wordt, hebben we even afgestoft en ernaast neergezet. De blauwe achtergrond met gaten had wel wat weg van een mooie sterrenhemel en het hout op de ondergrond van de woestijn.

De volgende ochtend was ik natuurlijk heel nieuwsgierig hoe ze hierop zouden reageren. Ik had dochter al verteld dat ik een verrassing voor haar had neergezet als ze haar boterham had opgegeten. De kerststal had ze al snel gezien dus die boterham zat zo achter haar kiezen. Samen keken we naar de stal, ik vroeg haar wie wie was en alleen bij Jozef twijfelde ze even.

De losse onderdelen zoals het kindeke Jezus dat pas op kerstavond een plekje zal krijgen, maar ook de staf, bezem, maiskolven, beker, vogeltjes en kan had ik na de foto’s veilig teruggedaan in de kan zodat die niet achterin een keelgat konden verdwijnen.

Deze kerststal van Playmobil is geschikt van 4 tot en met 10 jaar, als ze ouder zijn komt dat vanzelf wel. Later heb ik ook nog het emmertje en de bank en stoeltjes weggehaald. Voor de jonge kinderen heb je wel een kerststal van 1-2-3 Playmobil.

Winactie Playmobil grote kerststal 5588 - Mamaliefde

Deze twee sets heb ik gekregen van de webshop Speelgoedenmodelbouw.com: als je op zoek bent naar Playmobil is dat zeker een aanrader. Zij hebben maar liefst 1000 sets die ze verkopen, en kun je dus altijd iets vinden in diverse prijsklassen.

Linda van Aken