Skip to Content

Kinder Kerstfilm & Nederlands gesproken op Netflix, Videoland en Disney+

Kinder Kerstfilm & Nederlands gesproken op Netflix, Videoland en Disney+

De feestdagen zijn in aantocht! Kijk jij er ook al zo naar uit om in de kerstvakantie met het hele gezin op de bank een gezellige kerstfilm te kijken? Kerst is een mooie tijd van het jaar, en het is natuurlijk heel leuk om die samen met je gezin door te brengen.

Een film kijken is een goede manier om dat te doen, want ook voor kinderen is dat leuk. Maar niet elke kerstfilm is ook leuk voor kinderen; daarom zijn er gelukkig genoeg kerstfilms voor kinderen te vinden! Op dvd, videoland netflix en Disney+

Inhoud toon

Kinder kerstfilm Netflix

A Cinderella Story; Christmas Wish

Een meisje dat zangeres wil worden, werkt als een elf bij een kerstbomenverkoper. Ondanks haar ijdele stiefmoeder en gemene stiefzussen beleeft ze haar eigen kerstwonder.

A Family Reunion Christmas

M’Dear en haar zussen proberen hun zangoptreden op de rails te houden voor een kerstmisverkiezing in de kerk. Opa leert de kinderen een belangrijke les.

Angela’s Christmas

Als de jonge Angela op kerstavond met haar familie naar de kerk gaat, krijgt ze een buitengewoon idee. Een animatiefilm gebaseerd op een boek van Frank McCourt.

De Ster

Film over een klein maar dapper ezeltje en zijn dierenvrienden, die samen de onbezongen helden worden van de allereerste Kerst.

Elf

Een jongentje wordt door de kerstman geadopteerd en opgevoed tussen de elfjes op de Noordpool nadat hij per ongeluk in zijn zak met kadootjes terecht is gekomen. Jaren later zorgt de inmiddels volwassen man door zijn lengte voor problemen tussen de andere elfen.

Hij besluit terug te gaan naar de mensenwereld om zijn echte vader te zoeken. In de mensenwereld kijkt iedereen hem raar aan, hij denkt namelijk dat hij een elf is, en hij kent de mensenwereld helemaal niet. Zijn vader vindt dat hij nou eens dat pakje uit moet trekken.

Groene eieren met ham

Als de tegenpolen Rik en Sam op reis gaan om een dier in nood te redden, leren ze nieuwe dingen over onder meer vriendschap en proeven ze een verrukkelijk gerecht.

Holiday Classics (of Happy Holidays from Madagascar) Dreamworks

Deze serie bestaat uit vier korte films uit de studio’s van Dreamworks, waarvan twee met figuren uit Madagascar, ééntje van Kung Fu Panda en één met de Ezel uit Shrek. Volgens de beschrijving zou er ook een korte film zijn met Hikkie en Tandloos uit Draken: Race naar de rand.

The Madagascar Penguins in a Christmas Caper: In de dagen voor Kerst merkt Private, de jongste van de pinguïns, dat de ijsbeer helemaal alleen is. Hij vindt dat niemand Kerst alleen moet vieren, dus gaat hij de stad in om een cadeau voor de ijsbeer te kopen.

Tijdens zijn uitstapje gaat er van alles mis waardoor hij uiteindelijk in een sok bij een oude dame aan de schoorsteen komt te hangen. De overige drie pinguïns komen erachter dat hij weg is en gaan erachteraan om hem te redden.

Donkey’s Caroling Christmas: Donkey’s Caroling Christmas-tacular (ook wel bekend als Donkey’s Christmas Shrektacular en Donkey’s Kerstfeest) is een korte film uit 2010 en gebaseerd op het karakter van Exel uit de serie Shrek. Donkey presenteert zijn eigen show met kerstliederen waarin zijn vrienden uit Far Far Away optreden in deze vrolijke musical met alles erop en eraan.

Merry Madagascar; deze tweede korte kerstfilm komt uit 2009 en speelt tussen de eerste en tweede film. De dieren van Madagascar krijgen een bezoekje van de Kerstman. Als de Kerstman ongelukkig landt op het eiland, leidt hij aan geheugenverlies.

Met een bult op zijn hoofd is hij zich niet bewust van zijn verantwoordelijkheden. Alex, Marty, Melman en Gloria besluiten de Kerstman te helpen met de cadeautjes en vliegen met de slee naar alle kinderen op heel de wereld om de cadeautjes te bezorgen.

Klaus

Wanneer Jesper zichzelf onderscheidt als de slechtste leerling-postbode aan de academie, wordt hij gestationeerd op een besneeuwd eiland ten noorden van de poolcirkel, waar de ruziënde plaatselijke bewoners nauwelijks een woord met elkaar wisselen, laat staan brieven.

Jesper staat op het punt om het op te geven wanneer hij een bondgenoot vindt in de plaatselijke lerares Alva.

Ook ontdekt hij Klaus, een mysterieuze timmerman die alleen woont in een hut vol met zelfgemaakt speelgoed. Deze verrassende vriendschappen zorgen ervoor dat de mensen in Smeerensburg weer kunnen lachen en creëren een nieuwe traditie van gulle buren, magische overlevering en kerstkousen die zorgvuldig bij de haard worden gehangen.

My Little Pony friendship is magic: Best gift ever

De feestdagen komen er weer aan en dat betekent dat er cadeautjes gekocht moeten worden. Twilight Sparkle, Pinkie Pie, Fluttershy, Applejack, Rarity, Rainbow Dash en Spike trekken lootjes en gaan voor elkaar op zoek naar het perfecte cadeau. Dat blijkt nog een hele uitdaging.

De pony’s beleven spannende avonturen en als ze bijeenkomen in het kasteel van Twilight, ontstaat er een grote chaos…

Nijntje (seizoen 1: aflevering 4)

Ook zo’n fan van het boek Kerstmis van Dick Bruna? In deze (oude) aflevering kijkt Nijntje uit het raam en ziet dat het is gaan sneeuwen. Vervolgens komen de bekende afbeeldingen die samen het kerstverhaal vertellen.

Paw Patrol; Pups redden Kerstmis

Helaas niet op Netflix, maar we een absolute aanrader. De Paw Patrols zijn tenslotte erg populair bij heel veel kinderen. Ga samen met de Paw Patrol op 6 besneeuwde avonturen, waaronder een extra lange Kerstaflevering! De pups repareren de slee van de Kerstman, brengen pinguïns terug naar hun ijskoude huis, helpen Everest een handje bij reddingen in de sneeuw en nog veel meer!

Power Rangers

Van de Power Rangers zijn er maar liefst drie (korte) films / afleveringen in het teken van de Kerst.

Power Rangers Super Samurai – Stuck in Christmas: Op Kerstavond raken de Samurai Rangers opgesloten in de cockpit van de Megazord wanneer deze uitvalt. Lukt het de Rangers om zich voor Kerst nog te bevrijden?

Power Rangers Megaforce –  The Robo Knight before Christmas: Robo Knight leert de ware betekenis van Kerst wanneer hij wordt verward met een gedoneerd stuk kerstspeelgoed en in een cadeaudoos terechtkomt in een vreemd land.

Power Rangers Samuari – Christmas Together, Friends Forever: Als de tieners in het Shiba House op Kerstavond terugblikken op hun eerste jaar samen, krijgen ze een verrassende les over de ware Kerstgeest.

Puppy Star Christmas

Nieuwe Pup Stars ontdekken dat een rivaliserend team Kerstmis wil verpesten. Nadat ze op de Noordpool terecht zijn gekomen, proberen ze de feestdagen te redden.

Prince of Peoria; A Christmas Moose Miracle

Geen prinses, maar een prins die graag een normaal leven wil leiden. Een prins van tienerleeftijd die verhuist van een onbekend koninkrijk naar een klein dorpje in Amerika en zich daar onderdompelt in de highschoolwereld. Een komische film waar je veel om kan lachen. De ondertiteling en nasynchronisatie loopt echter niet altijd gelijk.

Shrek Verhalen Verzameling – Aflevering 2 Kerst met Shrek

Shrek Verhalen Verzameling bestaat uit vier korte films over Shrek en zijn gezin in het moer. De eerste aflevering uit 2007 duurt 22 minuten en staat in het teken van Kerst. Het leven van de ogers in het moeras gaat rustig voort tot wanneer de kerstperiode aanbreekt.

Op aandringen van Ezel belooft Shrek aan Fiona een fantastische Kerst hoewel hij niet weet waarom het wordt gevierd. Shrek raadpleegt daarom een boek dat gedetailleerd weergeeft hoe je de kerstperiode voorbereidt.

Op Kerstavond brengt Shrek zijn eigen versie van The Night Before Christmas, maar wordt daarin onderbroken door Ezel, de Gelaarsde Kat en het peperkoekenmannetje waardoor Shrek kwaad wordt en het huis verlaat.

Nadat ook Fiona het huis verlaat, krijgt Shrek het gevoel dat hij Kerstavond heeft verpest. Nadien krijgen hij en de hele bende echter de ware betekenis van Kerstmis te horen.

Spirit Riding Free: The Christmas Spirit

Lucky en haar vrienden proberen op tijd thuis te zijn voor kerst wanneer een vallende rots en een zware sneeuwstorm hun reisplannen in de war gooien.

Super Monster Save Christmas

Het is kerstavond in Paddenburg en de Super Monsters komen bij elkaar om alles te versieren, het vermiste rendier van de kerstman te vinden en Kerstmis te redden.

The Princess Switch

Vanessa Hudgens draagt de hoofdrol in The Princess Switch en deze romantische kerstfilm is op Netflix te zien. The Princess Switch draait om Stacy en Margaret. Margaret is hertogin van Montenaro, terwijl Stacy een doodnormale vrouw uit Chicago is.

De twee lijken echter als twee druppels water op elkaar en als ze van rol wisselen ontmoet Margaret met wat assistentie van een hulpje van de kerstman een collega van Stacy. In Montenaro wordt Stacy smoorverliefd op de verloofde van Margaret.

Ook niet heel erg origineel; een royal die graag normaal wil zijn en een burger die verliefd wordt op de prins. Het verhaal is heel gemoedelijk, zelfs de klassieke ‘jaloerse kat’ is nog zeer mild en heeft weinig dramatisch effect. Had voor mij wel iets meer spanning in gemogen, of meer strijd en meningen die uiteen lopen. Nu gaat alles in een keer ‘goed’.

Trolls Vakantiespecial

Het vervolg op de supervrolijke film van de Trolls met koningin Poppy in de hoofdrol. Speciaal in een kersteditie. Wanneer de Koningin van de Trollen, Poppy, ontdekt dat de Bergens die nu hun vrienden zijn geen echte feestdag hebben, vraagt ze haar vrienden, Tak en het Snack Pack, om haar te helpen vakantie te brengen naar de Bergens.

Samen gaan ze op een heerlijk eigenzinnig avontuur om de Bergens te helpen, maar willen zij eigenlijk wel geholpen worden? Zoals ook in de vorige aflevering is de muziek is niet te stoppen in deze DreamWorks Trolls Vakantiespecial!

Vijf Legendes

Wanneer de boosaardige geest Pitch de aarde bedreigt moeten de onsterfelijke Guardians voor het eerst hun bijzondere krachten bundelen om deze schurk te verslaan.

Om de slechterik het hoofd te bieden, zullen bekende figuren zoals North (Santa Claus), Bunnymund (Easter Bunny), Tooth (Tooth Fairy), Sandy (Sandman) en Jack Frost moeten gaan samenwerken. Samen moeten ze de hoop, het geloof en de verbeelding van kinderen over de hele wereld beschermen. (Ook op Videoland)

Vrije teugels (kerstgehinnik)

De film Vrije teugels – Kerstgehinnik is een Netflix Original en is uitgebracht in 2018 en duurt 57 minuten. Geschikt voor kijkers van 9 jaar en ouder. Op een eiland voor de kust van Engeland brengt een 15-jarige uit LA de zomer door in het huis waar haar moeder opgroeide. Ze krijgt een band met een mysterieus paard.

Bright Fields bereidt zich voor op het Maretak-bal. Kapotte kerstversiering leidt Zoe naar een familiegeheim. Gaby is overgeleverd aan haar nieuwe bazin Mia.

(Nieuwe) kerstfilms op Netflix voor kinderen

Naast de oudere kerstfilms die je gezellig met het hele gezin kunt kijken, zijn er dit jaar ook weer een aantal nieuwe kerstfilms uitgebracht! Dit zijn ze:

Alien Xmas (2020)

Wanneer buitenaardse wezens de zwaartekracht van de aarde proberen te stelen, kunnen alleen de vrijgevige geest van kerst en een kleine alien die X heet de wereld redden.

Jingle Jangle: A Christmas Journey (2020)

Een denkbeeldige wereld komt tot leven in een vakantieverhaal van een excentrieke speelgoedmaker, zijn avontuurlijke kleindochter, en een magische uitvinding die de kracht heeft om hun leven voor altijd te veranderen.

The Christmas Chronicles 2 (2020)

Het is alweer twee jaar geleden dat zus en broer Kate (Darby Camp) en Teddy Pierce (Judah Lewis) hebben geholpen om alle kerstcadeaus te bezorgen en sindsdien is er veel veranderd. Kate is nu een cynische tiener die met tegenzin Kerstmis viert in Cancun, Mexico, met de nieuwe vriend van haar moeder en zijn zoon Jack (Jahzir Bruno).

Omdat ze niet bij haar nieuwe familie wil horen, loopt Kate weg. Maar als de mysterieuze, magische onruststoker Belsnickel dreigt de Noordpool en dus Kerstmis voorgoed te verwoesten, gaan Kate en Jack onverwacht mee op een nieuw avontuur met de Kerstman (Kurt Russell).

The Polar Express (2004)

Op kerstavond wordt een jongen die aan het bestaan van de Kerstman twijfelt wakker door lawaai. Hij kijkt uit het raam en ziet een gigantische stoomtrein. De norse conducteur vraagt de jongen mee te gaan.

Op het moment dat de jongen instapt weet hij nog niet dat hij het grootste avontuur van zijn leven tegemoet gaat. De trein rijdt richting Noordpool, waar hij samen met enkele andere kinderen de Kerstman persoonlijk zal mogen ontmoeten.

Arthur Christmas (2011)

Arthur houdt van alles wat met kerst te maken heeft, sterker nog: hij is de enige in zijn familie die nog steeds is gefascineerd door de ware magie van dit feest. En dat wil wat zeggen, want hij is de zoon van de kerstman!

Zijn broer Steve heeft het kerstgebeuren de efficiëntie van een militaristische operatie meegegeven, terwijl de kerstman zelf alleen maar dénkt dat hij de boel runt…

Bob’s Broken Sleigh (2015)

Een veel te enthousiaste elf verbetert de slee van de kerstman. De upgrade van de slee is zijn cadeau aan de kerstman. Maar als hij ver van huis neerstort, heeft deze verdwaalde elf zelf wat magie nodig. Drie rare wezens helpen hem terug te keren naar de Noordpool.

Santa & Co (2017)

Het eind van het jaar nadert en alles loopt volledig in het honderd: de 92.000 elfjes die de cadeautjes voor de kinderen maken, worden allemaal ziek. De Kerstman moet vóór kerst een geneesmiddel zien te vinden, maar dat wordt lastig als hij een noodlanding moet maken in Parijs.

Nog meer leuke kerstfilms voor kinderen op Netflix:

A Family Reunion Christmas (2019)

M’Dear en haar zussen proberen hun zangoptreden op de rails te houden voor een kerstmisverkiezing in de kerk. Opa leert de kinderen een belangrijke les.

Angela’s Christmas (2017)

Als de jonge Angela op kerstavond met haar familie naar de kerk gaat, krijgt ze een buitengewoon idee. Een animatiefilm gebaseerd op een boek van Frank McCourt.

Holiday Classics (Dreamworks)

Deze serie bestaat uit vier korte films uit de studio’s van Dreamworks, waarvan twee met figuren uit Madagascar, ééntje van Kung Fu Panda en één met de Ezel uit Shrek. Volgens de beschrijving zou er ook een korte film zijn met Hikkie en Tandloos uit Draken: Race naar de rand.

The Madagascar Penguins in a Christmas Caper

In de dagen voor Kerst merkt Private, de jongste van de pinguïns, dat de ijsbeer helemaal alleen is. Hij vindt dat niemand Kerst alleen moet vieren, dus gaat hij de stad in om een cadeau voor de ijsbeer te kopen.

Tijdens zijn uitstapje gaat er van alles mis waardoor hij uiteindelijk in een sok bij een oude dame aan de schoorsteen komt te hangen. De overige drie pinguïns komen erachter dat hij weg is en gaan erachteraan om hem te redden.

Donkey’s Caroling Christmas

Donkey’s Caroling Christmas-tacular (ook wel bekend als Donkey’s Christmas Shrektacular en Donkey’s Kerstfeest) is een korte film uit 2010 en gebaseerd op het karakter van Exel uit de serie Shrek. Donkey presenteert zijn eigen show met kerstliederen waarin zijn vrienden uit Far Far Away optreden in deze vrolijke musical met alles erop en eraan.

Merry Madagascar

Deze tweede korte kerstfilm komt uit 2009 en speelt tussen de eerste en tweede film. De dieren van Madagascar krijgen een bezoekje van de Kerstman. Als de Kerstman ongelukkig landt op het eiland, leidt hij aan geheugenverlies.

Met een bult op zijn hoofd is hij zich niet bewust van zijn verantwoordelijkheden. Alex, Marty, Melman en Gloria besluiten de Kerstman te helpen met de cadeautjes en vliegen met de slee naar alle kinderen op heel de wereld om de cadeautjes te bezorgen.

Kinder kerstfilms op Disney+

Ook op Disney+ zijn er echte klassiekers te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van;

Meer informatie vind je hier.

12 dates of Christmas

Een vrouw wordt onvrijwillig naar een blind date gestuurd. Daar treft ze een aantrekkelijke man. Elke dag opnieuw moet ze dat twaalf keer meemaken, twaalf keer op dezelfde date. Hoewel ze de man in eerste instantie geen kans geeft, komt ze langzamerhand tot de ontdekking dat hij charmanter is dan ze aanvankelijk dacht.

A Christmas Carol

Ebenezer Scrooge (Jim Carrey) begint de kerstdagen zoals gewoonlijk met krenterige minachting naar zijn trouwe hulp en snauwend naar zijn vrolijke neef.

Maar de geesten van zijn Kerst- verleden,- heden en -toekomst nemen hem mee op een opzienbarende reis waarbij de oude Scrooge, met veel tegenzin, de waarheid onder ogen moet zien. Hierdoor realiseert hij zich dat hij zijn hart moet openen voordat het te laat is, om alle ongelukkige jaren weer goed te kunnen maken.

Annie

Het is december ’33. New York City maakt net zoals zovele andere steden over de gehele wereld een zware depressie mee. De traditionele kerststemming is ver te zoeken nu de mensen te kampen hebben met zware financiële en emotionele moeilijkheden.

Eén meisje heeft de moed echter nog niet opgegeven. Het weeskindje Annie barst nog steeds van optimisme en zit vol dromen. Annie werd ooit aan de voordeur van het weeshuis achtergelaten.

De enige herinnering aan haar ouders is een deel van een zilveren medaillon en een briefje waarin haar ouders beloven dat ze haar ooit terug zullen ophalen. Annie geloof sterk in die belofte en maakt intussen het beste van haar leven.

Miss Hannigan heeft de leiding over het weeshuis en ze maakt het Annie en de andere kinderen niet gemakkelijk. Annie besluit daarom zelf op zoek te gaan naar haar ouders en ze vlucht weg.

Home Alone

De achtjarige Kevin McAllister wordt per ongeluk alleen thuis achtergelaten wanneer zijn familie op vakantie gaat naar Frankrijk. Wanneer Kevin zich realiseert dat hij alleen thuis is, leert hij al snel voor zichzelf te zorgen.

Uiteindelijk moet hij het huis beschermen tegen Harry en Marv, twee inbrekers die van plan zijn in het huis van Kevins familie in te breken.

Home Alone 2

De familie McAllister gaat wederom op vakantie, ditmaal naar Florida. Kevin raakt echter weer afgezonderd van de rest van het gezin, en komt per ongeluk op een vliegtuig naar New York terecht.

Gelukkig voor hem heeft hij de creditcard van z’n vader bij zich, en hij besluit het er eens goed van te nemen. De inbrekers uit de vorige film zijn echter weer op vrije voeten, en zij hebben dit maal als doel om een grote speelgoedwinkel te beroven. Kevin probeert hier wederom een stokje voor te steken.

Home Alone 3

Het lot van de hele wereld hangt aan een zijden draadje, wanneer zware criminelen hun ware tegenstander ontmoeten: en hij is pas acht jaar oud!

Een internationale bende heeft een uiterst geheime computer chip gestolen en verborgen in een speelgoed auto. Door een vergissing op het vliegveld belandt het autootje in handen van Alex Pruitt (Alex D. Linz), die alleen thuis zit vanwege waterpokken.

Wanneer de bendeleden het huis van Alex proberen binnen te dringen met high-tech snufjes, stuiten ze op heftig verzet van onze slimme held, die tal van valstrikken en booby traps heeft verzonnen om de bende op te rollen.

Home Alone 4

De ouders van Kevin McCallister zijn ondertussen gescheiden, en Kevin besluit om de kerstvakantie in de villa van Nathalie, de nieuwe vriendin van zijn vader, door te brengen. Op kerstavond wordt er echter in de villa ingebroken door de gangsters Marv en Vera.

I’ll be home for Christmas

Jake Wilkinson is een egocentrische student die graag van alles voor zichzelf regelt. Hij heeft slechts één ding aan zijn hoofd: op tijd thuis zijn voor Kerst, anders verspeelt hij de klassieke Porsche die zijn vader hem heeft beloofd.

Slechts enkele dagen voor de deadline wordt Jake echter wakker midden in de Californische woestijn, gestrand en zonder een cent op zak, verkleed als kerstman en met een witte baard op zijn gezicht geplakt! In een wanhopige poging om zijn cadeau op te eisen vliegt, kruipt, bedriegt en racet hij zich een weg naar huis.

Mickeys Mooiste Kerstmis

In deze compleet nieuwe verzameling kerstverhalen vind je uit wie stout is geweest en wie zoet.

De kerstman, Mickey Mouse en al zijn Disney vriendjes schitteren in een originele film over hoe belangrijk het is je hart open te stellen voor de echte kerstgedachte. Kijk hoe de koppige Donald wanhopige pogingen doet om vooral niet van de kerstdagen te genieten.

Lach vervolgens mee met Mickey en Pluto als ze een belangrijke les leren over de kracht van vriendschap. Deze magische CGI-animatie geeft jou en je familie een geheel nieuwe kijk op je favoriete Disney vriendjes. Geniet van de feestdagen met deze onweerstaanbare verzameling kerstverhalen!

Miracle on 34th street

In New York wordt Kerstmis altijd uitbundig gevierd. Doris Walker, die het niet zo op de kerstdagen heeft begrepen, krijgt de opdracht dit evenement voor het grote warenhuis Macy’s in goede banen te leiden. Wanneer één van de kerstmannen dronken op het werk opdaagt, wordt de oude Kris Kringle opgetrommeld als vervanger.

De man probeert de mensen opnieuw de kerstsfeer bij te brengen en beweert zelfs de echte kerstman te zijn. Wanneer Kringle na een psychologisch onderzoek gek wordt verklaard, belandt hij in de gevangenis.

Fred Gaily, een vriend van Doris, moet nu voor de rechtbank bewijzen dat Kringle wel degelijk de echte kerstman is.

Noelle

Noelle, de dochter van Kris Kringle, zit al vol in de kerstsferen. Ze hoopt een belangrijke functie te mogen vervullen, zoals haar broer Nick doet door de rol van zijn vader over te nemen als kerstman.

Als deze echter lijkt te bezwijken onder de druk, adviseert Noelle hem er even tussenuit te gaan. Wanneer Nick niet terugkeert, besluit Noelle hem te zoeken om hem tijdig terug te brengen en zo kerst te redden.

Olaf’s Frozen Adventure

Het is het eerste vakantieseizoen sinds de hekken in Arendelle opnieuw geopend zijn. Anna en Elsa geven een verrassingsfeest voor de hele stad.

Maar als de dorpelingen zich onverwachts verontschuldigen om hun eigen feestjes voor te bereiden, realiseren Anna en Elsa zich dat ze geen eigen familietradities hebben. Olaf gaat, met Sven aan zijn zijde, op pad om de beste traditie ooit te vinden voor de meiden.

One Magic Christmas

Ginny en haar gezin hebben het zwaar. Het ongeluk lijkt hen te achtervolgen. Daarnaast is Ginny ook nog eens enorm cynisch. Aartsengel Gideon wordt door de kerstman op pad gestuurd om de familie bij te staan.

Richie Rich’s Christmas Wish

Wanneer de slee voorzien van cadeaus van Richie Rich, de rijkste jongen van de wereld, een enorme ravage aanricht, wenst Richie dat hij nooit geboren was. Dankzij de droommachine van professor Keanbeen kan zijn wens helaas echter in vervulling gaan.

Richie bevindt zich nu in een parallel universum en de boel loopt helemaal uit de hand als Richie’s vervelende neefje Reggie langs komt die vindt dat het kerstfeest maar eens afgeschaft moet worden.

The Christmas Star

Horace McNickle (Edward Asner) ontsnapt verkleed als kerstman uit de gevangenis. Hij houdt zich schuil in een kelder, waar hij wordt gevonden door twee kinderen die nog heilig in de kerstman geloven. Hij wil de verstopte buit van een overval zoeken en zet daarbij de kinderen in.

The Mistle Tones

Holly (Tia Mowry-Hardrict) doet vol moed auditie voor een muzikale kerstgroep die jaren geleden door haar moeder is opgericht. Als blijkt dat de plek naar een ongetalenteerde goede vriendin van één van de leden is gegaan, richt Holly haar eigen muziekgroep op: The Mistle-Tones.

Ze daagt de oorspronkelijke groep uit tot een zangwedstrijd, die zal worden gehouden op kerstavond. Tijdens haar voorbereiding leert ze meer over de ware betekenis van kerstmis.

The Nightmare before Christmas

Deze bijzondere kerstfantasie opent de deur naar een meeslepende nieuwe wereld, waar het hele gezin kan genieten van een unieke film met pakkende muziek die is genomineerd voor een Grammy. Ga mee op een fenomenaal avontuur met de onberekenbare Pompoenkoning, Jack Skellington en lappenpop Sally.

Jack ontdekt op een dag Kerststad, waar de lichten fonkelen. Jack wordt erdoor betoverd en als hij deze ervaring met zijn ‘lugubere’ vrienden deelt, krijgt het verhaal een andere wending en wordt het lachen geblazen.

Deze voor een Oscar genomineerde film heeft de harten veroverd van kijkers en recensenten over de hele wereld. De vernieuwende stop-motion animatietechniek en de fantasie van Tim Burton (Batman, Beetlejuice), verheft The Nightmar Before Chritsmas tot een ongeëvenaard, oogverblindend en hartverwarmend kerstavontuur!

The Santa Clause

Op een nacht valt de kerstman van het dak en Scott voelt zich verplicht zijn rol over te nemen. Scott en zijn zoon Charlie haasten zich naar de Noordpool. Daar ontmoeten ze Bernard, de chef van de elfjes, die hen hun nieuwe verantwoordelijkheden uitlegt.

Scott houdt niet echt van de plotse verandering in zijn carrière maar Charlie vindt het schitterend, want zijn vader wordt steeds dikker en krijgt nu ook een baard.

The Santa Clause 2

Scott Calvin is de afgelopen 8 jaar De Kerstman geweest, en zijn elfjes beschouwen hem als de beste Kerstman ooit. Maar De Kerstman heeft problemen, zijn zoon is op de ‘stoute kinderen lijst’ van dit jaar beland.

In een wanhoopspoging vertrekt Scott Calvin naar huis om het leven van zijn zoon te beteren. Daarom laat hij een plaatsvervangende Kerstman op de noordpool achter, deze voert echter een paar dubieuze veranderingen door op het Kerstmannen-reglement.

The Santa Clause 3

Santa Claus, alias Scott Calvin, heeft een groot probleem. Hij moet zijn gezin tevreden houden en dan is hij ook nog eens Kerstman… Alsof dat allemaal nog niet genoeg is moet hij ook nog eens de strijd met Jack Frost aangaan, die heeft zich namelijk voorgenomen Kerstmis over te nemen.

The Search for Santa Paws

Als de Kerstman en zijn nieuwe beste vriend Paws, ontdekken dat de jongens en de meisjes van de wereld de geest van Kerstmis hebben verloren, ondernemen ze een trip naar New York.

Maar nadat de Kerstman zijn geheugen verliest, is het aan Paws, het trouwe weesmeisje Quinn, haar nieuwe vriend Will en een wonderbaarlijke groep van magische, pratende honden, om de Kerstman uit de nood te helpen en de wereld te laten zien waar Kerstmis eigenlijk echt over gaat.

Santa Paws 2

Als de Kerstman en zijn nieuwe beste vriend Paws, ontdekken dat de jongens en de meisjes van de wereld de geest van Kerstmis hebben verloren, ondernemen ze een trip naar New York.

Maar nadat de Kerstman zijn geheugen verliest, is het aan Paws, het trouwe weesmeisje Quinn, haar nieuwe vriend Will en een wonderbaarlijke groep van magische, pratende honden, om de Kerstman uit de nood te helpen en de wereld te laten zien waar Kerstmis eigenlijk echt over gaat.

Wat is de favoriete aflevering / film van jullie kind?

Jisca