Gender reveal party; spelletjes, taart of cupcakes en ideeën om geslacht baby aankondigen.

Je kan het Amerikaans gedoe en opgeblazen vinden. Feit blijft dat het toch een bijzonder moment als je ontdekt wat het geslacht is van je kind. Dat kan je op vele manieren vieren. Het meest standaard is (of was) wel de taart die gevuld is met een bepaalde kleur. In de loop der tijd, en lang leve pinterest zijn daar heel wat originele ideeën bijgekomen. Denk aan het open maken van een doos vol ballonnen, het in het vuur strooien van poeder dat een kleurtje krijgt. Je kan het zo groot, of klein houden als je zelf wilt! Ik ging op zoek naar een aantal originele aankondiging; voor een feest maar bijvoorbeeld ook voor op social media.

Lees ook: Checklist wat je moet regelen tijdens de zwangerschap voor bevalling
Lees ook: Originele & leuke manieren zwangerschap vertellen aan partner / vriend

Geslachtsbepaling jongen of meisje vanaf wanneer?

Vanaf 16 weken, of als je kiest voor de nipt test al eerder, weet je wat het kan worden en kiezen voor een zogenaamde pretecho. Je kan ook wachten tot je 20 weken zwanger bent, op de helft en voor de seo-echo moet. Ook al is het doel van die echo niet om het geslacht te bepalen, mochten ze het zien en wil je het weten dan zullen ze dat toch zeker melden. Kan heel fijn zijn om te weten of je een jongen of meisje krijgt.

Lees ook: Geslacht baby beïnvloeden tijdens de zwangerschap

Gender reveal feest & spelletjes

Zeker bij de eerste kan het heel bijzonder zijn om er achter te komen wat het geslacht van je kind is en dat wereldkundig te maken. Hiervoor kan je een rondje maken langs familie en de allerbeste vrienden, of ze uitnodigen voor een hapje en drankje. Of heel groots opzetten en iedereen uitnodigen voor een feest met alles er op en eraan. Bijvoorbeeld met spelletjes waarbij ze moeten raden wat het geslacht van de baby is. Wat jij (en je partner) wil.

Lees ook: Bakerpraatjes; geslacht baby voorspellen

Gender reveal decoratie

Wordt het een jongen of een meisje? De onthulling met een grote knal bekendmaken. Spannend en gegarandeerd een feestelijk succes! Je hebt hiervoor maar 1 ballon nodig. Als je die kapot prikt vliegt de roze of blauwe confetti in het rond. Naast deze ballon is het natuurlijk leuk om de decoratie aan te kleden met andere leuke gender reveal versieringen zoals bordjes, bekertjes en slingers. Zo maak je er een onvergetelijke gender reveal party van die vrienden en familie nooit meer zullen vergeten.

Onze tip: vul de gender reveal ballon met helium vlak voordat de onthulling gaat plaatsvinden. Door de confetti zal de ballon namelijk minder lang zweven.

Gender reveal taart

Een taart met de kleuren roze of blauw. In heel veel verschillende uitvoeringen te krijgen. En pas als je hem opensnijdt komt het verlossende woord; is het een jongen of een meisje?

Gender reveal met strikje

Gender reveal - Mamaliefde

Omdat de zwangerschap nogal snel kwam hebben we gewacht om het aan vrienden te vertellen tot de twintig weken echo. Die hadden we de dag voor de eerste verjaardag van dreumes. Dit keer wouden we weten wat het geslacht werd. Dus hadden we op haar verjaardag een foto neergezet van de echo met een blauw strikje. Dit viel gelukkig wel gelijk op! Al duurde het bij sommigen nog even tot ze doorhadden dat het een jongen was omdat we het bij de eerste ook niet wisten.

Stoepkrijttekening

Een mooie tekening met de grotere broer / zus voor op facebook.

Doos met ballonnen

De doos is gevuld met helium ballonnen. Zodra het strik is opengemaakt vliegen de ballonnen de lucht in. Het wel of niet laten vliegen van ballonnen heeft wel zo zijn gevolgen voor het milieu en de dieren die het plastic binnen kunnen krijgen.

Gender reveal moussetaart

Moussetaart van Zuster Evie: Na een etentje of op een borrel: bij het toetje onthullen we bij het aansnijden van de (chocolade)mousse taart het geslacht! Ook fijn: de mousse is op basis van hangop dus minimaal 36% minder vet. Zo kan je met een gerust hart eten voor 2! Op maat te bestellen bij een Zuster bij jou in de buurt. Klik hier voor verkooplokaties.

Traktatie

Een lekker gevuld hapje dat verklapt of het een jongen of meisje wordt.

Ballon prikken

Hiervoor heb je maar 1 ballon nodig. Als je die kapot prikt dwarrelt er confetti uit en weet je of het een jongen of meisje wordt.

Doos vol confetti

Een alternatief hierop is deze doos / pinata met een paar lintjes waar je aan moet trekken om te onthullen wat het geslacht gaat worden.

Theeparty met Blue Chai Tea

Geloof het of niet maar er is speciale blauwe thee! Deze thee, gemaakt van een bloemetje dat een natuurlijke blauwe kleur afgeeft aan de thee kan je hier bestellen. Zet een grote pot thee (blauw) en deel pippetjes of kleine spuitjes uit. Wil je dat de thee blauw blijft dan vul je ze met water. Wil je dat de thee roze wordt dan vul je ze met citroensap! Een paar druppels per kopje is al voldoende om de thee roze te laten kleuren!

Ballon darten

En nog een gender reveal met ballonnen; maar dan gevuld met verf. Voor de aanstaande vader of moeder om kapot te prikken met een dartpijl.

Rookbom

Hoe romantisch zijn deze rookbommetjes in het roze (of blauw). Gelijk heel geschikt om mooie foto’s te maken.

Bruisballen

Deze bruisballen zijn wit, maar als je ze in het water gooit komt er een roze of blauwe kleur tevoorschijn! Je koopt de bruisballen (dus niet tabletten zoals op de foto) hier.

Watergevecht

Super leuk ook als er grotere broers en zussen zijn. Allemaal witte kleding aan, de waterpistolen vullen met roze of blauw water en schieten maar!

T-shirt met gekleurde handjes

Deze kan je onder je kleding dragen, of tijdens het feestje door de vader op de buik van de mama laten plaatsen om zo bekend te maken of het een jongen of meisje is.

Gender reveal ballen

Van voetballen, tot tennisballen en golfballen zoals op deze foto. Gevuld met een poeder dat heel vluchtig is, zodat als je er tegen slaat je gelijk in een wolk ziet wat het gaat worden. De voetbal koop je hier.

Confetti shooters

Op een knallende manier het geslacht van jouw baby bekend maken, dat doe je met een confetti shooter. Laat de gynaecoloog het geslacht op een papiertje schrijven en neem een vriend(in) of familielid in vertrouwen. Hij of zij zorgt dan voor een roze of blauwe confetti shooter zodat het ook voor jullie een echte verrassing is. 3… 2… 1… *Confetti schiet de lucht in* IT’S A BOY/GIRL! Een feestelijk en origineel idee om het geslacht bekend te maken.

Rookpoederkanon

Echt iets voor de voetbalvader; een bal die is gevuld met een poeder. Als je daar dan heel hard tegenaan trapt stuift dat alle kanten op en krijg je bovenstaande kleurexplosie. Deze koop je hier.

Dubbele kansen?

Een leuke gender reveal waarbij zowel de vader als moeder betrokken zijn. Tegelijkertijd omdraaien en dan weet je wat het is. Ook heel handig als je zwanger bent van een tweeling met zowel jongen als meisje. Helemaal als de rest van de familie het nog niet weet 😉

Lees ook: Tweeling zwangerschap; bakerpraatjes, symptomen en verschillen een-eiig en twee-eiig?

Schieten maar

Geen idee of dit in Nederland kan / mag, maar hij is wel heel erg origineel! Je kan het dartbord hier kopen.

Hoe hebben jullie het geslacht bekend gemaakt?

17 tips voor de gender reveal van het geslacht van je kind. Kan natuurlijk met een taart, maar ook op originele wijze zoals rookbommen en waterpistolen kan je het geslacht bekend maken - Mamaliefde.nl

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Gender reveal party; spelletjes, taart of cupcakes en ideeën van pinata tot rookbom of ballon om geslacht baby aankondigen.
Author Rating
51star1star1star1star1star

No Comments

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top