Skip to Content

#Snapstar poppen & studio app review voor meiden

#Snapstar poppen & studio app review voor meiden

Morgen is het zover; dan liggen de #snapstar poppen eindelijk in de winkel. Tijdens de influencersdag waarop de kick-off werd gegeven voor de stemperiode van Speelgoed van het Jaar mochten ook de kinderen mee. Sterker nog; al het speelgoed lag uitgestald en op tafels klaar om ermee te spelen.

Dat lieten ze zich natuurlijk geen twee keer zeggen. Weg waren ze. Nadat dochter het een en ander had geprobeerd kwam ze echter terecht bij de tafel van Yulu waar de #Snapstar poppen lagen en was ze daar de rest van de middag niet meer weg te slaan.

Groot was dan ook de vreugde toen ik een paar dagen later, toen haar beste vriendin kwam spelen, twee dozen tevoorschijn toverde die we hadden gekregen zodat ze ook thuis verder konden spelen!

Het is dus duidelijk dat dit de grote favoriet van mijn dochter (7 jaar) is. Nog groter was haar vreugde toen we later nog een paar poppen kregen opgestuurd en ze dan ook ‘eindelijk’ haar verjaardagscadeutje krijgt van oma.

‘Weer een nieuwe tienerpop?’

#Snapstar poppen & studio app review voor meiden - Mamaliefde

Ook dit jaar mocht ik bij de jurydag aanwezig zijn; toen ik deze poppen zag was mijn eerste reactie ‘weer een nieuwe tienerpop’. En vond ik het niet zo heel bijzonder.

Er zijn al zoveel varianten op de traditionele Barbie en ook al speelt dochter er graag mee, het is op een gegeven moment wel klaar. Het grappige is dat je vooraf een bepaalde verwachting hebt, maar als je er dan mee gaat spelen of het achtergrondverhaal hoort, je mening toch heel anders kan zijn.

Dat had ik eerder al bij de jurering voor de Babystuff awards op de Negenmaandenbeurs, en ook nu bleek dit weer het geval. Van ‘het zal wel’ dacht ik dat deze poppen een grote hit zouden zijn.

Omdat ze nog niet te koop zijn heb ik zelfs familie geadviseerd om (nog) geen verjaardagscadeautjes te kopen voor onze dochter, maar te wachten tot deze in de winkel liggen. En dat bleek dus een schot in de roos.

Wat maakt #snapstar dan zo speciaal?

#Snapstar poppen & studio app review voor meiden - Mamaliefde

De grote vraag is nu; waarom onderscheiden deze tienerpoppen zich van alle andere poppen? Nu is het alleen al de uitstraling; er zijn in totaal 6 poppen ieder met een eigen karakter en uiterlijk zodat kinderen een pop kunnen kiezen waarin ze zichzelf herkennen.

Al is het natuurlijk ook leuk om ze alle 6 te hebben! De poppen dragen hippe kleding, compleet met enkele accessoires en natuurlijk mag ook een mobiel niet ontbreken! Vervolgens valt het op dat de poppen heel veel scharnierpunten hebben.

Je kan niet alleen de armen rondjes laten draaien en de benen vooruit strekken, maar ook alle polsen, ellebogen, knieën etc hebben draaipunten zodat je ze een heel natuurlijke houding kan geven.

Dat maakt het ook een stuk makkelijker voor de kinderen om ze aan te kleden. Je kan niet alleen de kleding veranderen, maar ook het kapsel kun je eenvoudig uitwisselen. Onder de weelderige bos haar komt er een glad hoofd tevoorschijn.

Naast de pop en accessoires vind je ook nog een groene standaard, de punt steek je achterin bij de nek zodat de pop kan staan. Ook deze standaard heeft diverse scharnieren zodat je de pop op verschillende manieren kan neerzetten, als een echt model dus!

Je kan haar laten zitten, staan, liggen, vliegen, alles kan! En er zit een groen kartonnen scherm in de doos. Op de beschrijving vind je uitleg hoe je deze studio in elkaar kan vouwen om daarna foto’s te maken.

Speciale #snapstar studio app

#Snapstar poppen & studio app review voor meiden - Mamaliefde
#Snapstar poppen & studio app review voor meiden - Mamaliefde
#Snapstar poppen & studio app review voor meiden - Mamaliefde

Alleen al de tienerpop levert behoorlijk wat speelplezier op. Een extra dimensie wordt echter geboden als je de speciale Snapstar Studio App installeert op je telefoon, iPad of tablet. In de app vind je bijvoorbeeld verschillende filmpjes waarin de persoonlijkheid van de pop meer wordt uitgelegd.

Deze filmpjes zijn nu echter alleen nog in het Engels beschikbaar.

Het hoogtepunt is toch wel het ‘bewerken’ van de foto’s. Je kan kiezen om in de app foto’s te maken met een normale camera of met een speciale greenscreen variant. Vervolgens kun je de foto bewerken en een kapsel, make-up, stickers en andere dingen toevoegen.

Bij de greenscreen variant is het ook mogelijk om de achtergrond te veranderen. Als je een greenscreen foto maakt is het wel handig om wat kleine lampjes te hebben zodat je minder schaduw hebt en de achtergrond dus goed wegvalt.

Anders kun je ook met een digitaal gummetje nog wat wegwerken zodat de pop goed zichtbaar is. Ook als je geen pop hebt is het mogelijk om met deze app te experimenteren.

Naast de normale en greenscreen camera is het ook mogelijk om met een afbeelding aan de slag te gaan en zelf de pop helemaal ‘op te maken’ en te bewerken met stickers en er bijvoorbeeld een magazinecover van te maken. Om vervolgens de afbeeldingen op te slaan.

De foto’s kun je niet alleen in de app opslaan maar ook op je telefoon zodat je ze daarna kan delen op social media.

Eerste stapjes op social media

#Snapstar poppen & studio app review voor meiden - Mamaliefde

De instagrammers en youtubers op dit moment zijn de grote helden en voorbeelden van kinderen. En het liefste willen ze dat natuurlijk zelf ook. Als je kind wat ouder wordt zal het te maken krijgen met Tik Tok, Instagram en andere social apps waar je kind graag aanwezig wil zijn om anderen te kunnen volgen, maar ook omdat leeftijdsgenootjes daar te vinden zijn.

Ook daarbij kunnen deze poppen een rol spelen. Doordat je een pop kiest die bij jezelf past heb je eigenlijk een soort alter ego. Dan kun je vervolgens met de pop of in de greenscreen studio foto’s maken die je kan gebruiken om te delen op social media.

Zo kun je wel samen met je kind ‘oefenen’ op social media, maar dan zonder dat je kind meteen foto’s van zichzelf maakt en dus nog relatief anoniem.

Daarnaast heb je de website #snapstar world waarop je meer informatie kan vinden over de verschillende poppen en de wereld waarin ze leven.

Lees ook: Leukste apps voor meiden van 10 tot 14 jaar

Snapstar Squad; voor ieder kind

#Snapstar poppen & studio app review voor meiden - Mamaliefde

Zoals ik al aangaf zijn er meerdere poppen; in totaal zijn er zes met ieder een eigen karakter en uiterlijk. Zo kan je kind een pop uitzoeken die precies aansluit bij haar wensen. Toen we later met de auto weg waren en ze op haar tablet ging spelen had ze ook al snel de #snapstar app geopend, ook zonder WiFi werkt hij dus.

Zo keek ze onder andere de filmpjes van de verschillende poppen en ook al waren deze in het Engels, ze herkende toch al een aantal woorden en vond dat ze de juiste pop had omdat ze dezelfde interesses had. Want zij hield ook van unicorns en roze.

En voor haar vriendin was het ook het perfecte karakter want die hield heel veel van make-up. Zo wordt de pop echt een soort van alter ego voor het kind.

  • Izzy is een groene meid die dol is op de natuur en gepassioneerd recyclet. Deze meid verspilt niks: ze kan van vrijwel alles iets geweldigs maken! Ze vindt het geweldig om knutselfeestjes te geven en de meiden zijn dol op haar creaties.
  • Met Echo kun je heerlijk luchtige foto’s maken! Ze is een dromerige jongedame die door het leven zweeft met een luchtige look. Ze heeft de glinsterende sierlijkheid van een zeemeermin en voelt zich overal als een vis in het water. Echo is een haar en make-up pro en haar beauty tutorials hebben haar een superster gemaakt op social media. Het is dan ook geen wonder dat alle meiden zich meestal voorbereiden bij Echo thuis!
  • Lola is één bonk positieve energie die houdt van unicorns. Ze ziet altijd het beste in iedereen en ziet overal de schoonheid van in. Ze is gepassioneerd om de wereld ten goede te veranderen en gelooft dat vriendelijkheid daar de sleutel toe is. Ze is altijd vrolijk en giechelig. Alle meiden vinden het geweldig als ze in de buurt is, omdat ze iedereen zich geweldig laat voelen en zich hun beste zelf wil laten zijn.
  • Yuki is een vurige meid die zich alleen volgens haar eigen ritme doet! Ze is een muziekfanaat die altijd non-stop naar de beste EDM-muziek luistert. Wanneer ze even niet in de studio is, zit ze volgeboekt met afspraken om DJ te zijn door de hele stad en ze zorgt er altijd voor dat haar meiden op de VIP-lijst staan!
  • Dawn is een energieke, modebewuste diva die alleen met het beste genoegen neemt. Ze weet wat ze wil en krijgt dat altijd! Wanneer ze zich niet aan het omkleden is, is ze in de buurt van beroemdheden in de meest exclusieve plekken. Wil je weten waar het feest is? Bel Dawn!
  • Aspen is een echte wereldreiziger: ze is altijd onderweg en vindt het niet erg om alleen met de spullen uit haar koffer te leven. Aspen wil de wereld zien en ze wil dat haar volgers met haar meegaan! Ze vindt het ook geweldig haar huis te versieren en verzamelt daarvoor schatten van over de hele wereld. Voor interieurdecoratie vragen alle meiden advies aan Aspen!

De poppen komen in verschillende varianten; van een kleine doos maar wel compleet met standaard en greenscreen voor 19,99 of een duurdere set met onder andere studiolampen en andere accessoires. Daarnaast zijn er 6 accessoireverpakkingen met losse kledingoutfits zodat je de poppen ook kan voorzien van een andere outfit.

Wat vonden ze er hier thuis van?

#Snapstar poppen & studio app review voor meiden - Mamaliefde
#Snapstar poppen & studio app review voor meiden - Mamaliefde
#Snapstar poppen & studio app review voor meiden - Mamaliefde
#Snapstar poppen & studio app review voor meiden - Mamaliefde
#Snapstar poppen & studio app review voor meiden - Mamaliefde

Zoals ik al aangaf was dochter niet weg te slaan bij dit speelgoed, terwijl er ook gespeeld kon worden met al het andere genomineerde speelgoed. Ook thuis was het een groot succes. Omdat samen spelen natuurlijk veel leuker is had ik dit bewaard tot haar beste vriendin kwam spelen.

Toen ze de dozen zagen kregen ze al een bijnaam; Echo met blauwe haren was de ijsprinses en Lola met haar gekleurde haren was de Unicornprinses ;-) Met het losknippen hadden ze wel even hulp nodig, maar daarna werd er meteen al gespeeld. Wel viel het op dat de één twee armbanden en oorbellen had en de ander niet. Gelukkig waren ze wel zo lief om die dan te delen.

Terwijl zij de poppen gingen ‘aankleden’ en spelen installeerde ik op de kindertablets de app. Dit is zo gebeurd en je hoeft alleen toegang te geven tot de camera en dat er afbeeldingen opgeslagen mogen worden.

Er zit geen reclame in de app en ook geen verborgen kosten dat je iets kan kopen. Ook zonder internet kun je deze app gebruiken. Nadat de app was geïnstalleerd vloog de middag voorbij en bleven ze foto’s maken en bewerken.

Er is echt een enorme keuze aan verschillende opties zodat je echt alle kanten op kan en niet snel uitgespeeld bent. Wel leek het soms alsof de app vastliep als de foto niet goed was opgeslagen en ze een nieuwe foto wilden maken. Waarbij de poppen natuurlijk weer helemaal anders moesten staan.

De perfecte combinatie dus tussen offline en online spelen. De #snapstar poppen waren zelfs nog interessanter dan tv kijken ;-)

Speelgoed van het Jaar

#Snapstar is dus door de jury genomineerd voor Speelgoed van het jaar. Van al het genomineerde speelgoed schrijft een ontwikkelingspyscholoog een toelichting wat dit speelgoed zo bijzonder maakt. Over Snapstar luidt dit als volgt.

De Snapstar, (mode)pop in zes verschillende uitvoeringen en een bijbehorende app waarmee de poppen in een virtual reality wereld geplaatst kunnen worden. De poppen zien er hip, cool en ‘fashionable’ uit wat jonge meiden heel erg zal aanspreken.

Ze hebben elk een eigen uitstraling, waardoor er voor de meeste meisjes wel een pop bij zit die ze aanspreekt. De poppen zijn behoorlijk flexibel en voeten, benen, armen, handen en hoofd kunnen bijna elke stand aan nemen.

Haar, kleding en accessoires kunnen verwisseld worden met spullen die los bijgekocht kunnen worden. Er wordt een ‘green screen’ meegeleverd, zodat er met een mobieltje foto’s kunnen worden gemaakt van de pop, die met een bijbehorende app in allerlei achtergronden kunnen worden geplakt.

Voor jonge meiden die van mode en aankleedpoppen houden, zullen de Snapstars bijna onweerstaanbaar zijn. Leuk om met een of meer vriendinnen met ieder hun eigen pop een fantasiespel te spelen, met mode bezig te zijn en leuke virtual reality plaatjes te maken.

Extra accessoires en kleding kan los bijgekocht worden, wat de speelmogelijkheden (naast de virtual reality mogelijkheden) vergroot. De Snapstars bieden veel sociaal (en ook solitair) speelplezier.

De jury bepaalt welk speelgoed genomineerd wordt voor Speelgoed van het Jaar; maar wie de winnaar wordt, bepaal jij!

Op de website Speelgoedvanhetjaar kun je tot 3 november 2019 stemmen wie jij vindt dat zou moeten winnen per leeftijdscategorie. En om het stemmen nog leuker te maken, maak je kans om het genomineerde speelgoed te winnen!

Linda van Aken