Eigenlijk moeten er weer grote boodschappen gedaan. Aangezien we het weekend weg zouden gaan, stelden we dat nog even uit. In de kast staan er nog genoeg ingrediënten om pannenkoeken te maken. Blijft er ook geen melk meer staan. Het fruit was wel bijna op, dus gelijk een pakje spek en blikje ananas gehaald.
Ik herinnerde me dat ik ooit op pinterest een regenboog pannenkoekentaart had gezien. Aangezien ze volgende maand jarig is en twee wordt leek het me handig om dit uit te testen.
Misschien leuk voor op haar verjaardag zelf. Ik was aardig tevreden over het resultaat en dreumes was spontaan vergeten dat ze eigenlijk ‘ijs, ijs’ wou hebben. Dat zegt wel wat;-) Op instagram werd al gevraagd hoe ik het had gemaakt, en aangezien het vorige fun food recept al weer een tijdje geleden is werd het wel weer tijd.


Onze dochter was er erg blij mee en at maar liefst drie pannenkoeken op! Er bleven er nog een paar over voor de volgende dag bij het ontbijt.

Recept
Je kan de mix maken met de ingrediënten die je zelf wilt. Met gewone zelfrijzende bakmeel, spelt of misschien zelfs havermout.
Met wat extra melk en een extra ei wordt het iets vloeibaarder zodat je mooie dunne pannenkoeken kunt bakken.
Van het beslag heb ik telkens een deel er uit geschept en daar een druppeltje kleurstof (bij bol.com) doorgeroerd. Ik heb gekozen voor de kleuren rood, geel, groen en blauw omdat dit goede felle kleuren zijn.
Van ieder kleurtje bakte ik vervolgens 4 a 5 pannenkoeken. Telkens met een beetje boter, een schepje beslag, wachten tot de ene kant droog is (halfhoog vuur) omdraaien en klaar.
Nadat ik alle kleurtjes heb gebakken heb ik mijn eigen pannenkoek met spek, kaas en ananas gebakken. Hiervoor zet ik het vuur zachter omdat dit langer duurt voor het beslag droog is. Heb je gelijk de tijd om de taart op te bouwen.
Net zoals spekkoek bestaat dit gewoon uit een toren van laagjes pannenkoek, natuurlijk met afwisselende kleuren.
Vervolgens afgemaakt met wat poedersuiker en discobolletjes. Zo heerlijk om daar een doos van in huis te hebben, lijk je eeuwig mee te doen en geeft een mooi special effect aan ieder toetje.

Tip: Zorg ervoor dat de pan heet genoeg is voor je de eerste pannenkoek bakt. Daardoor zullen ze allemaal lukken!

Tip: Voor een echte taart kan je in plaats van poedersuiker ook witte chocolade gebruiken. En tussen de laagjes in jam of botercrème. En dan afmaken met de discobolletjes.
Food recepten
- Kinder gerechten voor moeilijke eters
- Kind vegetarisch eten
- Baby recepten
- 5 p’s recepten: pizza, patat & pannenkoeken
- Kindvriendelijke diner recepten
- Kindvriendelijke recepten met verstopte groenten
- Gourmetten met kinderen
- Fun-cooking alternatief gourmetten
- Pannenkoeken recepten
- Populaire ovenschotels
- IJskoffie recepten
- Kindvriendelijke BBQ recepten
- Kindvriendelijke salade recepten
- Kindvriendelijke glutenvrije recepten
- Jackfruit recepten
- Paprika recepten
- Regenboogpasta recept
- Carpaccio bonbons recept
- Fruitspiesjes maken
- Gekleurde pannenkoekentaart recept
- Pastasaus met verborgen groenten recept
- Spaghetti met knakworst recept
- Ayurvada thee
Bakken (met kinderen)
- High tea recepten met kinderen
- Verjaardagstaart & kindertaart maken
- Marsepein taart maken
- Geboortetaart maken
- Cake-smash taart maken
- Brood bakken met kinderen
- Cakepops maken
- Koekjes maken met kinderen
- Oreo koekjes recepten
- Koekjes versieren
- Peperkoekenhuisjes versieren
- Kindertoetjes maken
- Gezond snoep maken
- Roze gekleurde popcorn maken
- Monster cupcakes maken
- Sweet table maken
- Candybuffet maken
- Begin vandaag met het slimmer maken van je huis – dankzij Somfy - 18 March 2025
- Fietshelm verplicht - 8 March 2025
- De ideale schoenen voor de drukke moeder - 5 March 2025