Voorspelling populaire babynamen 2017 - Mamaliefde.nl

Populairste babynamen 2017

Nu het einde van het jaar nadert is het tijd om vooruit te kijken; om me heen hoor ik nog steeds regelmatig dat er moeders zwanger zijn of hun eerste kindje verwachten. Maar welke naam moet je je kind nu wel of toch liever juist niet geven? Deze lijst is gebaseerd op de zoekopdrachten die toekomstige ouders hebben uitgevoerd en dus een realistische indicatie geven over de populariteit. Ieder jaar komen er bepaalde trends terug op het gebied van babynamen. Zo worden er veel jongens vernoemd naar populaire voetballers en meisjes naar bekende actrices of zangeressen. In de zomer van 2016 was Pokemon Go natuurlijk heel erg populair en de trend is dan vaak dat ouders een naam voor hun kind kiezen die daarop is gebaseerd. Al zal dat in Nederland nog wel meevallen. Wat dan wel de verwachting is dat populair wordt in 2017? Ik deel de voorspellingen voor het komende jaar. 

De vraag is echter natuurlijk wat de verwachting is van de meest populaire babynamen in 2017. Welke naam moet je je kind juist niet geven om te voorkomen dat het straks met drie naamgenootjes in de klas zit. Geloof me, ik heb in die situatie gezeten want in 1985 stond de naam Linda in de top-3 van meest gegeven meisjesnamen. Met als gevolg dat ik in een klas zat met twee andere Linda’s. En je al snel Linda B. wordt, of een andere bijnaam krijgt. Zo te zien is de naam nog steeds populair en aanwezig in de top-10!  De huidige top-3 van populairste jongensnamen van 2017 is Sem, Noah en Finn. Bij de meisjesnamen is de top-3 op dit moment Lauren, Emma en Julia.

Trends populaire Nederlandse babynamen in 2017

Daarom dat er een lijst is gemaakt met een voorspelling van de populairste babynamen van 2017. Dit is gebaseerd op de zoekopdrachten die toekomstige ouders hebben uitgevoerd en dus een realistische indicatie geven over de populariteit. Ieder jaar zien komen er bepaalde trends terugkomen op het gebied van babynamen. Meer tips voor het vinden van de perfecte babynaam vind je hier.

 • Bij de meiden zullen de stoere unisexnamen gaan stijgen – onder andere met dank aan Arie Boomsma die zijn dochtertje Bobby noemde, en aan de populariteit van Max Verstappen: hij heeft een hippe stoere naam, die ook prima voor een meisje kan.
 • Meisjesnamen die op een ‘a’ eindigen, blijven het in 2017 goed doen: maar liefst 6 van de 10 populairste meisjesnamen eindigen op deze klinker.
 • Bij de jongens doen babynamen met één lettergreep het onverminderd goed: 7 van de 10 jongensnamen hebben één lettergreep. Bij de jongens staat Noah op plek 2 en Finn op nummer 3.
 • Ook jongensnamen die eindigen op de X blijven het goed doen, zoals Dex en Jax.
 • Ook varianten van Top 10-namen worden hip: vanzelfsprekend vinden ouders namen uit de Top 10 erg mooi, maar niet iedereen wil zo’n populaire naam geven, dus gaan ze op zoek naar varianten of namen die dezelfde klanken hebben Zoals de meisjesnamen; Yara, Juna, Soof. Of Judah en Sep als jongensnamen..
 • Natuurlijk hebben tv-programma’s en populaire films invloed, dus wij voorspellen dat Jessie (uit Expeditie Robinson), Teddy (uit GTST) en Maan (The Voice) gaan stijgen! Bij de jongens zullen Vik (van Lieke van Lexmond) en Lux (van Jim Bakkum) nog verder stijgen. Ook GTST heeft bij de mannen invloed op de populariteitslijst, dus Loek en Rover zullen vást (verder) stijgen.

Nieuwsgierig naar de populairste jongensnamen en meisjesnamen in 2017

Jongensnamen 2017

 1. Sem (nieuw)
 2. Noah ↑
 3. Finn ↓
 4. Milan ↑
 5. Luuk –
 6. Thijs (nieuw)
 7. Daan nieuw!
 8. Levi ↑
 9. Mats
 10. Teun ↓
 11. Daan ↑
 12. Pifte ↑
 13. Jan ↓↓
 14. Martijn ↓↓
 15. Nelles ↓
 16. Kyan
 17. Liam
 18. Mees ↓
 19. Senn ↓
 20. Mark ↓↓

Meisjesnamen 2017

 1. Lauren (nieuw)
 2. Emma ↑
 3. Julia ↑
 4. Mila ↑
 5. Sophie ↑
 6. Eva (nieuw)
 7. Isa ↑
 8. Tess ↓
 9. Nina (nieuw)
 10. Evi ↓
 11. Kim ↓↓
 12. Noa ↓
 13. Linda ↓
 14. Yuna ↓
 15. Juliëtte nieuw
 16. Sophie ↓
 17. Saar nieuw
 18. Mirre ↓
 19. Lynn ↓↓
 20. Fenna ↓↓

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om babynamen te geven met een bepaalde culturele achtergrond, kijk hier eens voor (moderne) Tunesische babynamen en de Arabische babynamen.

Populaire meisjesnamen

De meisjesnaam Lauren is al jaren in opkomst: werden er in 2010 134 meisjes Lauren genoemd, in 2015 waren dat er al 278. De naam Lauren kwam nog nooit hoger dan plek 43, maar dat zal komend jaar ongetwijfeld veranderen. In 2017 blijven de namen Emma en Julia onverminderd populair, zo wordt voorspeld: zij staan op plek 2 en 3 in de Top 10-meisjesnamen van komend jaar.

Populaire jongensnamen

In de jongensnamen-Top 10 voor 2017 zijn vooral Mats en Teun verrassende binnenkomers: zij kwamen de afgelopen 6 jaar zelfs niet in de Top 20 voor, maar maken komend jaar een sprong in populariteit, zo voorspellen de sites. De jongensnaam Daan, in 2011, 2012 én 2014 de nummer 1, daalt verrassend genoeg in populariteit en sluit komend jaar de Top 10 af.

Bron Hippe-Geboortekaartjes & Babyblog

Meer informatie over de populairste babynamen vind je op de website van de Sociale Verzekeringsbank die onder andere zorgt voor de kinderbijslag.

Houden jullie rekening met het kiezen van jullie babynaam met deze lijst van populairste namen?

Summary
Review Date
Reviewed Item
Babynamen 2017
Author Rating
51star1star1star1star1star
Volgende
Vorige

Comments ( 3 )

 • Echt ernaar gekeken hebben we niet maar ik wilde geen top 10 naam. Al veranderen die top 10’s nog wel eens haha.. Maar Fay staat er nog steeds niet tussen ?

 • Mijn favoriete naam staat er niet bij, Manlief zijn naam wel hahaha.

Enroll Your Words

CommentLuv badge

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.