Skip to Content

Nerf Laser Ops Pro Alphapoint review

Nerf Laser Ops Pro Alphapoint review

In september waren we uitgenodigd op de persdag van Hasbro, de kinderen mochten mee en dat was natuurlijk een groot succes. Ze mochten niet alleen overal naar kijken maar ook mee spelen. En dat lieten ze zich natuurlijk geen twee keer zeggen.

Zoonlief had al snel de afdeling met de Nerf guns ontdekt. Van Nerf Nitro met race-auto’s, tot en met enorme blasters die automatisch laden en ook zowaar een lasergun. De adviesleeftijd van de Nerf Laser Ops Pro Alphapoint is 8 jaar, zoonlief (van 5) had echter al snel door hoe het werkte en vuurde er op los.

Eerder hebben ze in de binnenspeeltuin ook al met laserguns ervaring opgedaan. Ook voor oudere kinderen is dit echt een aanrader; zo kunnen ze ‘real-life’ Fortnite spelen. Grote kans dat ze niet meer naar binnen willen ;-) Je kan dit spel namelijk zowel binnen als buiten spelen!

Nerf Laser Ops Pro Alphapoint

Nerf Laser Ops Pro Alphapoint review - Mamaliefde

Eerlijk is eerlijk; ik ben geen groot voorstander van guns en schietspeelgoed en dat zal je hier in huis dan ook, op wat kleine waterpistolen na, niet tegenkomen. Voor de laserguns maakte ik graag een uitzondering. Dat is voor mij toch net iets anders. Of er in de toekomst nog meer Nerf guns in huis komen, dat zien we tegen die tijd wel.

Wij kregen de Nerf Laser Ops Pro Alphapoint 2-pack met twee guns en twee armbanden. In de laser guns moeten vier AA-batterijen die daar in een soort lade geladen moet worden.

Dit was wel even puzzelen, ze bleven er bij mij een paar keer uitvallen, bij manlief ging het wel een stuk soepeler. Je kan spelen zonder armband en app, de nerfs werken met infrarood waarmee ze de stralen van de ander kunnen vangen en met behulp van gekleurde lichten weergeven of je wel of niet geraakt bent.

De rubberen armbanden kan je om de pols dragen. Of je nu een smalle pols hebt of juist groter, hij blijft goed op zijn plaats zitten en ‘rekt’ mee. Dat geldt ook voor het formaat telefoon, die van mij is een stuk groter dan die van manlief maar beiden pasten prima.

Doordat hij van rubber is, is hij enorm flexibel en beweegt hij dus ook makkelijk mee wat erg fijn is omdat het toch een vrij actief spel is. Middels Bluetooth wordt er na het installeren van de gratis app een koppeling gemaakt met de guns.

Single Player & Multi Player

Het fijne van deze Nerf Laser Ops Pro Alphapoint is dat je kan kiezen om alleen in de single player modus of samen in de multi player status te spelen.

Single Player

Nerf Laser Ops Pro Alphapoint review - Mamaliefde

Als je het spel alleen speelt heb je de app op je telefoon nodig. Als je die opent krijg je een scherm te zien in space waarbij er drones op je af komen. Het is dus net alsof je echt in een augmented reality videogame bevindt.

Met pijltjes zie je vanaf welke richting ze komen totdat je ze in beeld krijgt. Ze komen van alle kanten (360 graden), dus je moet alert blijven en overal om je heen kijken. Voor een buitenstaander kan dat er wel grappig uitzien als je vervolgens gaat schieten op iets wat je op je telefoon ziet

Wat ik wel jammer vind is dat er maar beperkt munitie is, je kan maar tien keer schieten en daarna moet je herladen. Daarvoor is er een snellader die je kort of langer moet indrukken voor nieuwe munitie zodat je weer verder kan gaan.

Aan de ene kant kan dit frustrerend zijn, aan de andere kant zorgt het er wel voor dat je specifieker gaat richten en vuren in plaats van in het wilde weg schieten en dus meer in het spel komt.

In de two-pack wordt de lasergun geleverd zonder opzetstuk voor de single player versie die wel in het solo pack erbij zit. Hierdoor moet je een klein stukje moet corrigeren vanwege de afstand tussen arm en laseroog.

Multi Player

Nerf Laser Ops Pro Alphapoint review - Mamaliefde

Daarnaast is er de multi player versie. Hiervoor zijn er verschillende opties waar je uit kan kiezen; zoals van een apparaat (telefoon) spelen of ieder zijn eigen apparaat en of je tegen elkaar gaat of in teamverband speelt.

Er is dus maar één speler en één smartphone nodig om het spel te leiden. Alle spelers kunnen dan hun score zien aan het eind van de battle. Het was even zoeken hoe je dit goed moet opstarten, en we moesten ook een paar keer opnieuw beginnen.

Dit was vooral de eerste keer. Het beste werkt het als een persoon beide laser guns koppelt aan een telefoon en met elkaar in contact brengt zodat je kan gaan spelen.

In de app zie je vervolgens elkaar en krijg je toegang tot realtime gevechtsinformatie waarmee je de blaster kan aanpassen, en prestaties kan bijhouden.

Daarnaast is het mogelijk om power-ups te verdienen om het spel interessanter te maken. Ook kan je de GPS-functie gebruiken om de tegenstanders te vinden tijdens het gevecht.

Dit speelgoed bevordert dus het samenspelen.

Wat wij er van vonden?

De kinderen moesten er wel even inkomen, maar vonden het geweldig om te spelen. Dat begon al zonder de telefoons, dan kan je gewoon op elkaar richten en herladen. Doordat het een vrij kleine lasergun is en heel licht kunnen ze hem makkelijk vasthouden en richten of mee rond rennen.

Binnen dus wel even opletten dat er geen ‘hindernissen’, zoals uitstekende stoelpoten of rommel op de grond, liggen om over te struikelen. Met telefoon hadden ze wel even hulp nodig, wat helemaal niet erg is.

Want stiekem vinden mama en papa het ook wel erg leuk om zelf zich weer even kind te voelen. Het is opvallend hoe snel je helemaal opgaat in het spel!

We speelden dit spel voor het eerst bij mijn ouders. Toen viel op dat het speelgoed veel geluid maakt, we waren met vrij veel personen in de kamer dus dat werkte ook niet mee.

Het is mogelijk om dit uit te schakelen, zowel van het apparaat als de telefoon zelf. Misschien iets minder beleving maar het kan fijner zijn voor je omgeving.

Een groot voordeel van deze Nerf Laser Ops boven andere Nerf guns is dat je geen munitie nodig hebt. Dat merk ik wel met de kruisboog dat de pijltjes alle kanten op stuiteren vanwege de rubberen punt.

Voor je het weet ben je er dus een aantal zoek, hier in huis in ieder geval wel. Zonder munitie kan je ze ook niet kwijtraken. In plaats van de Nerf dartpijlen maken ze gebruik van infraroodstralen.

Tot slot is het fijn dat deze set (in vergelijking met andere laserguns) heel betaalbaar is. Sommige dingen zijn even wennen, maar daarna werkt het prima. Hij is ook heel stevig en kan tegen een stootje en is een stuk compacter dan de Nerf Laser Ops Deltaburst.

Linda van Aken