Skip to Content

LOL Surprise! OMG-poppen review

LOL Surprise! OMG-poppen review

OMG Dat was bijna letterlijk de eerste reactie van onze dochter toen ze deze nieuwe LOL Surprise! OMG Poppen zag van MGA. Na een laatste dagje vakantieactiviteiten had ik verteld dat er voor beide kinderen een verrassing was binnen gekomen.

Op de doos herkende ze meteen de LOL-poppetjes en toen ze zag dat er een ‘grote’ pop in zat moest hij natuurlijk direct open.

Ze kon zelfs niet even wachten terwijl ik haar broertje aan het helpen was en deed al een poging om de doos kapot te scheuren. Een schot in de roos dus!

Unboxen

LOL Surprise! OMG-poppen review - Mamaliefde

Net zoals de bekende LOL-poppetjes is het unboxen onderdeel van de ‘fun’ van het uitpakken. Gelukkig kon ik haar nog net op tijd tegenhouden voor ze de doos openscheurde en verwijderde ik de plastic strip zodat ze zelf verder kon gaan met het unboxen.

Zonder de plastic strip kun je namelijk heel eenvoudig de doos openschuiven en worden de eerste ‘cadeautjes’ zichtbaar. Volgens de doos zijn er meer dan 20 verrassingen! Zo zit er namelijk een complete outfit in, diverse bling bling accessoires en gave schoenen.

Dit keer zit niet alles verpakt in wegwerpplastic maar in kledinghoezen die je kan bewaren om zo de kleding mooi te houden (toevallig had ze net haar bruidsmeisjesjurk in zo’n zelfde hoes gekregen) en een hoeden- en net echte schoenendoos waar de schoentjes in zitten die je ook kan bewaren om mee te spelen.

Er zit zelfs een kleine magazine bij met foto’s. Iedere keer nadat ze iets uitgepakt had, schoten er superlatieven uit haar mond als gaaf, en schattig maar de grote favoriet was toch wel het ‘cute’ handtasje aldus dochter.

Als alles uitgepakt is moest er natuurlijk doorgeschoven worden naar  de pop zelf! Ze is helemaal happy als ze er achter komt dat dit geen kleine pop is maar een 23 cm grote pop. Ideaal, want die kleintjes wil ze nog wel eens kwijtraken. Dat gaat met deze toch een stuk lastiger.

Bij de OMG-poppen draait alles rond fashion en dat is duidelijk te merken. Naast de losse kleding en accessoires heeft de pop al een standaardsetje aan.

Na het uitpakken wilde papa de doos weggooien en kreeg daar al bijna ruzie over. Want de nieuwe LOL Surprise! OMG-poppen zitten in een doos die je omtovert tot een herbruikbare kleedkamerspeelset, waar de OMG-pop haar outfits kan showen en haar modieuze accessoires kan rocken.

Na het unboxen hadden we dus nauwelijks afval wat weggegooid kon worden, bijna alles is herbruikbaar om te gebruiken in het spel wat natuurlijk een enorme vooruitgang is en helemaal past bij de huidige tijdsgeest om wat meer aan het milieu te denken (al deden ze dat hiervoor ook al door biologisch afbreekbaar plastic te gebruiken).

Spelen maar

LOL Surprise! OMG-poppen review - Mamaliefde

Na het unboxen moest er natuurlijk gespeeld worden met de nieuwe pop. Met de borstel kon ze zelf de haren kammen en stijlen zoals zij het wil, sinds kort wil ze ook zelf haar eigen haren doen dus dan kan ze zo even oefenen met staartjes maken ;-)

Ook lukte het haar meteen om zelf de kleding aan te trekken. Als ze met tienerpoppen bezig is wil ze soms nog wel eens om hulp vragen, maar deze kleertjes zijn dus heel eenvoudig zelf aan te trekken.

Eerst werd er nog aan tafel mee gespeeld; de set is zo compleet met verschillende accessoires maar al snel verdween ze naar haar eigen kamer waar ze kennis moest maken met haar jongere ‘zusjes’ en een plaatsje kreeg in het poppenhuis. Neonlicious is duidelijk haar favoriete pop geworden.

LOL Surprise! OMG-poppen review - Mamaliefde

Ideaal is ook de standaard die erbij geleverd wordt waarmee je de pop zowel kan laten staan als zitten.

Hierdoor kun je de pop ook gebruiken om modeshows mee te houden en om foto’s van te maken of om hele verhalen na te spelen samen met andere poppen omdat je niet alles hoeft vast te houden maar enkel hoeft te verschuiven.

Verzamelen maar

LOL Surprise! OMG-poppen review - Mamaliefde

Gelukkig gaat het verzamelen van deze poppen iets eenvoudiger dan de overige LOL-poppetjes. Er zijn vier nieuwe personages die geïnspireerd zijn op de favorieten uit de eerste serie van LOL Surprise!.

Elke pop heeft een originele, unieke volledige look, compleet met schoenen, accessoires en haarversiering. In de eerste LOL Surprise! OMG-serie maken fans kennis met: Swag, de grote zus van M.C. Swag; Royal Bee, de grote zus van Queen Bee; Lady Diva, de grote zus van Diva; en Neonlicious, de grote zus van Neon QT.

Deze Big Sisters willen niet spelen, ze willen DE SHOW STELEN! Op de doos kun je gelukkig wel zien welke pop je koopt. Dus je hoeft niet bang te zijn dat je een paar keer dezelfde koopt ;-)

Dochter heeft er nu 1, en is net jarig geweest maar drie keer raden wat er op het verlanglijstje voor Sinterklaas komt te staan!

Linda van Aken