Skip to Content

Kerstmarkt Europa; de mooiste en grootste

Kerstmarkt Europa; de mooiste en grootste

Het aftellen voor Kerstmis is officieel begonnen en wensenlijsten van familieleden beginnen al binnen te komen! In plaats van jezelf op te sluiten in winkelcentra om kerstcadeautjes te kopen, waarom ga je niet naar een paar leuke kerstmarkten? Zoveel leuks te vinden! Hierbij een lijstje met de leukste kerstmarkten van Europa.

Kerstmarkt Europa

Kerstmarkten in België

Antwerpen

De sfeer en het decor, in één woord prachtig. Op de kerstmarkt vind je allerlei soorten peperkoek, kerstversiering, typische koekjes en veel meer. Je kunt een breed scala aan verschillende items vinden!

Brugge

In het prachtige Brugge is het goed toeven voor de kerstmarkt en ijsbaanbezoekers. De kerstmarkt wordt zelfs voor één dag opgezet in de pittoreske Balstraat. Je krijgt de gelegenheid om de “Christmas Run” te doen, een race van 6 of 10 km in het verlichte Brugge, of een kerstprocessie in het hart van de stad.

Brussel

Winterpret, de grote kerstmarkt van Brussel, keert terug naar het centrum van de stad. Het evenement wordt georganiseerd op de Grote Markt van Brussel en rond de Beurs, op het Muntplein, het Sint-Katelijneplein en de Vismarkt (Vismet). Meer dan 200 chalets, kerstanimaties, een ijsbaan op het Muntplein (740 m2), een gigantische kerstboom en de unieke lichtshow op de Grote Markt.

Gentse winterfeesten

Geniet van de magie van Kerstmis in het centrum van Gent tijdens de eindejaarsfeesten. Gent organiseert de Gentse Winterfeesten en installeert voor de gelegenheid een ijsbaan onder de hallen evenals 150 chalets die zich verdelen tussen het Sint-Baafsplein en de Korenmarkt.

Luik

De kerstmarkt van Luik is één van de oudste en ook de grootste van België. De kerstmarkt bevindt zich in het hart van de stad en zal je een geweldig kerstsfeer geven. Ook goed te combineren met de kerstmarkt in Aken.

Kerstmarkten Duitsland

Aken

De kerstmarkt in Aken is de plaats waar kerstbakkerijartikelen en warme gerechten verkrijgbaar zijn bij de vele stands. Naast de Feuerzangenbowle wordt er ook warme of koude wijn aangeboden. De kerstmarkt heeft een lange traditie en biedt bezoekers een aangename sfeer voor de feestdagen.

Dortmund

De kerstmarkt van Dortmund is één van de grootste in Duitsland. Naast de traditionele culinaire en ambachtelijke kraampjes, is Dortmund een bezoek waard vanwege de imposante en spectaculaire kerstboom in het centrum van Hansaplatz, verlicht door tienduizenden bollen en gedomineerd door een engel die bijna 200 kg weegt! Het adventsseizoen staat synoniem voor gigantisme in Dortmund!

Essen

De 250 fraai versierde stands nodigen je uit voor dromen en herinneringen. De stad Essen verdient tijd om al haar schoonheid te ontdekken, dus boek gerust een nachtje een hotel. Er is dan de mogelijkheid voor het bezoeken van toeristische monumenten en om de Duitse gastronomie te ontdekken.

Vanaf 11.00 uur kun je aan de kerstmarkt van Essen beginnen. Met zijn chalets op het Kennedyplein staat de kerstmarkt van Essen vol met een verscheidenheid aan handwerk: houten speelgoed, authentieke juwelen (ringen, oorbellen, kettingen), porseleinen poppen, kleurrijke en geurige kaarsen …

Keulen

Door verlichte steegjes met veelkleurige lichtslingers, staan kraampjes met middeleeuwse decoraties vol met ambachten, kerstboomversieringen, kerstballen, slingers van licht, kerstbomen, kerststalletjes en nog veel meer. Wat een prachtige sfeer zo rond de basiliek. Echt een aanrader. In Keulen zijn er maar liefst 5 verschillende kerstmarkten; waaronder een middeleeuwse kerstmarkt.

Münster

De kerstmarkt van Münster wordt elk jaar feestelijker en sprookjesachtiger. Tegen de charmante achtergrond van de verlichte oude wijk liggen de vijf kerstmarkten allemaal op een steenworp afstand van elkaar. Wanneer de Prinzipalmarkt feestelijk wordt verlicht, kronkelt het aroma van glühwein en geroosterde amandelen door de straten en zijn winkels prachtig versierd – dat is wanneer de mooiste tijd van het jaar begint in Münster.

Oberhausen

Terwijl sprankelende kristallen, kleurrijke ballen, groene dennentakken en fantastische lichten het Oberhausen CentrO in een sprookje veranderen, verwelkomen drie verschillende kerstmarkten met meer dan 150 houten chalets je voor het meest geweldig kerstparadijs in Europa: de Bergweihnachtsmarkt, het Santa’s Village en de Wichtelmarkt.

Meer informatie vind je hier.

Oldenburg

Op de Lambertimarkt vind je deze prachtige kerstmarkt. Naast de koude of warme wijn wordt er ook Feuerzangenbowle aangeboden: een traditionele Duitse alcoholische drank waar een met rum gedrenkt suikerbrood in glühwein zinkt. De kerstmarkt heeft een lange traditie en biedt bezoekers een leuke sfeer voor de feestdagen.

Meer informatie vind je hier.

Kerstmarkten in Tallinn, Estland

Een grote kerstboom verlicht het mooie centrale plein aan de voet van het gotische stadhuis, waar gedurende de hele maand december de traditionele marktkramen staan. Met hun gekleurde en geurige goederen, hebben deze iets middeleeuws. Een “Fins-Scandinavische” folklore maakt het allemaal nog indrukwekkender.

Kerstmarkten in Dublin Ierland

Deze sprookjesmarkt, gebouwd rond een prachtige kerstboom, opent zijn deuren gedurende 28 dagen van festiviteiten. Het vindt plaats in het CHQ, Custom House Quarter, Dublin. Het is de ideale plek voor een onderdompeling in de Ierse folklore, traditie, de authenticiteit van het land en de magie van Kerstmis.

Kerstmarkt Riga in Letland

De kerstmarkt van Riga bevindt zich in het historische centrum van de stad, op het Katedraalplein en duurt tot 9 januari, de datum van het Orthodoxe kerstmis. Je vindt er kerstkoren, traditionele dansen en het bekende postkantoor van de Kerstman, vooral leuk voor kinderen. Een originele ervaring om deze kerstmarkt bij te wonen in een land dat je misschien minder snel zou bezoeken.

Kerstmarkt Wenen in Oostenrijk

In de Oostenrijkse hoofdstad is de kerstmarkt een traditie die enkele eeuwen teruggaat en van jaar tot jaar blijft groeien. Tussen eind november en half januari worden de straten van het stadscentrum verlicht met duizenden lichten. Alle hoofdstraten zijn prachtig!

Kerstmarkt Lissabon in Portugal

Deze kerstmarkt is de hele dag van 11:30 tot 21:30 uur, in de Campo Pequeno Arena. Een originele markt die bijdraagt aan de verspreiding, stimulering en duurzaamheid van kleine ambachtslieden en nationale activiteiten. Een wereld aan sieraden, mode, speelgoed, decoratie, gastronomie en exclusieve designstukken van Portugese afkomst. En dat in een prachtige stad!

Kerstmarkt Praag in Tjechië

Veel toeristen, vooral Duitsers, komen alleen daarvoor naar Praag: de traditionele kerstmarkten en hun feestelijkheden. In Praag is Kerstmis echt een traditie en je zult genieten van een prachtige stad en een geweldige sfeer.

Floortje