Skip to Content

Carpaccio bonbons voor kinderen als voorgerecht voor kerst

Carpaccio bonbons voor kinderen als voorgerecht voor kerst

Kerst is natuurlijk het leukst wanneer het samen gevierd wordt. Daarom is het ook extra gezellig om samen met de kids te koken voor het kerstdiner. Een klassiek voorgerecht wat altijd in de smaak valt is carpaccio.

Maar hoe leuk is het om deze carpaccio een verrassende twist te geven? Experimenteer met carpacciobonbons voor het kerstdiner!

Het recept voor dit voorgerecht is niet alleen kids-proof, maar ook makkelijk voor mama’s die koken soms best lastig vinden. Het is makkelijk en veilig om te maken, geen messen of scherpe objecten nodig.

Het recept kost ongeveer 10 minuten, alhoewel de ervaring is dat het met de kids een beetje kan uitlopen. Betrek je kinderen bij het koken dit jaar en maak met dit voorgerecht kerst extra gezellig.

Benodigdheden

 • 40 g groene pesto (bakje à 100 g)
 • 2 el crema di balsamico
 • 4 vellen vershoudfolie
 • 125 g slamelange mesclun
 • 240 g carpaccio (2 pakjes à 120 g)
 • 4 kommetjes (Ø 12 cm)

Bereidingswijze

 1. Doe de slamelange in een kom en meng er de dressing uit de carpaccioverpakkingen door.
 2. Bekleed de kommetjes met een stukje vershoudfolie. Leg in het kommetje een portie carpaccio. Vul ‘m vervolgens verder elk met een handje slamelange.
 3. Pak de uiteinden van de stukjes vershoudfolie bij elkaar en draai dicht zodat de carpaccio een bolletje wordt, gevuld met sla.
 4. Herhaal stap 2 en 3 tot je per persoon een bonbonnetje hebt en leg ze in de koeling tot je ze wilt opdienen.
 5. Verdeel de rest van de slamelange over de borden. Haal de carpacciobonbons uit de vershoudfolie en verdeel ze over de borden.
 6. Verdeel de Parmezaanse-kaasvlokken en pijnboompitten uit de carpaccioverpakking over de borden. Besprenkel de bonbons elk met een beetje pesto en besprenkel het gerecht met crema di balsamico.

Dit recept van Jumbo is voor 4 personen, maar is gemakkelijk aan te passen als je tijdens de feestdagen een groter gezelschap over de vloer hebt. Benieuwd naar aanvullende informatie zoals voedingswaarden?

Redactie Mamaliefde