Skip to Content

Kerst ideeën & inspiratie; kleuren, trends, decoratie versiering en meer

Kerst ideeën & inspiratie; kleuren, trends, decoratie versiering en meer

Weet jij al wat je dit jaar gaat doen met Kerstmis of ben je nog op zoek naar Kerst ideeën? Ga je voor donkerblauw, wit, goud, zilver, of wordt het een bonte mengelmoes? De kerstspullen liggen al klaar in de winkel, maar wat gaat het worden?

Zelfs als je ervoor kiest om geen boom in de woonkamer te willen hebben om wat voor reden dan ook, het is gewoon supergezellig om je huis in de kerstsferen aan te kleden.

Of je nu houdt van heel veel kitsch, of liever gaat voor glitter en glamour of meer subtiel. Als het buiten koud is, is het fijn als het binnen gezellig is.

Er is zoveel keuze aan kerstspullen dat ik op zoek ging naar de 5 kerst ideeën trends voor 2020. Wat wordt jullie thema dit jaar?

White Christmas

“I’m dreaming of a white Christmas” Krijg jij dat deuntje ook niet uit je hoofd? Geen probleem, dit jaar hoef je niet af te wachten op wat de natuur je brengt, maar breng je het witte gevoel naar binnen in de huiskamer. En dat kan ook echt heel warm en romantisch zijn! Bijvoorbeeld in combinatie met wat roze en paarse tinten, of met warme materialen zoals veren en bontjes.

Mooi wit is niet lelijk. Het voordeel van deze trendkleur is ook dat ongeacht wat je stijl is, je alle kanten op kan; heel erg uitbundig zoals de engel of heel strak zoals de kaarsenstandaards. Hierdoor sluit het goed aan bij je interieur. Als je echt voor wit gaat, mag de witte kerstboom natuurlijk niet ontbreken!

Back to nature

Ben jij het liefste het hele jaar buiten te vinden? Dit jaar kun je de natuur ook in huis brengen. Met dennenappels, houten decoratie of stof. De natuurlijke kleuren; donkergroen, bruin, oranje en rood sluiten daar goed bij aan.

Ook natuurlijke materialen zoals wol en hout sluiten daar goed bij aan. Natuurlijk horen daar ook dieren bij. Zoals rendieren, maar ook eekhoorntjes of andere winterdieren. Als je het echt goed wilt doen, betrek je buiten er natuurlijk ook bij!

Klassieke kerst

Rood, groen en goud; dat zijn de traditionele kleuren met Kerstmis. En ondanks dat er heel veel mensen op zoek gaan naar iets anders, zie je deze kleurencombinatie ook zeker dit jaar terugkomen. Compleet met zwierige kerstmannen maar ook de auto’s met een kerstboom op het dak.

Ook traditionele kerststukjes met een kerstster mag niet ontbreken. Of wat dacht je van de slede als accessoire? Leuk bij de voordeur, maar ook prima geschikt in huis voor de kerstboom waar de cadeautjes opgestapeld worden. Een kerstkrans aan de deur hoort er natuurlijk ook bij.

Bont / Tropical kerstversiering

Helemaal hip dit jaar is de tropische kerst; ananassen, zonnebrillen, flamingo’s, ijsjes. Hier horen natuurlijk ook vrolijke kleuren bij; geel, roze, groen en paars. Alles kan en alles mag. Het liefst lekker hysterisch zodat de kleur je tegemoet spat. Overdaad kan niet. Natuurlijk hoort hier ook de nodige bling bij, met glitters of juist glimmende kleuren. In plaats van de kerstboom past een palmboom beter in het beeld ;-)

Grafische kerstdecoratie

Koperkleurig of juist monochroom; binnen de grafische trend zie je het allemaal terugkomen. Diamantjes, of juist met vrolijke patronen zolang het maar abstract is. Over het algemeen vrij minimalistisch, maar toch sierlijk. Dit bereik je met een lintje, of door met licht te werken. Kerstmis is tenslotte een lichtjesfeest ;-)

Kersttrends Shoppen

Bovenstaande items komen van Klingel. Ik werd hierop gewezen door een vriendin. Ze hebben hier namelijk ook heel fijne kleding voor mensen met een maatje meer. En niet alleen een paar items, maar echt volop keuze en ook volgens de laatste mode. Erg handig. Ze hebben echter veel meer; ook op het gebied van lifestyle met heel veel verzorgingsproducten, diverse woonartikelen en allerlei huishoudelijke apparaten die echt heel erg handig zijn in huis.

Nu de feestdagen er aan komen, kunnen ze daar natuurlijk niet onderuit komen en hebben een fijne selectie. Heel divers met kitcherige engeltjes tot en met strakke en moderne decoratie. Voor alle smaken wat. Want hun leus is niet voor niets ‘for amazing woman’.

Floortje