Hangen bij jouw kind op school ook al de lijsten voor het kerstontbijt / kerstdiner met het verzoek om aan te geven wat je dit jaar gaat maken? Zoete of hartige kersthapjes, gezond met fruit en dan het liefst natuurlijk voor iedereen. Makkelijke en kleine hapjes zodat je kind niet misselijk naar huis gaat na dertig verschillende snacks, of juist wat groter. Waarschijnlijk heb je wel wat anders aan je hoofd dan de hele dag in de keuken staan. Toch hoeft dat je er niet van te weerhouden om met een kerstig en originele bijdrage te komen. Ook als je meerdere kinderen hebt. Ik heb de leukste en makkelijkste hapjes voor je verzameld met kerstbomen, rendieren, sterren en meer! Of je nu op zoek bent naar een gerecht voor het kerstontbijt, of voorgerecht, hoofdgerecht of dessert voor het kerstdiner of high tea. De hapjes voldoen aan drie eisen:

  • Lekker makkelijk;
  • Niet teveel ingrediënten (die de kinderen niet kennen / lusten en dus links laten liggen)
  • Kerstig; dus in de vorm van kerstbomen, rendieren of andere thema’s.

Inhoud verberg

Hartige hapjes met fruit

Makkelijke watermeloen kerstbomen kersthapjes

Uit een watermeloen snijd je een enorme plak. Hierin snijd je driehoekjes zoals je dat ook met een taart doet. Van de schil laat je vervolgens een stukje over.

Bananenpinguïns

Pinguïns zijn natuurlijk echte pooldieren die we associëren met sneeuw. Ook al leven ze op de Zuidpool, ze passen prima bij een kerstfeestje. Deze pinguïns maak je van een banaan die je in de chocolade doopt en vervolgens met twee oogjes en twee oranje m&m’s afmaakt.

Kerst kebab (fruit op een stokje)

Van deze kerstkebab (fruit op een stokje) zijn er verschillende varianten mogelijk.

  • Kerstmanmutsen. Dit zijn satéprikkers met een druif, plakje banaan, een stukje aardbei en op de punt een minimarsmallow.
  • Sterkebab. Met een stervorm steek je sterren uit schijven met meloen of ander fruit. Tussendoor een paar kersen, kleine druiven of ander rond fruit. Op een stokje en klaar.

Aardbei met slagroom kerstmannetjes

Aardbeien & slagroom zijn de perfecte combinatie. Deze kerstmannetjes zien er dan ook superschattig uit. En voordeel is dat ze niet enorm vullen zodat alle kinderen al vol zitten.

Fruit kerstboom 3D

Weet je nog van vroeger die satéprikkers met fruit die je in een aardappel stak? Die kan je ook prima met Kerst serveren. Mijn ervaring is dat het niet altijd even makkelijk is vanwege het evenwicht. Je moet echt een goede basis hebben. Maar deze ananas ziet er wel heel goed uit. Hier steek je vervolgens diverse stukken fruit (eventueel uitgestoken met een koekjesvorm) in met een cocktailprikker, of nog beter je laat je kind dit doen. Zilverfolie eromheen en klaar is je 3D-kerstboom.

Fruit Kerstboom 2D

Onder andere bij de Action vind je grote borden / schalen in de vorm van kerstbomen. Ideaal om te vullen met fruit en klaar is je gezonde kersthapje! En dat zonder spiesjes en andere materialen.

Kinder kerst sangria

Oké, sangria is vooral een zomers drankje. Je kan het ook prima verkopen als kindergluhwein ;-) Hiervoor heb je nodig een kan limonade, en een schepje waarmee je bolletjes kan uitscheppen. Van meloen maar ook andere soorten fruit. Deze stop je in de kan met limonade en klaar is je kinderkerstsangria ;-)

Sandwiches als kersthapjes (ook voor kerstontbijt)

Kerstboom gezond sandwiches

Je besmeert boterhammen met boter en belegt ze met een plakje kaas. In plaats van kaas kan je ze ook prima besmeren met een laagje humus. Hier steek je kerstbomen uit (je houdt dus wel restjes over). Deze beleg je met halve plakken komkommer en klaar is je kerstboomsandwich.

Rendier sandwiches

Voor deze sandwiches besmeer je boterhammen (wit of bruin of wit en bruin) met een broodbeleg. Je kan hierin variëren met bijvoorbeeld jam, chocoladepasta, pindakaas etc. Vervolgens leg je de boterhammen op elkaar en steek je met een hartjesvorm hartjes uit. De rendier maak je af met twee zoute pretzels, chocolade drops en een rode m&m of skittles.

Tosti sterren

De meeste kinderen vinden het superlekker; tosti’s. Gewoon eenvoudige kaastosti’s (zonder ham / varkensvlees ivm halal) en dan vervolgens sterren uitsteken. Makkelijk & lekker.

Kerstman & Rendier spiesjes

Deze staan niet alleen heel erg leuk in de lunchtrommel maar natuurlijk ook voor het kerstdiner. Broodjes met paprika, of bruin brood met pasta. In combinatie met de satéprikkers die je hier vindt. De kerstboom van komkommer maakt het af.

Sterren boterhammen

Lekker eenvoudig, maar wel heel gaaf. Je steekt sterren uit wit en bruin brood, wisset ze om en klaar!

Broodje rendier

Oké, om er 30 te maken ben je misschien wel even bezig. Maar deze broodjes hamburger (miniburgertjes van de gourmet) in de vorm van rendieren zien er wel fantastisch uit. Je gebruikt zoute krakelingen (gebroken) als gewei, een druifje of bes als neus, twee oogjes en tot slot kan je ze beleggen naar eigen keuze. Van kaas tot worst of toch iets als pasta en hagelslag ;-)

Boterhammenkerstboom

Zelfs een eenvoudig gesmeerde casinobrood boterhammen met een feestelijke sprinkel ziet er heel kerstig uit als je ze in driehoekjes snijdt en presenteert in de vorm van een kerstboom. Wedden dat de kinderen dit superlekker vinden.

Bagel kerstballen

Deze kleine bagels bestrijk je met een creamcheese en beleg je vervolgens met gezonde groenten. Of je laat de kinderen dit doen om er een kunstig geheel van te maken ;-)

Sterbrood

Zelfgebakken brood is natuurlijk het lekkerste. Dit brood in de vorm van een ster is super lekker gemaakt van brooddeeg met in het midden een heerlijk laagje. Dat kan nutella zijn, maar ook pizzasaus, pesto of kruidenboter. De punten draai je om zodat de stervorm ontstaat.

Voorgerechten kerstdiner kinderen

Toverstafjes

Als je het echt supermakkelijk wilt houden moet je deze toverstafjes maken, met zoute stengels en een uitgestoken stukje kaas.

Kaas sneeuwpoppen

Niet alleen met marsmallows, maar ook met kaasblokjes kan je deze Kerstman maken. Je maakt ze af met een paar zoute stengels en een druifje.

Rendier smeerkaasjes

Lekker in combinatie met toastjes of stokbrood, al zijn er vast ook kinderen die dit gewoon zo opeten ;-)

Komkommer, kaas- en worsthapjes

Hollandser kan niet dan blokjes kaas, plakjes worst en schijfjes komkommer. Op deze manier ziet het er echter toch heel feestelijk uit!

Ham-kaascrackers

bron

Een snack hoeft niet ingewikkeld te zijn, een cracker met een plakje kaas en ham is in principe al voldoende. Zeker als je deze op elkaar legt en uitsteekt met vrolijke figuurtjes.

Rendier crackers

Bron

Als basis heb je hiervoor een vierkante cracker nodig, die besmeer je met een laagje pindakaas. Aan de bovenkant plak je twee pretzels, twee rozijnen als ogen en een rode m&m als neus en je rendier is klaar.

Kerstboom toastjes met brie

Neem toastjes en leg er driehoekjes op van kaas. Dat kan brie zijn of van die driehoekjes smeerkaas, of welke kaas je maar wilt. Verschillende kleuren kazen zien er ook leuk uit. Snijd wat rauwe ham in dunne reepjes en leg ze eroverheen. Een uitgestoken stukje wortel in de vorm van een ster op de top en wat fijngehakte peterselie maakt het af. Al kan je dat ook achterwege laten om te voorkomen dat kinderen het niet meer willen eten.

Bladerdeeg sterren

Bron

Hiervoor steek je met een stervormige koekjesvorm sterren uit bladerdeeg. Deze bestrooi je met kaas, wat zout, chocoladehagelslag of maanzaad naar keuze. Afbakken in de oven en klaar.

Bladerdeeg Engels

Uit bladerdeeg steek je deze kerstengels, die je kan vullen met een vulling naar keuze. Van heerlijke jam met noten, gehaktmengsel of kruidenboter.

Hartige kransjes

Deze stroken van bladerdeeg bestrijk je met tomatenpuree, pesto of kruidenboter om ze vervolgens rond te draaien en er een krans van te maken.

Gevulde eieren

Oké, ik geef het toe. Deze gevulde eieren zijn net iets meer werk dan als je ze gewoon doormidden snijdt. Maar ze zien er wel heel stoer uit. Je kookt de eieren, snijdt ze vanaf de bovenkant open. Geeft ze een sjaaltje en muts van een schijfje komkommer, tot slot een halve snacktomaat en een neusje en twee oogjes en klaar is je gevulde sneeuwpop ei!

Gezonde groenten kerstdiner hapjes

Kaarslichtjes

Heel Nederlands is de combinatie van komkommer, kaas en een zilveruitje. Maar op deze manier wordt het wel heel kerstig gepresenteerd!

Gevulde komkommers

Schijfjes komkommers uitgesneden met een vormpje en gevuld met paprika en wortels,

Komkommer sneeuwpop

Twee schijfjes komkommer op een stokje, maar dan opgemaakt in de vorm van een sneeuwpop.

Komkommer kerstboom

Bron

Voor deze kerstboom schaaf je met een kaasschaaf lange plakken van de komkommer. Deze vouw je dubbel als een harmonica door een satéprikker heen. Vervolgens steek je kleine sterretjes uit voor op de punt en een halve cherrytomaat of blokje kaas of worst als stam.

Komkommer maar dan als kerstboom.

Groenten kerstboom

Diverse soorten rauwkost en groenten zodat de kinderen kunnen pakken wat ze lekker vinden. Van komkommer, tot worteltjes, paprika en bleekselderij tot aan boontjes. Gezond en ook nog eens koolhydraatarm.

‘Snoepjes’ kerstboom monkey platter

Ideaal voor als je niet kan kiezen; een verzameling van lekkere en eenvoudige hapjes. Zo gezond of ongezond als je het maar wil maken. Vooral een kwestie van voorbereiding en alles klaarleggen. Met veel dingen kunnen de kinderen helpen. Hier heb ik een overzicht gemaakt van alle lekkere kersthapjes die je hier ziet.

Lees ook: Monkey Platter; Originele ideeën voor op een bord of schaal, ook voor volwassenen

Ook Esmee heeft een overzicht gemaakt met simpele hapjes voor het kerstdiner.

Groenten kerstboom / Kerstman

Bron

Liever geen gedoe en gepuzzel; alleen al de manier waarop je het serveert kan het verschil maken. Bijvoorbeeld met deze kerstboom of kerstman. Ook erg leuk als een monkey platter in kerstthema.

Hoofdgerechten Kerstdiner (met vlees)

Worstjesboom

Wil je kind graag vlees maar wil je dat wel een beetje op een leuke manier presenteren, dan is deze worstjeskerstboom een absolute aanrader. Of je nu kleine salamiworstjes gebruikt of party knakworstjes wedden dat de kinderen niet kunnen wachten met aanvallen!

Bladerdeeg vuurpijlen

Deze knakworstjes in bladerdeeg van Carola’s Bakzoethoudertjes schieten zo de kelen in van hongerige kinderen.

Kerstster met bladerdeeg en knakworst

Deze kerstster maak je van knakworstjes die je in strookjes bladerdeeg doet. Je maakt het van vijf driehoekjes die je met de punten tegen elkaar aanlegt om zo een ster te vormen. Per driehoek heb je tien knakworstjes nodig.

Kerstboom broodjes

Voor deze broodjes die ik tegenkwam bij Mamalies heb je knakworst en bladerdeeg nodig; hoe simpel wil je het hebben? Met een koekjessteker steek je de boompjes uit het bladerdeeg, vervolgens een worstje er tussen en afbakken in de oven.

Kerstboom spiesjes

Een combinatie van groenten, worst en kaas zijn deze kerstboomspiesjes. Van alles wat. Met bovenop een ster uitgestoken uit komkommer.

Knakworst komkommer bomen

Een alternatief op bovenstaande met knakworstjes en komkommers. Iets wat veel kinderen wel lusten.

Vuurwerkworstjes

Na de Kerst volgt Oud en Nieuw, op een kerstdiner kan je dan ook prima aan komen zetten met deze knakworstjes met punten van paprika en komkommer.

Ster of kerstboom hamburgers

Minihamburgers scoren ook altijd erg goed bij kinderen, en vanwege de gourmet zijn ze nu volop verkrijgbaar. Deze maak je af met een stervormig broodje (bijvoorbeeld Hema), of op een prikker zodat het een kerstboom wordt met een schijfje komkommer, blaadje sla, halve cherrytomaat etc.

Lees ook: Broodje hamburger; Waarmee beleggen / wat doe je er op of erbij? 

Gehaktballetjes

Eén van de populairste hapjes als je het vraagt aan de kinderen zijn gehaktballen. Of je ze nu zelf maakt of kant-en-klaar. Met een beetje aandacht zien ze er heel erg kerstig uit! Zoals deze met een sterretje uitgestoken uit komkommer op een satéprikker! Ook het voorbeeld van hierboven met een ster van bladerdeeg is prima te combineren met een gehaktbal.

Hotdogwrap

Bron

Een zeer bekende en zeer gewaardeerde snack. Hiervoor maak je met bladerdeeg of croissantdeeg mini-hotdogs door er een partyworstje in op te rollen. Daarna leg je ze tegen elkaar aan op de bakplaat in een grote cirkel. Eventueel afmaken met een tomatensaus in het midden om in te dippen.

Pizza & Pannenkoeken & Poffertjes & Pasta (&Wraps) hoofdgerechten kerstdiner

Pastaspiesjes

Iedereen kent wel de fruitspiesjes, maar wist je dat je ook heel goed pastaspiesjes kan maken? Zoals deze die ik op de website van Bloei Delft tegenkwam. De kinderen kunnen heel goed helpen met het rijgen van de pasta, stukjes worst, komkommer, paprika en tomaat. Ook ideaal dat je dan geen pasta hoeft op te scheppen maar gewoon zo kan uitdelen. Geen geknoei ook voor de kinderen met saus. Wat het nog af zou maken is door het stukje kaas in een kerstster bovenaan te prikken.

Pizza kerstsokken hapjes

Bron

Deze kerstsokken maak je van een bodem van bladerdeeg, hier steek je met een sok/laarsvormpje sokjes uit. Als alternatief voor pizzadeeg kan je ook croissantdeeg gebruiken. De laarzen besmeer je met een tomaten- / pizzasaus. Aan de bovenrand strooi je wat geraspte kaas. Dit bak je vervolgens af volgens de aanwijzingen op de verpakking van het deeg. Na het bakken kan je er eventueel nog wat fijngesneden basilicum overheen strooien.

Pizzadeeg kerstbomen

Van stroken pizzadeeg maak je deze kerstbomen. Je besmeert een kant van het deeg en vouwt het daarna aantal keer heen en weer. Afbakken, in stroken snijden en dan stok er in.

Pita kerstbomen

Bron

Deze pita kerstbomen maak je met een basis van ronde pitabroodjes. Deze besmeer je met een mix van advocado, sour crème, en zout en peper naar smaak. De kerstbomen versier je met stukjes paprika en een halve zoute stick als stam.

Pizza kerstkrans

Aan pizza’s geen gebrek met de Kerst ;-) Niet dat je de kinderen zult horen klagen. Deze ronde pizza doet dienst als een kerstkrans.

Pizza kerstbomen

Bron

Rol het pizzadeeg uit en steek hier rondjes uit. Schep hier een lepeltje tomatensaus op en wat geraspte kaas. Eventueel nog wat worst en vouw de randen van de cirkel naar binnen zodat je een bol krijgt. Deze leg je in een dennenboomvorm tegen elkaar aan op de bakplaat. Voor een bruine korst even insmeren met wat olie. Bestrooien met geraspte kaas en eventueel wat Italiaanse kruiden. Het deeg afbakken volgens recept. Eventueel serveren met een saus.

Poffertjestoren

Lekkere poffertjes aan een stokje met slagroom en een stukje aardbei. Dat lusten ze wel.

 

Pannenkoekentaart

Recept: Pannenkoekentaart - Mamaliefde

Dit gaat er altijd wel in bij de kinderen. Je maakt gewoon een enorme bak beslag, vervolgens een druppeltje kleurstof erdoor en bakken maar tot je een mooie verzameling aan kleurrijke pannenkoeken hebt. Wat poedersuiker strooien en wat spikkeltjes of kerstige hagelslag en er kan aangevallen worden op deze taart. Of ze het nu stuk voor stuk opeten of als taartpunten gaan snijden. Het uitgebreide recept vind je hier.

Pannenkoek kerstbomen

Deze prikkers zijn gemaakt van rolletjes pannenkoek. Al kan je ze ook prima maken met een opgerolde wrap. Ik zou het dan wel bij 1 of 2 rolletjes houden, anders zitten de kinderen vol.

Gevulde wraps

Deze kerstboom is gemaakt van opgerolde stukjes wraps. Op het voorbeeld zijn ze gevuld met roomkaas, pesto, stukjes wortel en rode kool en blaadjes spinazie. Maar je kunt natuurlijk nemen wat je wilt. Een plakje van een stervrucht maakt de kerstboom helemaal af.

 

Mini quiches

Als je een cupcake tray hebt kan je daar ook heel makkelijk miniquiches in maken met bladerdeeg en diverse soorten vulling met groenten en vlees. Daarna een eitje loskloppen en in de oven.

Zoete Toetjes & Desserts kerstdiner kinderen

Chocolade kerstbomen

Bron

Dit is een heerlijke zoete snack met een fruitig hart. Hiervoor doop je een aardbei in gesmolten met groene voedingskleurstof gekleurde witte chocolade. Deze zet je op een koekje waar je wat glazuur (water en poedersuiker) op schenkt zodat de aardbei blijft staan. Eventueel kan je de aardbei in de witte parels rollen voordat het is gestold.

Kerstboom brownies

Deze brownies kan je zelf maken, of uit een kant-en-klaar pak snijden. Scheelt weer werk ;-) De driehoeken versier je vervolgens met de schrijfstiften van Dr. Oetker en wat M&M’s voor de kerstballen en klaar zijn deze heerlijke kerstbomen. Ze hoeven echter niet te groot, aangezien dit vaak heel machtig is en kinderen dan snel vol zitten.

Kerstboom koekjes

Koekje erbij? Deze kerstboom koekjes gaan er vast wel in!

Merengue kerstbomen

Deze Merengue kerstbomen zien er superzoet uit, en dat lusten de kinderen natuurlijk wel ;-) Kleine torentjes in de vorm van kerstbomen. Het recept vind je op Laura’s Bakery.

Lees ook: Recept: Zelf merengue kerstboompjes maken

Chocolade kerstbomen

Hiervoor moet je chocolade smelten of gebruik maken van groene candymelts. Vervolgens leg je de zoute sticks neer en spuit daar de chocolade overheen, Decoreren met kleine snoepjes en wachten tot het gestold is.

Soesjessneeuwpoppen

De toren van soesjes is natuurlijk heel erg gaaf en dat vinden de kinderen vaak erg lekker. Maar hij is ook erg groot. Deze combinatie van twee soesjes en een marsmallow waar een gezichtje op getekend is. Een aardbei als mutsje maakt het geheel af.

Gevulde eierkoek (sneeuwpoppen)

Deze gevulde eierkoeken met slagroom en lemon cord en bestrooid met poedersuiker zien er echt super uit. Met een beetje creativiteit maak je op de bovenkant het gezicht van een sneeuwpop voor een winters sfeertje!

M&M toetjes

Superlekkere toetjes met slagroom (eventueel ijs) en m&m’s, misschien iets minder kerstig maar wel lekker! Al kan je natuurlijk altijd bovenop een kransje leggen om het in thema te brengen.

Feestelijke soesjestoren

Deze soesjes van Hare Maristeit zien er supervrolijk uit, en zijn supermakkelijk om te maken. Ik maakte ze zelf ook als alternatief van de beschuit met muisjes om te trakteren met muisjes. Hiervoor haal je een doosje soesjes (diepvries), smelt chocolade en giet deze over de soesjes heen. Vervolgens even dippen of strooien met hagelslagjes, discoballen of confetti en klaar zijn je feestelijke soesjes. Mocht je ook altijd moeite hebben met chocolade smelten kan je kiezen voor een alternatief witte of roze glazuur.

Of er een mooie soesjestoren van maken voor je ze versiert.

Lees ook: Soesjestoren maken; Recept Franse slagroomsoesjes taart met chocolade (croquembouche kegel)

Stroopwafel sterren

Geen tijd, of het kerstdiner vergeten? Koop dan snel een pak stroopwafels en steek daar deze sterren uit. Eventueel kan je ze nog op een stokje prikken.

Rendier chocoladezoenen

Natuurlijk mogen de chocoladezoenen ook niet ontbreken. Als je deze versiert met suikeroogjes, een m&m, en chocolade-oortjes bovenop zodat ze een rendier vormen.

Danoontjes

Als je hebt aangeboden om de danoontjes te halen zullen de kinderen je heel erg dankbaar zijn. Natuurlijk mag je ze gewoon op een schaaltje zetten en serveren, maar met deze papieren rendieren ziet het er toch wel heel erg schattig uit!

Chocolade Rudolph

Superleuk zijn deze chocolaatjes, ook prima om na afloop van het diner mee naar huis te nemen.

Gesmolten sneeuwman koekjes

Superlekker deze koekjes met gesmolten sneeuwpoppen. Die maak je van glazuur of steek je uit met fondant, marsmallow erop en afwerken met wat eetbare stiften. Ook geschikt voor bovenop een cupcake.

Vla in chagmpagneglazen

Natuurlijk kan je gewoon een paar pakken met vla afgeven op school. Het is iets extra werk, maar door het in champagneglazen te gieten en af te maken met een chocolaatje, schijfje appel en wat decoratie ziet het er gelijk superkerstig uit. En dit lusten ze allemaal!

Koekjes kerstboom

Door deze koekjes op te stapelen en vervolgens te versieren krijg je een vrolijke koekjeskerstboom.

Wafelkerstbomen

Oké , op de foto zijn het nog vooral veel wafels. Maar afhankelijk van de decoratie kan je er ook prima kerstbomen van maken!

Nutella kerstboom voor kerstdiner

Met chocoladepasta en croissantdeeg maak je deze wel heel erg aantrekkelijke nutella kerstboom. Hiervoor leg je een aantal croissantvellen tegen elkaar, besmeert deze met chocoladepasta. Daarna snijd je er takken uit die je voorzichtig twist zodat ze na het bakken eenvoudig los te trekken zijn.

Kerstdiner cupcakes & vlaaien & taarten

Na afloop van het kerstdiner is er misschien nog een gaatje overgebleven voor een heerlijke cupcake. Nu is zelf botercrème maken een echte kunst, maar gelukkig koop je ze ook kant en klaar in zakjes. Al dan niet met spuitmond. Als je de tijd ervoor hebt en het je hobby is kan je je ook helemaal uitleven met marsepein, fondant en andere decoraties om de mooiste cupcakes te maken.

Candy cane vlaai

Bron

Natuurlijk horen de candy canes ook bij Kerst. Deze is echter niet van pure suiker gemaakt. Voor de precieze werkwijze moet je even bij de bron kijken. Maar je maakt deze met croissantjesdeeg die je vult met cream cheese en kersenvlaaienvulling. Vervolgens vouw je de candy cane dicht en na het bakken besmeer je de bovenkant met een witte icing.

Versierde Bundtcake

De bundtcake (tulband) is een traditioneel gerecht. Je kan deze kant-en-klaar kopen of zelf versieren, met fruit en poedersuiker, chocolade of andere zoeternijen. Iets waar de kinderen prima mee kunnen helpen.

Lees ook: Recept: Ouderwetse tulband cake versieren voor originele kerstdiner

Pavlova met fruit

Als je het aandurft is deze pavlova een echte aanrader. Je kan de eieren zelf kloppen, maar ook kant-en-klaar in een flesje uit de koeling kopen. Dit laat je voorzichtig heel langzaam een paar uur drogen in de oven (dat kost dus wel even tijd) waarna je de laagjes als een taart presenteert met slagroom en vers fruit.

Lees ook: Pavlova recept; taart met ijs en aardbeien

Kerstlasagne

Bron

Vergeet wat ik heb gezegd over eenvoudige gerechten. Deze is alleen handig voor als je wat meer tijd hebt, maar het resultaat… Om op te snoepen met een overdosis aan chocolade. Hiermee weet je zeker dat je de andere moeders overtreft, mocht je dat willen. Voor het recept verwijs ik door naar de bron (wel in het Engels).

Kerst appeltaart

De basis voor deze appeltaart is zoals iedere andere appeltaart. Het kerstige zit hem dit keer in de afwerking. In plaats van ruitjes of bedekt steek je uit het deeg sterren die je bovenop de taart legt, bestrijkt met een losgeklopt ei en daarna afbakt.

Wat ga jij maken voor de kinderen op school?

Lees ook:

Linda van Aken