Skip to Content

Review: Doh Vinci klei met pistool speelgoed

Review: Doh Vinci klei met pistool speelgoed

Kleien is natuurlijk heel erg leuk, maar als je papa ziet met een lijmpistool, dan wil je dat ook. Nu is het geen lijmpistool, maar voor onze drie-jarige dochter lijkt het er genoeg op. Combineer dat met een interessant uitziende draaischijf en lichtjes, en je begrijpt dat ze niet kon wachten om dit uit te testen. Is weer eens wat anders dan kleien met de handen.

Doh Vinci

Doh Vinci is met klei spelen maar dan voor de net iets oudere kinderen. Een soort vloeibare klei in een flesje die je met het pistool eruit kan duwen. Daardoor ontstaat er een sliert klei waarmee je kan gaan ’tekenen’. In de Doh Vinci Spotlight Spinstudio voel je je net een echte artiest.

De mandala’s kan je makkelijk op de draaischijf drukken en ronddraaien. Het voelt net alsof je een echte pottenbakker bent. In de doos zit daarom ook een potje met deksel en een flesje die je kan decoreren.

Op de afbeeldingen staan lijntjes die je kan volgen met de klei. Of dit nu met één enkele kleur is of een dubbele kleur die getwist in het flesje zit. Helaas zitten niet alle kleuren die gebruikt worden op de kaarten in de verpakking. Het is dus ook wel een kwestie van improviseren.

Voor dochterlief is het nog een flinke uitdaging om de lijntjes precies te volgen, zij is al blij als er klei uit het pistool komt en op het bord. Zelf vind ik het wel erg leuk om te doen, en dan mag dochter op de knopjes drukken om de schijf te laten draaien. Zo hebben we samen de grootste pret, en is dát niet het allerleukste?

Houd je klei over? Dan kun je een aanvullende set kopen met bijvoorbeeld wenskaarten om te maken. Ook nog eens leuk om op te sturen. Meer kleurtjes zijn ook los te koop.

Als je klaar bent met de creatieve factor van dit speelgoed kun je de spinstudio nog goed gebruiken. Door het potje, of de vaas hier op neer te zetten en een mooi plekje te geven in je slaapkamer, krijgt het een decoratieve functie. Dat heb je helemaal zelf gemaakt!

Als het ’s avonds donker is, zet je gewoon de spotlights aan, en kan je extra genieten van de fluorescerende kleurtjes.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)