Skip to Content

Jongens en meisjes naam met betekenis liefde

Jongens en meisjes naam met betekenis liefde

Het kiezen van een naam voor je baby is een belangrijke en persoonlijke beslissing voor elke ouder. Het is een keuze die de persoonlijkheid, het karakter en de toekomstige levensweg van je kind kan beïnvloeden. Een van de meest populaire thema’s voor babynamen is liefde, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom.

Liefde is een universele emotie die ons allemaal raakt en diep resoneert in ons hart. Het kan ons inspireren, ons troosten en ons leven verrijken. In dit artikel hebben we 25 jongensnamen en 25 meisjesnamen verzameld die allemaal een betekenis hebben die gerelateerd is aan liefde.

Of je nu op zoek bent naar een unieke naam of een meer traditionele keuze, deze namen dragen allemaal een betekenis die staat voor liefde, genegenheid en hartstocht. Dus als je op zoek bent naar een naam die het gevoel van liefde belichaamt, dan kan deze lijst je helpen bij het kiezen van de perfecte naam voor je kleintje.

Jongens namen met betekenis liefde

 1. Amadeus – afkomstig uit het Latijn en betekent “liefhebbend God”. Deze naam is perfect voor ouders die op zoek zijn naar een naam die hun liefde voor God en hun kind symboliseert.
 2. Amando – afkomstig uit het Spaans en betekent “geliefd”. Deze naam heeft een eenvoudige maar mooie betekenis en is perfect voor ouders die op zoek zijn naar een naam die de liefde symboliseert zonder al te ingewikkeld te zijn.
 3. Amias – afkomstig uit het Latijn en betekent “liefhebben”. Het is een mooie, zachte naam die een gevoel van liefde en genegenheid oproept.
 4. Amor – afkomstig uit het Spaans en betekent “liefde”. Dit is een krachtige naam die duidelijk aangeeft wat belangrijk is in het leven.
 5. Asher – afkomstig uit het Hebreeuws en betekent “gelukkig, gezegend”. Het wordt vaak geassocieerd met liefde en dankbaarheid.
 6. Aziz – afkomstig uit het Arabisch en betekent “geliefd, geliefd bij God”. Deze mooie naam symboliseert de liefde van God en is perfect voor ouders die een spirituele betekenis willen geven aan de naam van hun kind.
 7. Carwyn – afkomstig uit het Welsh en betekent “bemind, geliefd”. Deze naam heeft een warme en zachte klank die de liefde en genegenheid die ouders voelen voor hun kinderen weerspiegelt.
 8. Dara – afkomstig uit het Hebreeuws en betekent “geliefde”. Deze naam heeft een mooie en eenvoudige betekenis die perfect is voor ouders die op zoek zijn naar een zachte naam die de liefde symboliseert.
 9. Davin – afkomstig uit het Iers en betekent “geliefde vriend”. Deze naam is perfect voor een jongen die in de toekomst veel vrienden zal maken en gekoesterd zal worden door iedereen om hem heen.
 10. Erasmus – afkomstig uit het Grieks en betekent “liefdevol”. Deze naam drukt de kracht van liefde uit en is perfect voor ouders die willen dat hun kind een naam heeft die staat voor genegenheid en hartstocht.
 11. Eros – afkomstig uit de Griekse mythologie en betekent “liefde, verlangen”. Deze naam is perfect voor een kind dat later in zijn leven een passie zal hebben voor romantiek en liefde.
 12. Farid – afkomstig uit het Arabisch en betekent “uniek, geliefd”. Deze naam drukt de hoop uit dat het kind zich altijd uniek en geliefd zal voelen.
 13. Frey – afkomstig uit de Noordse mythologie en betekent “heer van de liefde”. Deze naam is perfect voor ouders die geïnteresseerd zijn in mythologie en willen dat hun kind een unieke naam heeft die symboliseert dat hij heer is over de liefde.
 14. Inigo – afkomstig uit het Spaans en betekent “liefde van God”. Het is een prachtige naam die een gevoel van spiritualiteit en verbondenheid met God oproept.
 15. Jabari – afkomstig uit het Swahili en betekent “dappere liefde”. Deze naam is perfect voor een kind dat moedig en onverschrokken zal zijn in de liefde en in het leven.
 16. Kalen – afkomstig uit het Grieks en betekent “geliefde”. Deze naam heeft een mooie klank en is perfect voor ouders die op zoek zijn naar een naam die de liefde symboliseert op een subtiele manier.
 17. Lennan – afkomstig uit het Schots-Gaelisch en betekent “kleine liefde”. Deze naam heeft een schattige klank die past bij een jongen die vanaf zijn geboorte de harten van mensen zal veroveren.
 18. Milos – afkomstig uit het Slavisch en betekent “liefde, genade”. Deze naam is perfect voor ouders die op zoek zijn naar een mooie en zachte naam die de liefde symboliseert.
 19. Nikita – afkomstig uit het Russisch en betekent “overwinning van de liefde”. Deze krachtige naam drukt de triomf van de liefde uit en is perfect voor een kind dat veel liefde zal ervaren in zijn leven.
 20. Romeo – afkomstig uit het Italiaans en betekent “piloot”, maar wordt geassocieerd met de liefde door Shakespeare’s beroemde toneelstuk. Deze naam is perfect voor ouders die een romantische inslag hebben en hun kind willen vernoemen naar een van de meest beroemde romantische helden uit de literatuur.
 21. Sajan – afkomstig uit het Hindi en betekent “geliefde”. Deze naam heeft een mooie klank en is perfect voor ouders die een naam zoeken die direct naar liefde verwijst.
 22. Thaddeus – afkomstig uit het Aramees en betekent “liefhebber, hartelijk”. Deze naam heeft een warme en zachte klank en is perfect voor een kind dat veel liefde zal ontvangen en geven.
 23. Vida – afkomstig uit het Spaans en betekent “leven, liefde”. Deze naam heeft een mooie betekenis en is perfect voor ouders die op zoek zijn naar een naam die de liefde en het leven symboliseert.
 24. Yaron – afkomstig uit het Hebreeuws en betekent “geliefd, blij”. Deze naam drukt een gevoel van vreugde en liefde uit en is perfect voor ouders die willen dat hun kind altijd geliefd en blij zal zijn.
 25. Zachary – afkomstig uit het Hebreeuws en betekent “God herinnert zich, geliefd”. Deze naam heeft een mooie spirituele betekenis en is perfect voor ouders die op zoek zijn naar een naam die zowel liefde als religie symboliseert.

Meisjes namen met betekenis liefde

 1. Aiko – afkomstig uit het Japans en betekent “liefdeskind”. Deze mooie naam symboliseert het gevoel van liefde dat ouders hebben voor hun kind en is perfect voor ouders die op zoek zijn naar een unieke naam met een spirituele betekenis.
 2. Aimee – afkomstig uit het Frans en betekent “geliefd”. Deze elegante naam heeft een mooie betekenis en is perfect voor ouders die een klassieke en romantische naam willen voor hun dochter.
 3. Amara – afkomstig uit het Grieks en betekent “eeuwige liefde”. Deze naam symboliseert de kracht van de liefde die nooit vergaat en is perfect voor ouders die hun kind een naam willen geven die de tijd overstijgt.
 4. Cara – afkomstig uit het Iers en betekent “vriend, geliefde”. Deze naam drukt een gevoel van vriendschap en liefde uit en is perfect voor ouders die willen dat hun kind een naam heeft die staat voor genegenheid en verbondenheid.
 5. Carys – afkomstig uit het Welsh en betekent “liefde”. Deze naam heeft een mooie klank en is perfect voor ouders die op zoek zijn naar een naam die de liefde symboliseert op een subtiele manier.
 6. Chaya – afkomstig uit het Hebreeuws en betekent “leven en liefde”. Deze naam heeft een mooie spirituele betekenis en is perfect voor ouders die hun kind een naam willen geven die staat voor zowel het leven als de liefde.
 7. Esme – afkomstig uit het Frans en betekent “geliefd”. Deze naam heeft een mooie klank en is perfect voor ouders die op zoek zijn naar een naam die zowel elegant als liefdevol is.
 8. Freya – afkomstig uit de Noordse mythologie en betekent “godin van liefde, vruchtbaarheid en oorlog”. Deze krachtige naam is perfect voor ouders die op zoek zijn naar een naam met een sterke betekenis en geschiedenis.
 9. Imogen – afkomstig uit het Keltisch en betekent “geliefd kind”. Deze mooie naam drukt de liefde uit die ouders voelen voor hun kind en is perfect voor ouders die een zachte en lieve naam willen voor hun dochter.
 10. Isolde – afkomstig uit de Keltische mythologie en betekent “iemand die de hartstocht doet ontvlammen”. Deze naam drukt het gevoel van hartstocht en liefde uit en is perfect voor ouders die een naam zoeken die hun kind een sterk en gepassioneerd karakter geeft.
 11. Kaida – afkomstig uit het Japans en betekent “kleine liefde”. Deze mooie en zachte naam is perfect voor ouders die op zoek zijn naar een unieke naam die de liefde symboliseert op een subtiele manier.
 12. Kalila – afkomstig uit het Arabisch en betekent “geliefde, vriendin”. Deze elegante naam drukt de liefde uit die men voelt voor hun vrienden en is perfect voor ouders die willen dat hun dochter een naam heeft die staat voor vriendschap en genegenheid.
 13. Kamila – afkomstig uit het Slavisch en betekent “volmaakte liefde”. Deze mooie naam symboliseert de kracht van de liefde die volmaakt is en is perfect voor ouders die op zoek zijn naar een naam met een sterke betekenis.
 14. Leilani – afkomstig uit het Hawaïaans en betekent “hemelse bloem van liefde”. Deze mooie en exotische naam is perfect voor ouders die willen dat hun dochter een naam heeft die symboliseert dat ze een bijzondere plek heeft in hun hart.
 15. Lila – afkomstig uit het Hindi en betekent “spel van liefde”. Deze mooie en speelse naam drukt de liefde uit die men voelt voor hun kind en is perfect voor ouders die op zoek zijn naar een zachte en lieve naam voor hun dochter.
 16. Mabli – afkomstig uit het Welsh en betekent “geliefde”. Deze mooie naam heeft een eenvoudige en subtiele betekenis die perfect is voor ouders die willen dat hun dochter een naam heeft die staat voor genegenheid en warmte.
 17. Milena – afkomstig uit het Slavisch en betekent “liefde, genade”. Deze mooie en elegante naam is perfect voor ouders die op zoek zijn naar een naam die zowel sterk als liefdevol is.
 18. Noa – afkomstig uit het Hebreeuws en betekent “liefde”. Deze korte en krachtige naam is perfect voor ouders die op zoek zijn naar een naam die de liefde symboliseert op een subtiele manier.
 19. Ophelia – afkomstig uit het Grieks en betekent “helpende liefde”. Deze mooie naam symboliseert de kracht van liefde die anderen helpt en is perfect voor ouders die op zoek zijn naar een naam met een sterke en liefdevolle betekenis.
 20. Priya – afkomstig uit het Sanskriet en betekent “geliefde”. Deze mooie en elegante naam is perfect voor ouders die willen dat hun dochter een naam heeft die staat voor genegenheid en warmte en die bovendien een unieke klank heeft.
 21. Rose – afkomstig uit het Engels en betekent “roos, symbool van liefde”. Deze klassieke en elegante naam is perfect voor ouders die willen dat hun dochter een tijdloze en romantische naam heeft.
 22. Suki – afkomstig uit het Japans en betekent “geliefde”. Deze mooie en unieke naam is perfect voor ouders die op zoek zijn naar een naam die de liefde symboliseert op een subtiele en zachte manier.
 23. Valentina – afkomstig uit het Latijn en betekent “sterke liefde”. Deze mooie en elegante naam drukt de kracht van de liefde uit en is perfect voor ouders die op zoek zijn naar een naam met een sterke betekenis.
 24. Yasmina – afkomstig uit het Arabisch en betekent “jasmijn, symbool van liefde en vriendschap”. Deze mooie en exotische naam is perfect voor ouders die willen dat hun dochter een naam heeft die symbool staat voor liefde, vriendschap en schoonheid.
 25. Zara – afkomstig uit het Arabisch en betekent “prinses van liefde”. Deze elegante en mooie naam is perfect voor ouders die willen dat hun dochter een naam heeft die staat voor liefde en schoonheid en die tevens een koninklijke uitstraling heeft.

Deze namen kunnen een mooie betekenisvolle keuze zijn voor ouders die op zoek zijn naar een naam die gerelateerd is aan liefde. Of het nu gaat om een unieke keuze of een meer bekende naam, deze namen dragen allemaal een betekenis die staat voor liefde, genegenheid en hartstocht.

Omschrijving van de afbeelding

Linda van Aken