Skip to Content

Play-doh review structuren en gereedschappen

Play-doh review structuren en gereedschappen

Hoera! Wij mochten van Play-doh de structuren- en gereedschappenset uitproberen, ontzettend leuk, want ik ben fan van klei! Kleien helpt om de motoriek te ontwikkelen en daarnaast kunnen kinderen natuurlijk lekker creatief bezig zijn en hun fantasie gebruiken.

Deze set is ontwikkeld voor kinderen vanaf 2 jaar, daarom besloot ik om de set eerst even met Thijs uit te proberen, maar Sara en Sofie hebben er ook heerlijk mee gespeeld. Toen Thijs kleiner was, hadden we eigenlijk altijd wel klei in huis, maar voor Sara en Sofie was dit echt de eerste keer.

Review; Play-doh structuren en gereedschappen

En het was een succes! Ze vonden het heerlijk om te kneden, figuurtjes te maken en te “stempelen” Bij deze set zitten diverse gereedschappen. Zoals een pen, een schaartje, steekvormpjes, rollers, stempels en speelmatjes, die ik persoonlijk heel handig vond op onze net nieuwe salontafel.

Daarnaast zitten er maar liefst 6 potjes klei bij, dus daar kan heerlijk mee gespeeld worden. En ook nog een heel leuk speelboekje vol met ideeën en activiteiten die je aan kunt passen aan de leeftijd van je kindje.

Hoewel ik geen echte knutselmoeder ben, ik ben echt niet creatief… wil ik wel regelmatig met onze kinderen knutselen. Ik vind het juist belangrijk dat ze creatief bezig zijn, of dat nou met bakken is, met knippen en plakken of met kleien, een beetje afwisseling kan geen kwaad.

Play-Doh heeft nog heel veel leuke sets (die na dit succes zeker op het verlanglijstje voor de Sint komen) maar ben je op zoek naar een leuke basisset, geschikt voor jongens en meisjes of meerdere broertjes en zusjes? Dan is dit een aanrader. De set is geschikt voor kinderen van 2 tot 5 jaar, maar Thijs (die inmiddels 5,5 jaar is) vond het nog steeds heel leuk.

In de bovenstaande vlog kun je zien hoe Thijs en ik de set uitpakken en wat we er allemaal mee maken. Vooral in de herfst en winter vermaken we ons natuurlijk meer binnenshuis en de set komt daardoor op regenachtige dagen nog steeds regelmatig uit de kast ☺

Floortje