Skip to Content

Recept: Merengue kerstbomen

Recept: Merengue kerstbomen

Ik heb het al zo vaak geprobeerd, maar iedere keer was er toch iets niet goed en kwam het er niet stijf uit. Dit keer was het een groot succes en heb ik mooie kerstbomen kunnen spuiten om samen te decoreren. Het succes recept deel ik natuurlijk met jullie.

Naast deze hartige monkey plate die ik voor de kinderen heb opgemaakt als diner met een paar stukjes brood erbij ben ik met onze dochter aan de slag gegaan om van merengue kerstbomen te maken. In de aanbieding was ik een pak tegengekomen (heb altijd ruzie met de ei / poedersuiker verhouding) dus wilde dit wel proberen. Ik vind merengue namelijk echt ontzettend lekker, zeker als het nog een heel klein beetje smeuïg is van binnen.

Dus aan de slag om eieren te scheiden (of hier eiwit in een flesje kopen), eiwit kloppen in een schaal (of eigenlijk dochter op knopje van de keukenmachine laten drukken), druppeltje groene kleurstof erbij. Als het mengsel goed stijf is en je hem ondersteboven kan houden zonder dat het eruit loopt, over smeren in een spuitzak.

En dan als torentjes opspuiten. Ik heb gewoon naar boven getrokken en dan telkens iets meer zodat je toch een beetje laagjes krijgt. Rondjes en dan omhoog heb ik geprobeerd, maar daarvoor was mijn spuitgat te breed. Wat nodig is omdat je met dit schuim werkt.

Daarna mag peuter nog een keer aan het werk met het decoreren van de kerstbomen. Toevallig kwam ik nog een bus met kerstsprinkels tegen, in mijn taartdecoratiebox. Dan heel lang in de oven op 100 graden zodat het opdroogt en vervolgens met dichte deur een uur laten staan. Als je het kan oppakken en ‘hard’ is zonder dat je het kan indeuken is het goed gaar. Of anders werkt de sateprikkertest ook.

Hebben jullie ook wel eens zelf merengue’s geprobeerd te bakken?

Linda van Aken